Met jou eet ik niet samen

[32]

Gezellig samen eten zit er voor deze twee koolmeesjes blijkbaar niet in

32 reacties op “Met jou eet ik niet samen”

 • Suiker zegt:

  Avatar van Suiker
  leuk, zo gevangen

 • zich van verre zegt:

  Avatar van zich van verre
  Haha, het zijn ook net mensen. Mooie foto!

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Suiker:
  Het blijft steeds weer mazzel hebben om zulke momenten te kunnen fotograferen want vogels zijn vaak erg onvoorspelbaar met wat ze gaan doen.

  @Zich van Verre:
  Thanx.
  Associaties tussen dieren en mensen heb ik altijd al geinig gevonden, maar nu kan ik ze ook af en toe op een foto laten zien…

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  Die ik zag vandaag lusten die van jou rauw ;-)

 • Joostx zegt:

  Avatar van Joostx
  Zeer geslaagd,
  titel en dan de foto,
  een lach.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @!00_Woorden:
  Hm, dan heb je vast iets héél groots geschoten want (ook) bij jou blijft het vast niet alleen bij kijken…

  Overigens, ik heb maar een klein telelensje in vergelijking tot een 300mm en daar passen dus hooguit koolmeesjes, merels en eksters in. En roodborstjes natuurlijk, maar die heb jij ongeveer twee weken geleden al laten zien…

  @Joostx:
  Dank je wel.
  Ik zag er de (vogel)humor ook wel van in.

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @Glaswerk
  Het verschil tussen 200 en 300mm valt op zich wel mee. Ik schiet ook veel met de jou wel bekende 70-200. Omdat ik ook nog een 1.4 extender heb, kan ik van de 300 een 420mm maken (kost me wel een belichtingsstop) en dan merk je het verschil met een 200 wel. Nadeel is dat je als je uit de hand schiet wel korte sluitertijden moet gebruiken om geen bewogen foto’s te krijgen, dus het niet al te donker moet zijn.
  De kunst bij kleine vogels is toch vooral dat je dichtbij moet komen. Om ze groot in beeld te krijgen moet je tot een meter of twee drie komen, anders lukt het alleen door te croppen (wat bij 15mp op zich goed te doen is als de foto scherp is).

 • mae zegt:

  Avatar van mae
  Het is gewoon de hele voedselproblematiek in het iniemini,
  er is zat voor iedereen.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @!00:
  Ik heb vrij snel na de aanschaf van de 50D overwogen om een extender te kopen. Maar bij de fotozaak waren ze niet bijster enthousiast over tussenringen. Zij noemden als voornaamste bezwaar dat de belichtingsmeting niet meer klopte en volgens mij was er ook iets met de AF, maar dat weet ik niet zeker.

  De foto hierboven is op een afstand van ongeveer vier meter genomen dus een crop is er inderdaad aan te pas gekomen.

  @Mae:
  Het probleem is alleen dat al het voedsel in een bolletje zit dus dringen blijft het ongetwijfeld…

 • Grutte Pier zegt:

  Avatar van Grutte Pier
  Mini-peterosaurus die het luchtruim kiest?

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Grutte: Verroest, je bent niet opgegeten.
  Mazzelkont…

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @Glaswerk
  Als de belichtingsmeting al afwijkt (het is mij nooit opgevallen) dan heb je snel genoeg door wat de afwijking is en compenseer je daar eenvoudig voor. De Autofocus is alleen een probleem bij de 2x extender op een f4, met een 1.4x werkt die gewoon.Voor een 2x extender heb je f2.8 lenzen nodig (of beter).

  Het grote voordeel zijn de kosten. Een 1.4x extender kost nog geen 300 euro en daarmee heb ik als aanvulling op mijn Canon EF 300mm f/4L IS USM dus in wezen een 420mm f5.6L
  Ter vergelijk: een losse Canon EF 400mm f/5.6L USM kost rond de € 1.200.=

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @!00: Thanx. Nuttige informatie.
  Dan ga ik misschien toch eens een 1.4x extender proberen. Bij de fotozaak waar ik kom mag je meestal accessoires voor een paar dagen uitproberen zonder koopverplichting.

  Jouw tweede alinea is in prijstechnisch opzicht glashelder. Een 400mm is dus niet te betalen mocht ik die al ooit willen kopen…

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  Leuke opvliegerd, zo met die vleugeltjes stilgezet.
  Mooi zo’n fotozaak :-) Altijd leuk om even een dagje te spelen. Doen zeg ik :-)
  Die extenders worden niet echt aangeraden op zoomlenzen. De kwaliteit gaat er niet echt op vooruit. Het logische gebruik is bij telelenzen van 300 en groter. f5.6 schijnt ook de limiet te zijn waarop de AF systemen zijn ontworpen. Daarboven krijgen ze onvoldoende licht binnen om er kaas van te kunnen maken.
  De 1.4x de enige mogelijkheid.
  Misschien dat je macro er ook iets meer werkruimte door krijgt?

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Leuke foto, glaswerk, hoewel die koolmeesjes nu weer insecten moeten gaan eten:-)

 • Frans Muthert zegt:

  Avatar van Frans Muthert
  Zie ik het goed? Zit die rechter te bidden voor de maaltijd?
  Here zegen deze spijze. Amen.
  Danke für die Blumen trouwens.

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Zie dat je onder Glaswerk je naam hebt gezet, toch de druk?
  Het is toch erg dat er bloggers zijn die zelf regels maken:-)

 • paco painter zegt:

  Avatar van paco painter
  Heb je daar lang op moeten wachten?

 • Linda Morgan zegt:

  Avatar van Linda Morgan
  Dit zijn van die toevalstreffers waar je heel blij van kunt worden.. Meestal moet ik toch echt gaan croppen..

 • maadtje zegt:

  Avatar van maadtje
  Ik zou ook goed de klere in hebben als ik net m’n boodschappen in het het netje had zitten en een ander begint er uit te jatten om het op te vreten.

 • pentabelle zegt:

  Avatar van pentabelle
  ‘Geeneen vogeltje vindt die zwart-wit-platte gevallen lekker. Ik begrijp niet waarom ze die er altijd bijstoppen.
  In gemengde drop zit ook altijd engels drop, begrijp ik ook niet.

 • Bart zegt:

  Avatar van Bart
  Ha, vogels!
  Al zijn het dan geen condors of gieren…

 • bert deben zegt:

  Avatar van bert deben
  pikorde ?

 • ANNE_D_ORE zegt:

  Avatar van ANNE_D_ORE
  een extender kost nog geen 300 Euro,
  au vandaag ben ik zoo jaloers op iedereen die dat kan denken.
  Ik denk dat is een maand niet eten.
  maar je foto is mooi en daar ben ik dan weer niet jaloers op, gewoon van genoten.

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  Pff, wat ben jij een snelle jongen: 1/3200s.
  Zo snel kan ik niet eens op die knop drukken.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha:
  Ik ben er tot mijn schrik achtergekomen dat fotozaken net zulke gevaarlijke plekken kunnen zijn om te vertoeven als CD-winkels.

  Binnenkort ga ik eens een extender op proef proberen. Maar ik vraag me af of die voor de telelens hetzelfde is als voor de macrolens. Ik verwacht het niet eigenlijk maar ik heb me daar nog helemaal niet in verdiept.

  @Antoinette:
  Je hebt gelijk. Ik zal tegen Ivy zeggen dat ze de netjes met nootjes en pitten weg mag halen. Maar ik hoop dat er voor die tijd nog een condor of een gier op afkomt.

  @Frans:
  Koolmeesjes hebben nooit op een priesterseminarie gezeten dus zij gaan er waarschijnlijk vanuit dat de Heer de spijzen zegent op de wijze zoals wij vroeger ook altijd dachten dat hij dat zou doen. Met een kruis dus zonder daarin te grijpen…

  @Antoinette:
  Onder Pas&Ivy staan mijn en Ivy’s echte namen al ongeveer twee jaar in het profielblokje. En omdat ik een beetje met fotografie aan de weg wil timmeren – ook via andere fotosites en binnenkort een Nijmeegse website – is het wel zo handig dat men kan zien wie de foto’s in werkelijkheid maakt.

  Dus nee, als het aan de druk van enkele VKbloggers zou liggen dan zou ik juist alle informatie omtrent mijn identiteit hebben weggehaald, mezelf enigszins kennende… ;-)

  @Paco:
  De duur van het wachten op zo’n moment valt reuze mee. Als ik thuis ben heb ik de camera meestal klaar liggen op de keukentafel. En als er zich een leuke situatie lijkt voor te doen pak ik die dus, volg door de zoeker wat zich gaat afspelen. Maar nooit veel langer dan een minuutje want er dient ook nog tijd over te blijven om koffie te drinken en een peukie te roken…

  @Linda:
  De foto is ook een crop omdat deze op ruim zes meter afstand is genomen en dus niet vier zoals ik gisteren abusievelijk aan 100_Woorden antwoordde. Ik heb het vandaag nog even met passen nemen geschat.

  En je raakt precies een van de kernen van de fotografie: het kunnen vastleggen van de zeer kortdurende momenten. En als dat lukt geeft dat mij zeker voldoening.

  @Maadtje:
  Zo zie je maar dat zelfs vogels hun vette baalmomenten kunnen hebben als de een al begint te ruiven terwijl er van koken door de ander nog geen sprake is geweest…

  @Pentabelle:
  Hier gaan de nootjes en de pitten meestal allemaal op. Maar misschien hebben we hier iets minder kieskeurige types.

  Wat is er mis met Engelse drop? Op de zwarte staafjes met die zachtroze vulling na dan die als mierzoete gortdroge griesmeelklonten overal in je mond blijft plakken?

  @Bart:
  Heel af en toe wil er wel eens een vogeltje lukken. Of twee zoals in dit geval.
  Maar het wachten is inderdaad op de gier of de condor. Hoewel een Jan van Gent helemaal geweldig zou zijn natuurlijk… ;-)

  @Bert:
  Nee, ik heb onze kippen nog niet aan de netjes zien hangen…

  @Anne D’Ore:
  Voor de een is het nou eenmaal eenvoudiger om zo’n bedrag uit te geven als de ander. Ik zal er ook stukje bij beetje geld voor opzij moeten leggen als ik een extender wil gaan kopen.

  Dank je voor jouw leuke compliment.

  @Beus:
  Weet je dat jij in wezen voor mij de aanstichter van het gebruik van korte sluitertijden bent geweest?

  Jij maakte een tijd geleden tegen Ivy de achteloze opmerking dat je de springende honden op een van jouw blogs met 1/1000s had gefotografeerd. Ik heb dat daarna geprobeerd met de Nikon D5700 maar dat resulteerde steevast in zwaar onderbelichte foto’s van stuiterende poezen of fladderende kippen. Dus diende dat akkefietje nog even rechtgetrokken te worden ;-)

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  Mijn invloed is groter dan ik dacht :-))

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  stop, niet schijnheilen, knijp nu in de remmen, vergeet extenders helemaal.
  Voorlopig kun je nog wel ff vooruit met het spul dat je nu hebt.
  Gewoon doorwerken aan het ontdekken van de fotografie en wat je leuk vindt en hoe lang je dat leuk vinden volhoudt…

 • Geroma zegt:

  Avatar van Geroma
  ‘k Heb gisteren ook een pimpelmees in m’n tuin gespot en vastgelegd……Hij/zij at alleen…..:-)
  Een prachtofoto, Willem! Hoe lang heb je moeten wachten op het juiste moment???

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Beus:
  Als ik jou toch niet had…

  @Landheha:
  …dan heb ik altijd jou nog. ;-)

  You’re damnend right!
  Er valt nog hartstikke veel te ontdekken en ik heb ontiegelijk mooie spulletjes waar ik helemaal mee uit de voeten kan.

  @Geroma:
  Tja, dat is nou is net het verschil tussen koolmeesjes en pimpelmeesjes: koolmeesjes houden normaal gesproken van de maaltijd gezamenlijk gebruiken…

  Zie ook hierboven mijn reactie aan Paco.
  Koolmeesjes zijn redelijk voorspelbaar in de zin hoe lang ze blijven zitten: meestal hebben ze het binnen een minuut bekeken en vliegen dan weer verder.

 • Catharina Anna Maria van Vliet zegt:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  Vogels zijn de uitvinders van de bekende ‘pikorde’ dat laten ze graag zien.
  Ik had het al eens eerder vastgelegd,
  http://www.vkblog.nl/bericht/269251/Even_de_pikorde_getest…..

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Catharina Anna Maria: Wat betreft gedragsbiologie heb ik bijna nergens kaas van gegeten. Ik weet dat de pikorde bij kippen bestaat en dat is het wel zo ongeveer. Misschien dat ik op het VKblog met het plaatsen van zulke foto’s nog meer interessante zaken over vogels (en andere dieren waaronder de mens) ga leren ;-)

  Fraaie platen onder jouw blog. Die bijdrage heb ik helemaal gemist.

  En nu ga ik eens naar buiten.
  Eens kijken of er nog een vogeltje wil overvliegen of zo…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *