Struyckelblokken

[35]

Alsof de blokken uit de lucht gevallen zijn (lees meer over het kunstwerk 'Blokken' (1978) van Peter Struycken)

35 reacties op “Struyckelblokken”

 • Mephisto zegt:

  Avatar van Mephisto
  Ik had gezworen dat het Eindhoven was…

 • VSp zegt:

  Avatar van VSp
  Het bord ‘Einde Snelweg’ bij de verkeerslichten is zinvol. Je zult toch maar tegen die Struyckelblokken knallen. Voorrang geven ze ook niet.

 • Marijke zegt:

  Avatar van Marijke
  en ook gelijk drie stuks…

 • knutselsmurf zegt:

  Avatar van knutselsmurf
  En nu maar wachten op de eerste kop-staart botsing bij het verkeerslicht.
  Idioten.
  Ook een prima platform om aandacht te krijgen voor je aanplakbiljet.
  Ongetwijfeld is het ding voorzien van een speciale coating, maar lijm uit een spuitbus of een schuursponsje doen wonderen.

 • François zegt:

  Avatar van François
  Tja… Palkerplein… wat kan je daar nou ook van verwachten. Voor dit plein kom ik niet naar Nijmegen hoor Koko ;-)

 • Wattman zegt:

  Avatar van Wattman
  Als je dat na een avondje onbeheerst stappen tegenkomt, dan drink je nooit meer…

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Nou, ik vind het wel leuk uitzien, is wat anders dan reclame. Al hoe wel, ik lees dat Knutsel boze plannen heeft in die richting.:-)))

 • Frans Muthert zegt:

  Avatar van Frans Muthert
  Ligt daarachter een kinderspeelplaats? Wel moeilijk om ze in de passende gaatjes te proppen trouwens.

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  Knap, die horizon zo laag. Ik zou verwachten dat je naar voren kantelt met zo’n lomp ding :-)

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  Gelukkig staan de lantaarnpalen verticaal.

 • Catharina Anna Maria van Vliet zegt:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  Ik vind ze wel grappig. Mooier dan de auto’s!

 • Flo zegt:

  Avatar van Flo
  Ik vind het heel erg verschrikkelijk lelijk. Niet je foto hoor ( alhoewel die vast ook niet tot je top behoort), maar jakkes, deze ‘kunst’ . Schilder er even een trompe-l’oeil op, iets van een tunnel ofzo, of een tankstation :-)

 • Beeldsprekers zegt:

  Avatar van Beeldsprekers
  He ik zie een “E”.
  Verder vind ik het een vrij nietszeggende foto, sorry glaswerk dat kun je beter, maak het lelijker of maakt het mooier maar maak er iets van. Dichterbij, als een stilleven maar dan in het groot…

 • Vogel-vrij zegt:

  Avatar van Vogel-vrij
  Plak er wat zonnecellen op…
  Dan doen je stoplichten het tot in lengte van dagen voor nop.
  Ben er een keer op af gereden… Bijsterhuizen, Wijchen nietwaar?
  Ik vond het mooi en goed gedaan..
  Maar ja.. je moet er geweest zijn, he:-)?

  Wat vind je er zelf van?

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Mephisto:
  Ik weet wel dat er aan de grote invalsweg van Eindhoven vlakbij het station een paar van die enorme bowling kegels staan. Zulke blokken heb ik er nog niet gezien.

  @VSp:
  Wat je op de foto moeilijk kunt zien is dat er een rotonde om de blokken heen ligt.
  Hetgeen overigens in het verleden geen belemmering is geweest voor een automobilist om zich met zijn vehikel in volle vaart in een van de blokken te boren.

  @Marijke:
  Voor minder doet de gemeente Nijmegen het niet.

  @Knutselsmurf:
  Kop-staart botsingen komen daar niet voor naar mijn weten. Ongeveer 500 meter voor de stoplichten begint de 90km/h zone met een afbouw naar 70km/h.

  Toen de blokken van Struycken dichterbij de stad stonden – ze zijn een keer verplaatst namelijk – werden ze regelmatig gebruikt als graffiti “muren”. En sporadisch werd er een deuk in gereden.

  In de hyperlink onder de foto staat vermeld dat de blokken in 2009 schoongemaakt zijn en gespoten zijn in de oorspronkelijke kleuren. En dat spuitwerk ziet er op dit moment nog prima uit.

  @François:
  Als rasecht Velpenaar zul jij Nijmegen vanaf die invalsweg niet met jouw gevaarlijke Morris Minor penetreren. Tenzij je enorm omrijdt natuurlijk…

  @Wattman:
  Voor de onbeheerste stappers hebben we in Nederland tegenwoordig drooggelegde Bobbers naar het schijnt…

  @Antoinette:
  Al hoe wel, ik lees dat Knutsel boze plannen heeft in die richting.:-)))

  Ik denk dat Knutselsmurf daar niet aan gaat beginnen. Het kost een vermogen aan spuitbussen om tot manshoogte de blokken van graffiti te voorzien. Bovendien krijg je er geheid een lamme arm van…

  @Frans:
  Nee, God heeft ze verloren tijdens een van zijn dobbelspelletjes.
  Niets menselijks is hem vreemd…

  @Landheha:
  Bedoel je de blokken of de 50D?
  Maar op de hurken kun je de horizon ook lekker laag leggen…

  @Beus:
  Als dat niet zo was geweest had ik de foto wel scheef afgeknipt.

  @Catharina Anna Maria:
  In het echt vind ik de blokken leuker om te zien.
  En van dichtbij zijn ze behoorlijk imposant.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Flo+Beeldsprekers:
  Dat de foto niet tot mijn “top”behoort zou kunnen.
  En of ik beter kan dan dit betwijfel ik op dit moment ten zeerste.

  Niet geheel toevallig heb ik gisteren aan 100_Woorden de vraag voorgelegd of het voor hem herkenbaar is dat je na een jaar met fotografie bezig te zijn geweest (de 50D heb ik overigens pas sinds februari dit jaar) in een “dip” terecht kunt komen waarin niets meer lijkt te lukken en de “progressie” tot stilstand komt. Dus aan zelfkritiek ontbreekt het me niet, helaas op dit moment aan een bepaalde mate van ontevredenheid ook niet.

  100W’s antwoord komt er in het kort op neer om toch veel meters te maken en andere dingen te proberen dan ik tot nu toe gedaan heb. Aangezien dit een recente “afwijkende” foto is (ik heb ‘m afgelopen zondag geschoten) heb ik die in dit fotoblogje geplaatst. En natuurlijk had ik een leuke macro van de digitale plank kunnen trekken maar ik wil liever nieuwe dingen leren dan “veilig” voortborduren op een van de gebaande wegen.

  Een “dip” met een blijkbaar mislukt kijkje om een andere hoek, het is niet anders.
  Vandaar de tags meters maken en photo-trash cult.

  Tja, en als het dipje niet snel overgaat neem ik er tijdelijk afstand van. Dat merken jullie na verloop van tijd vanzelf wel want dan begint het glaswerk hier op het VKblog stilletjes te verstoffen…

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Vogel-vrij: Dat klopt, de blokken staan op de rotonde van Bijsterhuizen nabij Wijchen.

  Wat vind je er zelf van?

  Ik ben wel gecharmeerd van de Struycken blokken. Als je ze in het wild ziet lijken het echt half uit de grond stekende kubussen. En bovendien komt dan het “lijnenspel” van dit architectonische kunstwerk veel beter tot zijn recht.

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  Ik vind dat Struyken wel leuke dingen maakt. Heb ooit nog eens een blog gewijd aan een ander werkje van hem bij het NAI http://www.vkblog.nl/bericht/253114/
  Wat fotografie betreft (of elke andere min of meer kunstzinnige uitingsvorm) zijn er altijd momenten dat je de boel vervloekt en niks lijkt te lukken. Als het allemaal te makkelijk komt is er geen eer aan te behalen, nou ja, dat hou ik mezelf voor als ik iets vervloek ;-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @!00_Woorden: Ik heb net even naar het “werkje” van Struycken gekeken.
  Dat ziet er heel bijzonder uit, die combinatie van strak beton en zijn lichtkunst.

  Als het allemaal te makkelijk komt is er geen eer aan te behalen, nou ja, dat hou ik mezelf voor als ik iets vervloek ;-)

  Laat ik dan maar gewoon proberen om precies hetzelfde doen…
  Thanx.

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  neu, ik doel op 1 van de andere verschiilen tussen 16-85 en 24-70

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha: O, je bedoelt het glaswerk.
  Dat scheelt inderdaad ongeveer een kilootje…

 • Beeldsprekers zegt:

  Avatar van Beeldsprekers
  @Glaswerk, zeker doen meters maken en veel dingen proberen, blijven doen ook al lijkt het niet te lukken. Doe maar even geen macro’s meer. Ik ben er met de opleiding achter gekomen dat ik stillevens in de studio erg leuk vind, was zeer verrassend voor me. Probeer gewoon van alles en als ik kritiek geef hoop ik dat je daar iets mee kan, geeft neit als je fotos misschien niet zijn zoals je zou willen, belangrijk is dat je blijft porberen en alles met aandacht doet. Maak nog eens een foto van dit kunstwerk, of eigenlijk 2, eentje waaruit blijkt dat je het vreselijk vind en eentje waaruit blijft dat je het prachtig vind.
  By the way ik voel wel wat voor de switch die je voorstelde…

 • François zegt:

  Avatar van François
  Bij twijfel niet publiceren Koko, veel uitvergroten en veel op het knopje drukken… en er niet van wakker liggen (dat is het belangrijkste ;-) )

 • Linda Morgan zegt:

  Avatar van Linda Morgan
  Bij mij gaat het bij foto’s om bezieling. Ik ken mensen met een supercamera die flutfoto’s maken, of beter gezegd ”lege foto’s”, en anderen met een flutcameraatje die foto’s met bezieling maken. Techniek is belangrijk maar uiteindelijk gaat het volgens mij om die extra laag, die haast ongrijpbare laag..Dat laten zien wat tot nu toe onzichtbaar was, de andere kijk, de extra dimensie..Jij vind die blokken interessant, maar wat maakt de foto interessant?

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Nou Glaswerk, in een dipje? toch gewoon blijven doorgaan er zit veel mooi in je werk. Het hoeft niet altijd top te zijn. Linda geeft een heel goede mening, je moet fotograferen wat jou aanspreekt, dan is de kans op en goede foto groter.

 • renelouman zegt:

  Avatar van renelouman
  Mephisto: in Eindhoven zijn het kegels, maar voor de rest hetzelfde.

  Glaswerk: gestruikeld?

 • Paul Nijbakker zegt:

  Avatar van Paul Nijbakker
  Ik moet meteen aan F. Bordewijk denken…

 • PiratePete zegt:

  Avatar van PiratePete
  Ik ben het volledig met Linda Morgan eens.
  Ik zag het dagenlijks om mij heen. . . Mijn ex-partner en moeder van mijn zoontje is een enorm getalenteerde kunstenares. (art teacher, en schildert in haar vrije tijd)
  Zij kan met een flut cameraatje mooiere foto’s maken dan de meeste met een 50D. . .
  Het gaat om de compositie!
  Ik heb er de voorbeelden van gezien. Op familie feestjes waar een familie lid en kennis foto’s zouden maken. 10.000 euro aan apparatuur tegen een 75 euro cameraatje.
  En van welke foto’s wilde iedereen een copietje….
  Zij kan de ‘sfeer’ vastleggen.

  Ik daarentegen, maak de grootste flutfoto’s die je je maar voor kan stellen. . .

  Overigens wil ik nog wel even opmerken dat ik op deze blogs heel veel prachtige foto’s zie…
  Maar niet bovenstaande foto. (maar dat geeft U zelf ook al aan!)

  Groetjes

 • hannekeinhanoi zegt:

  Avatar van hannekeinhanoi
  ik vind ze wel mooi!

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  Geweldige foto ! Die blokken liggen er ook best aardig bij…;o)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Beeldsprekers:
  Probeer gewoon van alles en als ik kritiek geef hoop ik dat je daar iets mee kan, geeft neit als je fotos misschien niet zijn zoals je zou willen, belangrijk is dat je blijft porberen en alles met aandacht doet.

  Daarom plaats ik hier ook “mindere” foto’s. Dit weblog heb ik opgezet om iets van te leren – en misschien anderen ook wel – en heeft niet de intentie een ooh en aah weblog te zijn. Natuurlijk is het af en toe leuk om te horen als iemand een van de foto’s mooi vindt maar kritiek moet dus ook kunnen. Als het maar niet veel te ver uit balans raakt want ik heb natuurlijk ook menselijke trekjes… ;-)

  By the way ik voel wel wat voor de switch die je voorstelde…

  Eerst moeten we om iets poolen BS en, zoals ik elders al schreef, ga je die uiteraard winnen en dan doen we een switch-blog. En dat uiteraard het liefst met een stukkie tekst. Iets van honderd woorden of daaromtrent lijkt me een aardige insteek…

  @François:
  Bij twijfel niet publiceren

  Juist wel Heer François.
  Zie ook mijn reactie hierboven aan Beeldsprekers. Als men niks aan de geplaatste feuteu vindt wandelt men maar gewoon weer verder en als iemand wel de moeite wil nemen om er opbouwende kritiek op te leveren kan ik dat alleen maar waarderen.

  Maar uiteraard hoop ik ooit nog een keer een foto te plaatsen waarvan zelfs 100_Woorden WOW zegt. Dat dan wel in een rustig aandoende onderkast (de VKmoderator houdt daar namelijk van) en omdat 100W het wow in kapitalen waarschijnlijk niet uit zijn toetsenbord geperst krijgt… ;-)

  @Linda:
  Willen het foto’s met een “ziel” worden dan dient de fotograaf op het moment dat hij/zij ze schiet ook een zekere “bezieling” te hebben. Naast de meer “technische” drive is ook de spirit momenteel iets minder omdat ik met mijn gedachten er niet helemaal bij ben omdat ik binnenkort een paar belangrijke beslissingen op een geheel ander terrein dien te nemen. En mannen kunnen nou eenmaal maar één ding tegelijk. Ik wel althans…

  Jij vind die blokken interessant, maar wat maakt de foto interessant?

  Die vraag leg ik bovenaan het stapeltje…

  @Antoinette:
  Misschien is het ook goed om af en toe iets te proberen wat me niet aanspreekt. Hoewel het op dit moment voor mij eigenlijk nog veel te vroeg is om daar een zinnig oordeel over te kunnen vellen.

  @René:
  Glaswerk: gestruikeld?

  Yep, niet over de blokken maar over de bezieling.
  Zie mijn reactie aan Linda.

  @Paul:
  Vertel…

  @PiratePete:
  Een uitgebreide reactie met een illustratief verhaal.

  Ik hoop toch een keer een punt te bereiken dat ik het met m’n 50D niet meer hoef af te leggen tegen een eenvoudig cameraatje. En anders koop ik er gewoon ook zo een… ;-)

  Thanx.

  @Hannekeinhanoi:
  Je bedoelt neem ik aan de blokken van Struycken.
  Want over de trash foto zijn de meningen inmiddels al genoegzaam bekend… ;-)

  @De Stripman:
  Proef ik hier enig subtiel cynisme Jan?
  En dat nog wel voor een relativist pur sang. Of misschien juist wel daarom… (*grijns*)

 • PiratePete zegt:

  Avatar van PiratePete
  @Glaswerk
  Ik kijk zeer geregeld naar Uw foto’s. Meestal vind ik ze mooi, soms vind ik het niks, maar geregeld zie ik prachtige composities…
  Onderschat Uzelf niet!

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @PiratePete: Dank voor het compliment en de positieve slotopmerking.
  Dat de “kwaliteit” van de foto’s varieert heeft zondermeer te maken met dat ik er vrijelijk op los experimenteer. En deels is het uiteraard ook een kwestie van smaak.

  U mag overigens ook gewoon je zeggen…

 • Beeldsprekers zegt:

  Avatar van Beeldsprekers
  @Glaswer, dat wordt nog spannend, want ik verlies altijd alle weddenschappen.
  Stukkie tekst, tja, nou ja als jij wint dan, zoals je weet ben niet zo goed met woorden. ;-)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Beeldsprekers:
  want ik verlies altijd alle weddenschappen.

  Ik ook, op die ene met 100_Woorden na dan, dus het poolen op zich wordt al een bijzondere aangelegenheid.

  zoals je weet ben niet zo goed met woorden.

  Ik meen anders elders stukjes gezien te hebben die een indicatie geven van het tegendeel van het door jou beweerde…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *