Spoortraject

[33]

In alle haast achtergelaten?
Op weg naar het spoor
Lopen over de stationsoverkapping
En nog een paar traptreden voor het perron is bereikt

33 reacties op “Spoortraject”

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Die plek komt me heel bekend voor;-)
  Vooral dat flatgebouw dat valt nogal op.
  je moet ook een keer de andere kant fotograferen, voor het contrast.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Antoinette: Maar toen jij op die plek was, was het wel heel wat warmer ;-)

  Aan de andere kant – de campusbaan – kom ik zelden. Maar als ik jou er een plezier mee kan doen zal ik binnenkort een keer vanuit die kant van het spoor een paar foto’s maken.

 • Reine jRagolo zegt:

  Avatar van Reine jRagolo
  Mag ik voor 1 keer een puntje op de i zetten?
  Je had die ene fiets wel in het rek mogen zetten hoor.

  Aanbevolen met een griffel.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Reine jRagolo: Je mag altijd de puntjes op de i zetten, dat is onder mijn bijdragen geen enkel probleem.

  De fiets heb ik uiteraard om foto-technische redenen laten liggen. Terugzetten had ook geen zin omdat ik dan een andere fiets op de grond zou moeten leggen. De fietsenstalling was namelijk mudvol.

  Aanbevolen met een griffel.

  Dan moet je erg hard krassen met de griffel aangezien het aanbevelingen-authorisatiesysteem (tijdelijk) niet functioneert… ;-)

  Desalniettemin toch bedankt.

 • Beeldsprekers zegt:

  Avatar van Beeldsprekers
  De 2e foto vink ik leuk, de patronen (trap en gebouw) en met een beetje fantasie is het net of de boom versierd is.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Beeldsprekers: De tweede foto komt op het VKblog ook het beste over.

  De andere foto’s zijn op een breedbeeld scherm ook wel aardig om te zien, maar met dit kleine formaat blijft er qua scherpte, detail en kleur niet bar veel van over.

 • Wattman zegt:

  Avatar van Wattman
  Het lijkt China wel…

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Wattman: Als je het aantal fietsen bedoelt zeker.
  Maar ik verwacht dat in de grotere Chinese steden de perrons steviger afgevuld zullen staan met reizigers…

 • Me.myself.and.i zegt:

  Avatar van Me.myself.and.i
  Is dit de spoorlijn van Nijmegen naar Roermond? De laatste keer dat ik daar op reed was het nog een landelijke boemellijn.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Me.myself.and.i: Klopt als een bus.

  Als je naar Roermond / Maastricht reist kom je vanuit Nijmegen CS nog langs station Heyendaal. Dit station wordt veel gebruikt door studenten omdat de Radboud Universiteit op loopafstand ligt.

 • cor verhoef zegt:

  Avatar van cor verhoef
  Leuke platen, maar het wil maar niet echt lenteren he? Brrr, wat ziet het er koud uit.

  37gradenpfffgroet,

  cor

 • paco painter zegt:

  Avatar van paco painter
  Je zult er moeten wonen, in dat flatgebouw. Prachtige foto’s

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @Glaswerk
  Wat ik bij deze foto’s een beetje mis is focus.
  De foto’s hebben weinig rust, waardoor mijn ogen over het beeld gaan zonder ergens echt te blijven hangen, hoewel ik bij de laatste wel blijf hangen bij de klok, maar of dat nu de bedoeling is….
  Ook missen de meeste een “zichtlijn” die me door de foto leidt.
  Wat ik leuk vind, zijn de kleuren op de grijze flat, maar die vallen weg door dingen op de voorgrond. Wat ik bijvoorbeeld een interessante foto zou vinden is alleen de flatmuur met het patroon van ramen en kleuren. De trappen zouden ook interessant kunnen zijn, misschien iets met de schaduwen. Door het harde licht (midden op de dag) krijg je dan een aardige zwart-wit patronen.

 • Pierra zegt:

  Avatar van Pierra
  De tweede foto is heel kleurig met de balkonnetjes. Is het nu een vertekening of loopt het gebouw echt naar buiten uit naarmate je hoger kijkt.
  Wat zijn de bomen nog kaal.
  Stations kunnen troosteloos zijn maar deze ziet er best gezellig uit.

 • Me.myself.and.i zegt:

  Avatar van Me.myself.and.i
  Nou weet ik weer waar dat stationnetje me aan doet denken.

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Olympia_station_Sep_07.jpg

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Me,myself andI. het is nog steeds een boemeltje en meestal overvol, een paar weken het stukje Roermond- Venlo vv, nu ik was blij dat ik er uit was:-)
  De treinen van de NS zijn lekker ruim vergeleken met die van Veolia.

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  Mooie foto’s en leuke balkonnetjes. Maar ik heb toch wat te zeuren: Volgens mij zijn de balkonnetjes op foto 2 smaller en hoger dan op foto 1. De fietsen op foto 1 hebben ronde wielen, dus volgens mij is foto 2 een beetje uitgerekt…;o)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Cor:
  De foto’s heb ik ongeveer een maand geleden geschoten. Zoals je op de onderste foto kunt zien lopen sommige reizigers er al behoorlijk luchtig bij voor Nederlandse begrippen. Het was toen veel warmer dan nu het geval is.

  De weerstand van vandaag: grauw, rond de 14 graden en wellicht alweer regen in het vooruitzicht…

  @Paco:
  Het gebouw is een studentenflat en studenten vinden het allang prima als ze op het balkonnetje een torentje bierkratten kwijt kunnen…

  @!00_Woorden:
  Stuk voor stuk goede opmerkingen.

  Ik heb nog steeds de neiging om veel te veel in een foto te proppen (het zal wel in mijn aard zitten) en moet er dus veel scherper op worden om letterlijk de focus op een specifiek onderwerp te leggen. Het is misschien ook deels nog koudwatervrees: ik heb toen ook met de gedachte gespeeld om een foto te maken van de voorzijde van de grijze flat met de balkonnetjes maar heb het niet gedaan omdat ik vreesde dat zo’n plaat te “saai” zou worden en in wezen niets toevoegt aan wat het al is: een grijze flat met gekleurde balkonnetjes dus.

  Maar als het binnenkort zonniger weer wordt ga ik zeker terug om een aantal foto’s opnieuw en anders te maken met in het achterhoofd de tips die jij geeft.

  Thanx.

  @Pierra:
  Het gebouw wordt door de lenswerking vertekend. Die vertekening had ik wel kunnen corrigeren maar dan zou volgens mij de foto minder “spannend” zijn geworden. Verder moet ik de weblog titel “Ongepoetst” natuurlijk wel eer blijven aandoen… ;-)

  De bomen zitten inmiddels al mooi in hun groene jas.

  Stations kunnen troosteloos zijn maar deze ziet er best gezellig uit.

  En toch mist het nog “iets” wat je bijvoorbeeld hebt bij de stationnetjes van Cinque Terre…

  @Me.myself.and.i:
  Ik kan er me iets bij voorstellen…

  @Antoinette:
  Jij bent de ervaringsdeskundige ;-)

  @De Stripman:
  De altijd relativerende Stripman die gaat zeuren: wat heb ik nou aan de omgevallen fiets hangen? ;-)

  De tweede foto is vanuit een andere hoek genomen. Daardoor lijken de balkonnetjes in de horizontale richting gekrompen en de breedte-hoogte verhouding niet te kloppen met die op de bovenste foto. De aspect-ratio van de foto’s is zoals die zijn moet.

 • Mephisto zegt:

  Avatar van Mephisto
  Heeft dat voorste blonde meisje op die laatste foto nou een grijze heren- of damesonderbroek over haar blauwe jeans heen aan?

  -o wacht, ik zie het al, een floddershirt- :-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Mephisto:
  -o wacht, ik zie het al, een floddershirt- :-)

  Klopt, het is een, waarschijnlijk iets te veel gewassen en daardoor uitgelubberd, T-shirt dat in vrijetijdsmode door haar gedragen wordt ;-)

  Later in de middag zal ik naar het groepen probleem kijken dat je signaleerde. Je hoort nog van me. Nu eerst maar eens boodschappen gaan doen, want ook dat dient te gebeuren uiteraard…

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Er zijn toch programmaatjes genoeg waarmee je dat corrigeren kunt ! (Als ik zeur dan hou ik vol !) In vroeger jaren had men een dergelijke vertekening toegeschreven aan ‘een fout van den photograaf’…;o)

 • helena zegt:

  Avatar van helena
  Wel apart die flat met die gekleurde balkonnetjes! Nuttige tips ook van 100_woorden (heb ik zelf ook wel dat ik rommelige foto’s maak etc etc maar ook dat ik achteraf denk: dat had toch anders gemoeten) .

  @De Stripman, ik denk niet dat het de bedoeling is om met programmaatjes dat soort dingen te corrigeren. Je vergeet dat op foto 1 slechts een klein deel van de flat op de foto te zien is. Met een groothoeklens kan soms ook een en ander vertekend worden bovendien. Het is geen fout van de fotograaf! De bovenste foto is duidelijk met 15mm dus groothoek (of iets meer mm) genomen, anders waren die fietsen ook niet scherp in beeld (en zelfs niet helemaal in beeld) gekomen. Dan heb je dus wat vertekening. Ik denk dat de tweede foto wat meer zoom is én zoals Glaswerk schrijft, vanuit een andere hoek genomen. Glaswerk kan toch moeilijk met een fotobewerkingsprogramma alle balkonnetjes gaan corrigeren. Er zijn wellicht goede fotobewerkingsprogramma’s (de dure!) waarmee je in een klik dat kan corrigeren, die vertekening van de lens, maar als je dan echt serieus goed wilt corrigeren dan moet ie eerst alle formaten gaan opmeten van de balkonnetjes zoals ze IRL dus aan de gevel van die flat zelf “hangen”en dan moet hij gaan meten en de juiste maten in de juiste verhoudingen in zijn foto’s gaan “toepassen”.
  Is er ook een glazenwasser in de buurt of de architect die even de juiste maten door wil geven….? :-)
  “kopje koffie, glazenwasser…?” :-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman: In Gimp zou ik de zaken zo recht kunnen trekken.
  Maar de kleine purist in mij zegt dat ik dat niet moet doen…

  In vroeger jaren had men een dergelijke vertekening toegeschreven aan ‘een fout van den photograaf’…;o)

  Klopt Jan, alleen waren dat toentertijd analoge vertekeningen ;-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Helena: Er worden onder mijn fotoblogjes regelmatig zeer nuttige tips gegeven door enkele bloggers. Vandaar dat ik nog steeds trouw de bijdragen blijf toevoegen aan de groep Fotografie – leren van elkaar. Door de opmerkingen en tips leer ik steeds weer iets bij en kunnen anderen er misschien ook nog iets van opsteken…

  Met dank voor de uitgebreide toelichting in de tweede alinea van jouw reactie. Hoewel ik vrees dat het met de gekleurde balkonpanelen wel eens dezelfde kant zou kunnen opgaan als met scooters die voor gebouwen geparkeerd staan… ;-)

  Aha, je hebt de reactie geredigeerd.

  kopje koffie, glazenwasser…?”

  Graag mevrouw Heleburps, met een schepje suiker als het u niet ontrieft…

 • helena zegt:

  Avatar van helena
  En het kopje koffie is natuurlijk ook voor De Stripman…:-)
  ik word er melig van…:-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Helena: Moeten de Stripman en ik het kopje koffie delen?
  Doe er dan maar twee warmtebestendige rietjes bij.

  Over melig worden gesproken… ;-)

 • zilver zegt:

  Avatar van zilver
  Die tweede foto, het lijkt net een bloemenboom vind het erg mooi.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Zilver: Dank je.
  Maar het is geen magnolia of tulpenboom zoals sommigen dachten onder jouw blog, hoewel ik daar natuurlijk ook wel een fotootje van heb: http://picasaweb.google.com/lh/photo/3wkeFKO_weRCIpUrDe8HZwT0aUF1KCzMnNi4lNnkaiM?feat=directlink ;-)

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk en Helena: Ik probeer alleen maar constructieve kritiek te leveren, verdorie nog aan toe…;o)

  En als het aan de verschillende lenzen ligt is het helemaaaal een fout van den photograaf…;o)

  Wie kiest er die lenzen ?

  Kom nou !? Glaswerk zou me niet serieus nemen als ik geen kritische noten meer kraakte… Ha, ha…;o)

  Hmmpf… Oei, even mijn tranen van het lachen wegvegen…

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman: Whoehaaaah, Jan is helemaal los… ;-)

  Wie kiest er die lenzen ?

  Ik, Glaswerk dus.

  En ik heb me jouw kritiek zo aangetrokken dat ik vanmiddag acuut een omruil actie voor de in gang heb gezet. Hoewel ik erbij dien te zeggen dat ik dit niet voor de lensvertekening deed maar voor de extreme vignettering die deze lens heeft bij grotere diafragma waarden.

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Dat is mooi ! Dus dit soort vertekende foto’s krijgen we hier niet meer te zien ? Ben ik me niet voor niets zo aan het opwinden…;o)))

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman: Jan, je maakt mijn avond helemaal goed… ;-)

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Tsjongejonge…

  Nu ga ik echt even liggen, hoor…;o)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *