Afblazen

[53]

Mag deze jongen een wens doen?
Jammer jochie, leuk geprobeerd

53 reacties op “Afblazen”

 • Martin zegt:

  Avatar van Martin
  Actueel woord vandaag en mooie invulling.

 • Grutte Pier zegt:

  Avatar van Grutte Pier
  Gloeinde de gloeinde… #$%^&*&^%$#@#$%^&

  Vandaag de hele voortuin gedaan. En mn Paardenbloemen. Bij mij achter is het een hel wat dit betreft intussen. Nix wortelstokken… het zijn die….

  Morgen maar de ‘playmobil manege’ inzetten…. en: NIET BLAZEN!!!!!

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  Was het nog maar ‘paardebloem’.
  Lekkere foto’s, zonder pedofiele bijgedachten.

 • helena zegt:

  Avatar van helena
  die zijn mooi! Eerste vooral!
  Zag het laatst ook een jongetje doen en wilde het al fotograferen maar net te laat en iets te ver weg was ik…:-)

 • suiker zegt:

  Avatar van suiker
  en ik ook! (dat ie uitkomt, de wens)

 • Grutte Pier zegt:

  Avatar van Grutte Pier
  Ooooohhh, wensen…. Tsja, is waar ook….. Uuuh…… Dan…. wat is ‘beurt’…. *mien got* ….

  :-s

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  En mocht je van het jongetje en zijn ouders dit blog plaatsen? Het is een schattig plaatje, maar momenteel ben ik erg bezig met beeldrecht in dit wilde westen op Internet. ;-) Geen grapje hoor, ik meen het. http://www.iusmentis.com/maatschappij/juridisch/bloggen/journalisme/#portretrecht

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @All: Straks reageer ik op iedereen, maar even kort een reactie op Thera.

  Ook al heb ik geen toestemming, dan mag het nog: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/foto/portretrecht/

  Het jochie, Marco (zie de tag lijst), is een neefje van Ivy.

  Maar goed, door dit soort steeds weer terugkerende vragen gaat de lol van het plaatsen van foto’s op het VKblog er behoorlijk af.

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  Rustig maar Koko, ben jij nu ook al boos op me? Ik maak me er niet druk om, althans niet over deze foto’s, maar het gegeven houdt me wel bezig. En wat die mier betreft heb jij natuurlijk gelijk. Ik stem niet voor niets op de partij voor de dieren.

  Huh, nu is jouw reactie veranderd.
  Ik wil jou beslist niet de lol ontnemen, zo was het niet bedoeld.

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  Martha Nussbaum heeft er een dik boek over geschreven.

  Gr Rob

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Thera: Ik heb de reactie van 23:33 uur geredigeerd.

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  Ik zag het Koko, ik die van 23.41 ook. :-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Thera: Het onderwerp portretrecht (en beeldrecht van kunstwerken in de openbare ruimte) is al een aantal keer uitgebreid aan de orde geweest, onder andere in en onder een paar bijdragen van 100_Woorden en enkele Kokopelli blogs. In die zin ben ik steeds opnieuw hetzelfde uitleggen een beetje moe geworden.

  Natuurlijk kun je je met het onderwerp portretrecht bezighouden en daar is ook al een heleboel over geschreven. Ik houd me vast aan hetgeen in de wet is vastgelegd en in voor ons niet-juristen begrijpelijk taal verwoord is in de hyperlink die ik hierboven gaf.

  Dan kun je beter je afvragen hoe het zit met het portretrecht van Ruben, het jongetje van de vliegtuigramp. Hijzelf was buiten kennis toen de foto genomen werd en zijn ouders zijn omgekomen bij de vliegtuigramp. Toestemming is er dus niet. Die foto wordt commercieel gebruikt door veel kranten en andere media. Daarnaast is er in het geval van Ruben sprake van “compromitterende” omstandigheden in de breedste zin van het woord om het maar eens eufemistisch uit te drukken.

  Beide zaken zijn op de foto’s hierboven niet van toepassing en dus bestaat er volgens de Nederlandse wet geen enkel bezwaar om deze foto’s op het VKblog te plaatsen. Het zou echter een ander verhaal worden als ik bijvoorbeeld de foto’s ga verkopen.

  ben jij nu ook al boos op me?

  Wie nog meer dan?
  Ik heb alleen vanochtend even bij 100_Woorden gekeken en ben voor de rest van de dag weggeweest.

  Overigens was het van mij een moment van nurksheid – waarvoor excuus – maar dat is alweer over. Kunnen we weer samen door één deur?

 • Pierra zegt:

  Avatar van Pierra
  Heel mooie dynamische portretten. Een wens die vereeuwigd is met een klein pluisje in de hoek.

 • Wattman zegt:

  Avatar van Wattman
  Op die tweede foto zie je ‘m gewoon die wens doen…

 • cor verhoef zegt:

  Avatar van cor verhoef
  @Wattman,

  Ik heb het idee dat Marco wil weten of er nog wat te ruiken valt ;-)

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  leuke foto’s, Glaswerk, zelf kan ik het ook nog steeds niet laten, dat pluisjes blazen:-)))))

  Stuur de foto op, hij zal er later nog blij mee zijn.

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  Mooie foto’s.
  De eerste vind ik de mooiste, niet per se omdat het jochie daar blaast, maar omdat de compositie mooi is. Je kijkt over de diagonaal van de foto (van links boven naar rechts onder) en beleeft de voorstelling. Het kijken, het bollen van de wangen, het blazen en het effect daarvan. Dit is nou een voorbeeld waarbij de kadering en compositie de foto sterker maken.
  De tweede foto is net wat minder door de ruimte achter de jongen.

 • Frans Muthert zegt:

  Avatar van Frans Muthert
  En ik maar denken: waarom verbreekt Glaswerk nou bewust de chronologie?
  Tot ik het knikje in de steel zag.

 • paco painter zegt:

  Avatar van paco painter
  Hij kijkt een beetje beteuterd op die tweede foto. Mooi!

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  Ha Koko, natuurlijk kunnen wij samen door een deur. Het is juist ook door de foto van de zwaargewonde Ruben, de eerdere discussie over de foto’s van (eigen) kinderen op je blog (n.a.v. de toestand met Cees), dat ik er nog over aan het nadenken ben.
  Iusmentis biedt wel enige duidelijkheid, maar er ligt ook nog een “gevoelsmatige” laag achter. De foto van Ruben bijvoorbeeld, of die van gemartelde gevangenen in de Abu Graib. Waarin de mens op de foto eigenlijk behandeld wordt als product. Nieuwsproduct, ofzo.
  Maar dat heeft uiteraard helemaal niets met jouw foto’s te maken. Het is gewoon iets, wat mij momenteel bezig houdt en ik vroeg mij af hoe jij hierover dacht. Het was beslist niet mijn bedoeling je tegen de haren in te strijken.

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  Ik vind de foto te geposeerd…

  En mijn eerdere opmerking komt niet aan…blijf maar weg dan…

  Groet Rob

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  Hij heeft er helemaal rode koontjes van. Hoeveel van die bloemen heeft hij weg moeten blazen voordat je dit resultaat had :-)
  Verder eens met Grutte al is het bij mij de achtertuin… (m’n gras!)

 • hannekeinhanoi zegt:

  Avatar van hannekeinhanoi
  en als je álle pluisjes had weggeblazen zou je wens zeker uitkomen…………..

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  Glaswerk ik bedoel laat het antwoord maar wegblijven *=)

 • FlipWillemsen zegt:

  Avatar van FlipWillemsen
  Mooi, vooral de eerste foto vind ik mooi. Die wazige achtergrond vind ik heel goed passen bij de pluisjes en het pluisjesblazen op zich.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Martin:
  Soms is even pluisjes – of indien noodzakelijk zelfs stoom – afblazen wel prettig.
  Thanx.

  @Grutte:
  Tja, dan mag jij zeker niet meer voor een wens blazen.
  Anders kun je vandaag helemaal opnieuw beginnen…

  Wat is er eigenlijk tegen paardenbloemen?

  @Beus:
  Dank je wel.
  Inderdaad, als er bij iemand bij het zien van deze foto’s al zulke bijgedachten zouden ontstaan dan is het wel heel erg slecht gesteld met de betreffende persoon.

  Maar je weet tegenwoordig maar nooit… :-(

  @Helena:
  De foto’s heb ik gisterenmiddag gemaakt tijdens een wandeling met de familie van Ivy. Op een gegeven moment had deze jongen een paardenbloem in zijn handen. Ik vroeg hem of het ‘m zou lukken om alle pluisjes eraf te blazen. En toen hij daartoe een manmoedige poging ondernam waren een paar foto’s van die actie zo geschoten. Hier heb ik actie onderstreept om daarmee te onderstrepen dat het géén geposeerde foto’s zijn zoals Robert denkt dat dat het geval is.

  Danke schön.

  @Suiker:
  En? Is jouw wens inmiddels uitgekomen?

  @Grutte:
  Wat dacht je van de wens om volgend jaar als eerste een nestje te vinden?

  @Robert:
  Martha Nussbaum heeft minsten 15 boeken geschreven dus iets specifieker had de opmerking wel mogen zijn. Overigens betekent dat niet dat ik dat dat boek ook zou moeten gaan lezen. Ik heb als hobby fotografie en niet het bestuderen van de filosofie over het recht…

  @Pierra:
  Dat ene pluisje in de hoek is je dus opgevallen. Dat vind ik eigenlijk het grappigste detail aan de tweede foto.

  @Wattman:
  Of hij bedenkt een strategie om de volgende keer alle pluisjes van de paardenbloem af te kunnen blazen…

  @Cor:
  Grijns, dat is ook een optie natuurlijk…

  @Antoinette:
  Het lijkt wel of het pluisjesblazen bij veel mensen op het gen zit. Als ik een uitgebloeide paardenbloem zie kan ik het ook niet laten…

  Vanmiddag stuur ik de foto’s op naar de zus van Ivy.

  @100_Woorden:
  Ik probeer jouw tips en wijze lessen altijd direct in de praktijk te brengen… ;-)

  Thanx.

  @Paco:
  Ik denk dat het jochie niet van half werk houdt…

  @Thera:
  Ik ga straks een widget maken met een korte uitleg zodat het in de toekomst voor iedereen duidelijk is. Als ik het infoblokje af heb stuur ik je een e-mailtje zodat je er eens een blik op kunt werpen.

  @Robert:
  Ik maak zelden een vergelijking met andere fotograferen maar in dit geval moet het dan maar een keer. Onder het blog http://www.vkblog.nl/bericht/315612/I%92M_SMITTEN%2C_I%27M_BITTEN%2C_I%27M_HOOKED%2C_I%27M_COOKED%2C_I%92M_STUCK_LIKE_GLUE_…%23_342 van Richard Koek reageer je dat hij een mooie foto geplaatst heeft. Die foto is in mijn ogen voor 100% geposeerd. Niet dat daar iets mis mee is, ik heb daar met Richard eerder een korte discussie over gehad met de conclusie dat je met ongeposeerde en geposeerde foto’s verschillende aspecten van de werkelijkheid en de intentie van de fotograaf naar voren kunt halen. Twee verschillende werelden dus die beiden voor de fotograaf en de kijker veel te bieden hebben.

  De foto’s in dit blog zijn niet geposeerd. Het enige dat ik aan de jongen gevraagd heb is of hij alle pluisjes van de paardenbloem af zou kunnen blazen. That’s it.

  En mijn eerdere opmerking komt niet aan…blijf maar weg dan…

  Je bent iets te voorbarig. Ik beantwoord de reacties in een tempo dat mij op dat moment uitkomt. Voor Thera heb ik gisteravond een uitzondering gemaakt. En daarna had ik er even geen zin meer in.

  En waar moet ik zo nodig van weg blijven?
  Ah, je plaatste daarna nog een reactie. Zo is het voor mij wel duidelijk wat je bedoelt.

  @Landheha:
  Zoals ik hierboven schreef zijn het twee foto’s van een éénmalige actie. Ik vind het namelijk gênant om mensen te vragen om twee of meer keer hetzelfde te moeten doen voor een foto om dat het dan in mijn ogen “een kunstje doen wordt voor de fotograaf“.

  Met alle risico van dien natuurlijk. Zo is de “groepsfoto” van Ivy met Frans (Muthert) en Hanneke die ik enkele weken geleden gemaakt heb na het optreden van cabaret Dubbelfout mislukt. Omdat ik er slechts één gemaakt hebt, anders hadden zij namelijk nog langer in een pose aan de kroegtafel moeten blijven staan. Misschien moet ik daar iets meer geduld en lef voor ontwikkelen…

  @Hannekeinhanoi:
  Dat is precies wat men beweert…

  @Flip:
  Thanx.
  Zonder de donkere en vage achtergrond zou er waarschijnlijk van de weggeblazen paardenbloemenpluisjes weinig te zien zijn… ;-)

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  @De foto’s in dit blog zijn niet geposeerd. Het enige dat ik aan de jongen gevraagd heb is of hij alle pluisjes van de paardenbloem af zou kunnen blazen. That’s it.

  De vraag van de fotograaf is voor het kind al een pose. Ik denk dat de relatie fotograaf-kind en de manier waarop de vraag gesteld wordt de kwaliteit van de foto bepaalt. In dit geval zie je af hoe de relatie verlopen is en daarom voor mij een geposeerde foto.

  Dat belet niet andere geposeerde foto’s mooier te vinden dan deze in het log.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Robert: Over het geposeerd zijn voor de foto blijven we het dus volstrekt oneens. Verder beweer ik nergens dat ik de foto van Richard Koek niet mooi vind of wat anderen daarvan zouden moeten vinden. De beleving van een foto is uitermate subjectief namelijk.

  Of om het korter met een knipoog met jouw befaamde woord tot uitdrukking te brengen: PUNT.

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  PUNT Catalaans. (POENT) Goed een andere keer…Groet Rob

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Robert: De uitspraak van het Catalaanse PUNT heb je me ooit een keer uitgelegd.
  Als ik het woord typ klinkt het in mijn gedachten op dat moment ook als POENT… ;-)

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  H ah H aaahaha…En Glaswerk sorry Portbou wordt dan PortBOUW en voor de Franse PortBOE…och even ontspannen. Land van POENT…of is het je aanslag? `Ta Netjer` ik ga nu echt….

  Groet Rob

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  “Zo is de “groepsfoto” van Ivy met Frans (Muthert) en Hanneke die ik enkele weken geleden gemaakt heb na het optreden van cabaret Dubbelfout mislukt.”
  Even afgezien van de techniek, wat gewoon voor een groot deel vlieguren maken is. Bij portretten is het zo makkelijk om iemand er met een “verkeerde” gelaatsuitdrukking op te krijgen. Soms denk ik wel eens dat mensen het grootste deel van de tijd hun ogen eigenlijk dicht hebben… Jij hebt 6 beeldjes per seconde, gebruik ze in dit soort gevallen zou ik zeggen. Het verhoogt de kans aanzienlijk dat er wat goeds tussen zit.
  En natuurlijk in deze digitale wereld gelijk even op je schermpje kijken of ie gelukt is :-)
  Zo nee, excuus, nog eentje?

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha: You’re damned right.
  Ik zal me in het vervolg over die schroom heen proberen te zetten.

  En inderdaad, meteen de camera in de 6x/s CSM mode, want van die dichte ogen is me ook al een aantal keren opgevallen… ;-)

 • hannekeinhanoi zegt:

  Avatar van hannekeinhanoi
  Bij Dubbelfout hadden wij met liefde en plezier nog even blijven poseren hoor……….(ik althans)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Frans:
  Verroest, ben ik nota bene de fotoblogsatiricus van het VKblog vergeten…

  En ik maar denken: waarom verbreekt Glaswerk nou bewust de chronologie?
  Tot ik het knikje in de steel zag.

  Ik zat er gisteravond ook even met verbazing naar te kijken of de foto’s niet door een of andere oorzaak omgewisseld waren. Maar de chronologische volgorde – zoals ze hierboven staan – klopt.

  @Hanneke:
  Ik zal de volgende keer iets brutaler zijn, want het was een unieke gelegenheid. Maar ik heb wel een foto die Madelon genomen heeft. Heb jij die ook gekregen?

  Het mislukken van de foto pleit er overigens sterk voor om Dubbelfout nog eens over te doen, misschien dat we kunnen gaan kijken als Frans en Maadtje bij Krijt Uw Topje moeten optreden… ;-)

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @hannekeverweg
  Het moet vanuit Glaswerk zelf komen. Die moet over zijn eigen drempel heen. Ik lul hierboven wel makkelijk, maar ik heb ook zo mijn drempels. Ik kan ondertussen bv. een beetje reeel inschatten wat ik kan met volleybalplaatjes maken, maar ik zou nog steeds het lef niet hebben om betaald een opdracht te gaan doen. No-cure-no-pay de hoogste poging die ik zou willen wagen.

  en bij sparta – excelsior zie ik net in de laatste minuten de gekste dingen gebeuren
  sport blijft leuk :-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha:
  No-cure-no-pay de hoogste poging die ik zou willen wagen.

  Maar wel een poging die alleszins de moeite van het proberen waard is mocht zich de gelegenheid een keer voordoen…

  en bij sparta – excelsior zie ik net in de laatste minuten de gekste dingen gebeuren
  sport blijft leuk :-)

  Yep.

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  het belangrijkste voor mij is dat het me aanzet om de deur uit te gaan en eens iets anders te doen. Anders blijf ik maar ronddraaien in pogingen om die verdomde klote-diagonaal te vinden. Ik kan het niet uitstaan dat het me niet lukt…
  Via die website krijg ik nu pers-accreditatie voor wedstrijden van het nederlands team en dat vind ik mooi zat. Bulgaren en Brazilianen fotograferen, jummy! Dat is echte wereldtop. Misschien ga ik voor die gelegenheid wel weer professioneel materiaal huren.

 • helena zegt:

  Avatar van helena
  @Landheha,heel goed dat je een pers-accreditatie hebt! leuk! Straks moeten we een vkblog feuteu accreditatie aanvragen voor het plaatsen van bepaalde feuteus.

  ps
  vandaag een soortement van ‘zelfportret” gemaakt met die paardebloempluizenbol..:-)

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @helena
  zo speciaal is zo’n accreditatie nu ook weer niet. Met een beetje relaties kun je dat zo regelen… Het is vooral handig omdat die veiligheidsmannetjes je dan niet tegen kunnen houden als je op een leuk plekje wilt gaan staan.
  Plaatsen van feuteus heeft meer te maken met copyright en angst voor jatten. Ik kijk inderdaad wel uit om mijn echte wedstrijdplaatjes hier neer te zetten. Even afgezien van het gegeven dat de bezoekers van het vkblog daar toch niet in geinteresseerd zijn.

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  Glaswerk, duidelijkheid? Misschien heb ik mij niet helemaal helder uitgedrukt, maar ik bedoel juist meer de filosofische beschouwing, los van die (inmiddels wel bekende) legale.

 • Vogel-vrij zegt:

  Avatar van Vogel-vrij
  Waar gaat dit over?
  Waarom hoor ik HELEMAAL niemand over de privacy van de paardenbloem?

  Het neefje van Ivy kan rekenen op een talrijk nageslacht.

  Bij ons was het aantal zaadjes dat zich op de ‘stamper’ had weten te handhaven, na één enkele flinke blaas, gelijk aan de kinderschaar die je in je leven zou verwekken.
  Gelul natuurlijk, want het is me nog nooit gelukt een paardenbloem in één ademtocht compleet te ontvolken.

  Met een [even snel geschat] paar dozijn nakomelingen moet Marco zich maar vast eens gaan beraden op een lucratieve betrekking, ergens bij een bank of zo.
  En royalies op z’n fotogenieke snuitje, helpen natuurlijk ook.
  Of hij er nou recht op heeft of niet, je stopt toch wel een Euro in z’n spaarpot na deze blog?

  Groet

 • Frans Muthert zegt:

  Avatar van Frans Muthert
  Niets lijkt me erger dan gedoemd te zijn tot het behoren bij een vergeten groep. :-))))

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  Frans leg eens uit wat je bedoelt? Ik snap er geen 12 miljoen pixel van…nee 20 dan?

 • Frans Muthert zegt:

  Avatar van Frans Muthert
  Heer Kruzdlo: Hahaha, je hebt dit weekend wel verdomd veel moeite met m’n ironie/satire.
  Wat dacht je bijvoorbeeld van de reactie van Glaswerk van 18.21?

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha:
  Professioneel materiaal huren?
  Eh, kuch, was jij onlangs niet op zoek naar eigen professioneel materiaal?

  Misschien dat ik komende week eens een oogje werp op jouw Cantor diagonaal probleem. Want dit is inderdaad geen doen zo…

  @Helena:
  Dan kom ik straks eens kijken naar jouw al dan niet geaccrediteerde paardebloempluizenbolzelfportret ;-)

  @Thera:
  Voor mij is wat er in de Nederlandse wetgeving is vastgelegd de enige leidraad.

  Het filosoferen over wat wel en niet toegestaan zou mogen zijn voor wat betreft het nemen en plaatsen van foto’s is ongetwijfeld interessant maar laat ik graag aan anderen over. Ik stop liever die energie in het ontdekken van alle (technische) mogelijkheden van de fotografie en daar heb ik mijn handen al meer dan vol aan…

  @Vogel-vrij:
  Tsjessus, het portretrecht en de privacy van de paardenbloem, ook dát nog… ;-)

  Leuke verhaal over de relatie tussen het aantal weggeblazen pluisjes en de omvang van het nageslacht. Het is dat ik op dit weblog geen teksten plaats anders had ik jouw uitleg – met permissie uiteraard – integraal onder de foto’s geplaatst.

  Ik zal aan de zus van Ivy doorgeven dat ze nu al moet gaan lobbyen voor een goede baan voor haar fotogenieke zoon…

  @Frans:
  Veel erger lijkt het me om een leven lang te moeten behoren tot de groep van nooit gehoorden.

  Maar als ik het goed begrijp dient er dus de groep Vergeten groep opgericht te worden… ;-)

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  ik waardeer je aanbod, maar doe verder geen moeite met die diagonaal. Heb het meer gezien met wiskundigen. Geen klik. Het is een aparte niche.
  Ben inderdaad bang dat die D700 er toch gewoon gaat komen. upgrade gaat volgens inschatting sint juttemis in
  Niet te versmaden hoor, dat neusje van helena :-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha:
  Laat de D700 maar komen.
  Die is bij jou wel in goede handen.

  Nu ga ik subiet naar het neusje van Helena kijken, het moet zo te lezen een Cleopatra modelletje zijn ;-)

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  Oh jammer, vroeger konden we nog wel eens lekker filosoferen. Maar nu word ik weggezet als zeikerd en wordt het mijmeren over ethiek overgelaten aan CU en CDA?

  Wie heeft het over het opleggen van regels wat wel of niet is toegestaan? Ik niet, ik vind het een boeiend gegeven, zonder een direct waardeoordeel, een nieuw medium, nieuwe gedachten. Ik snap jouw vijandige houding ineens niet, vroeger leek jij hierin ook geinteresseerd. Maar goed, ik begrijp het, ik ga wel ergens anders filosoferen.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Thera: Wie zet jou als zeikerd weg?

  Ik niet althans. Ik geef alleen wel concreet aan dat het onderwerp – de ethiek van de fotografie – waar jij graag over wil filosoferen mij niet bijzonder kan boeien. Ik vind die materie veel te abstract en te “droog”, ik ben veel liever met andere (praktische) aspecten van de fotografie bezig.

  Zo heb ik bijvoorbeeld ook een broertje dood aan dat gelul over voetbal: voetballen moet je zelf doen of er naar kijken.

  Verder zie je een vijandigheid die er van mijn kant helemaal niet is…

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  Gelukkig maar, ik heb wel een beetje kort lontje momenteel. Twee weken geleden gestopt met roken. ;-)

  Maar ik zit al te broeden op een lekker abstract blogje.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Thera: Verroest, ben jij gestopt met roken?
  En jij doet dat zomaar even in “stilte”? Sommige bloggers zouden over het wel en wee van het stoppen met roken een complete decalogie schrijven… ;-)

  Waarom ben je eigenlijk gestopt?
  En laat dat abstracte blogje maar komen. Kom ik lekker ingelogd trollebollen… ;-)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *