! Fotografie

[66]

Zou zij de foto die ze hier maakt met anderen willen delen?

Onlangs heeft fotograaf Richard Koek uit protest de algemene groep FOTOGRAFIE van al haar leden ontdaan. Zijn beweegreden daarvoor zal de meesten van jullie wel bekend zijn. Ik ga daar verder niet op in.

De afgelopen week heb ik via diverse kanalen vernomen dat er voor een aantal bloggers de behoefte bestaat om hun foto’s te kunnen plaatsen in een groep die niet specifiek bedoeld is voor natuur, zwart-wit, vierkant formaat of andersoortige foto’s.

Vandaar dat ik vandaag de algemene groep ! Fotografie heb opgericht. Zoals je kunt lezen op de “voorpagina” van deze groep zijn daarin alle soorten foto’s welkom. Spreekt de doelstelling van de groep ! Fotografie je aan, meld je dan een keer vrijblijvend aan als lid.

66 reacties op “! Fotografie”

 • Geroma zegt:

  Avatar van Geroma
  Ik begreep e.e.a. al niet helemaal, Glaswerk.
  Maar er gebeuren hier de laatste tijd wel vaker dingen, die ik niet eens echt wil weten.
  Ik word lid als minnend fotograaf, van jouw nieuwe groep!
  Fotogroeten van hier:-)

 • laila zegt:

  Avatar van laila
  Tjonge;dat is nog eens een attractieve oproep.
  Ik zou bijna foto’s gaan maken:-)

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  Goed idee, ik ga me aanmelden.
  Je hebt trouwens wel een erg mooie foto bij/in dit blog geplaatst, maar dat terzijde ;-)
  Heb ik me nu aangemeld? Ik kreeg niet de indruk dat de link ‘lid worden’ effectief was.

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  @laila: Op 20 november zijn er mooie foto’s te maken. Die kans zou ik niet voorbij laten gaan ;-)

 • Blew zegt:

  Avatar van Blew
  Ik wil dat graag, Glas!

 • assyke zegt:

  Avatar van assyke
  en ik maar denken dat ik terecht eruit gegooid was;-)

  ik wacht nog maar even af…

 • ghijsa zegt:

  Avatar van ghijsa
  De doelstelling van de groep spreekt me reuze aan,
  mijn bezwaar tegen een vk-groep als zodanig is vooralsnog sterker,
  en bovendien zou ik er menig foto wegkapen met mijn losse handjes.

 • Blew zegt:

  Avatar van Blew
  Je in mijn favorietenlijst opnemen lukt niet en ik kan ook geen lid van !Fotografie worden. Ik probeer dit morgen nog een keer.

 • renelouman zegt:

  Avatar van renelouman
  Ik wordt lid. Dat kon natuurlijk ook !fotografie
  Al had ik vanwege de internationale allure toch liever “Photography” genomen, maar goed.

 • Hevalo zegt:

  Avatar van Hevalo
  Aanmelden via firefox.

  Groeten, Henk

 • renelouman zegt:

  Avatar van renelouman
  Kan ik me niet aansluiten bij een nieuwe groep, krijg je dat weer!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Vogel-vrij zegt:

  Avatar van Vogel-vrij
  Hmmm, Ik heb er ook over gedacht Fotografie ‘over te nemen.’
  Ik wilde Richard eigenlijk een mailtje sturen met de vraag of hij zich daar in kon vinden.
  Het is natuurlijk je goed recht dit gat op te vullen, maar wellicht is een andere naam dan Richard had passender?

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Geroma:
  Misschien hebben meer bloggers niet begrepen waarom ze uit de groep FOTOGRAFIE werden gezet. Maar dat maakt verder ook niet uit.

  Leuke dat je lid wilt worden, al zal dat misschien op dit moment niet lukken. Ik zal hieronder in een aparte reactie daarop ingaan.

  @Laila:
  Zal ik maar in de reclame-branche gaan? ;-)

  Maak jij geen foto’s?

  @Beus:
  Fotograferende mensen fotograferen blijf ik leuk vinden.

  Wat het lid worden van de groep zie hieronder.

  @Blew:
  Goed om te horen.

  @Assyke:
  Richard Koek heeft naar mijn weten nooit een foto geweigerd voor zijn groep.
  Hij was daar even soepel in als ik zal zijn.

  @Ghijsa:
  Misschien heb je gisteren mijn reactie onder de bijdrage van Ivy gelezen (http://www.vkblog.nl/bericht/349085/gene): ik ben net zo tegen groepsvorming als jij dat bent.

  Maar een “groep” van het VKblog dien je op te vatten als een soort paraplu waar je gelijksoortige bijdragen onder samenbrengt. Door in zo’n groep te gaan kijken heb je heel snel een overzicht van wat er recent aan publicaties in die categorie – in dit geval dus foto’s – is geplaatst. Meer stelt zo’n groep naar mijn mening dan ook niet voor.

  @Blew:
  Zie onder.

  @René:
  Het VKblog is overwegend een Nederlandstalig blog en daarom geef ik toch de voorkeur aan een Nederlandse naam voor de groep. En misschien schrikt het “zwaarder” klinkende “Photography” zelfs bloggers af.

  @Hevalo:
  Inderdaad, onder Firefox gaat het wel.
  IE blokkeert op een of andere manier het lid worden en favorieten toevoegen.

  @René:
  Komt tijd, komt raad René ;-)

  @Vogel-vrij:
  Ik heb ook overwogen om Richard te benaderen. Maar ik heb dat uiteindelijk niet gedaan omdat hij uit een persoonlijke overweging zonder verder overleg of anderszins ongeveer honderd fotografen “buiten de deur” heeft gezet.

  Een andere naam dan “FOTOGRAFIE” kiezen lijkt me onzinnig aangezien die dan niet meer de algemene lading zal dekken. Doch om het verschil te maken heb ik dus het uitroepteken voor de naam geplaatst.

  Hetgeen overigens raakt aan een punt dat Aad Verbaast en ik vorig jaar tijdens de bètatest van het VKblog keer op keer bij de ontwikkelaars benadrukt hebben: er hadden slechts een twintigtal hoofdgroepen mogen komen die niet onder het beheer zouden komen te staan van bloggers maar van een of meer redactieleden van de VK. Dan kunnen dit soort problemen namelijk niet voorkomen en was er geen wildgroei aan groepen ontstaan.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Allen:
  Het lijkt erop dat het aantal problemen met het VKblog alleen maar toenemen in plaats van af.

  Zoals enkelen van jullie al geconstateerd hebben is het lid kunnen worden van een groep met de browser Internet Explorer (IE) niet meer mogelijk. Ook het toevoegen van favorieten in IE gaat (soms?) niet meer.

  Ik begin me steeds hartgrondiger af te vragen waar de ICT technici in België eigenlijk mee bezig zijn. Want bijvoorbeeld ook de inlogprocedure begint steeds meer nukken te vertonen.

 • Vogel-vrij zegt:

  Avatar van Vogel-vrij
  Het klopt dat de groep zomaar opeens was opgeheven, zonder overleg.
  Ik begrijp Richard’s reactie echter wel.
  Maar er is kennelijk wel ‘beoefte’ aan een groep Fotografie.

  Misschien kun je hem laten weten dat de groep heropgericht is?
  Maar dat laat ik helemaal aan jou.

  Ik meld me aan.

  Update:
  Lukt niet. Error on page.
  later…

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Vogel-vrij: Dat is nou juist het probleem: de groep FOTOGRAFIE is niet door Richard opgeheven. In software-matige opzicht is die groep een soort digitale kleerhanger geworden waar echter geen kleren meer aan opgehangen mogen/kunnen worden.

  En mocht Richard terugkeren op het VKblog dan zal ik met alle liefde en plezier deze groep weer opheffen als hij dat op prijs stelt. Mits wij als bloggers weer welkom zijn in zijn FOTOGRAFIE groep uiteraard.

  Als dat nog mogelijk is althans, want er staat me bij dat een eenmaal door de beheerder (Richard) verwijderd lid niet opnieuw lid kan worden van diezelfde groep. Maar misschien is dat door een van de tussentijdse “onderhoudsbeurten” veranderd.

  Update:
  Zie mijn reactie van 23:01 uur.

 • iers_dagboek zegt:

  Avatar van iers_dagboek
  techniesche mensen in Belgie???….dat verklaart het

 • Vogel-vrij zegt:

  Avatar van Vogel-vrij
  Aha, ik was in de veronderstelling dat de groep opgeheven was,
  maar ik zie ’em nog staan in de lijst idd.
  Reactie 23:01 nu gezien, net niet, berichten kruisten elkaar.
  Zodra het blog het toelaat meld ik me aan bij !Fotografie.

 • Ghijsa zegt:

  Avatar van Ghijsa
  O jee, ik houd ook al niet van paraplu’s
  ik houd van druppels aan mijn neus en haar
  en van stampen in een plas
  maar ik houd weer wel van lof en spruitjes.

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  Dat Koek de groep fotografie heeft ontbonden vond ik ronduit belachelijk. Je persoonlijke opvattingen dien je niet uit te vechten over de ruggen van anderen. Wie een groep begint dient het belang van de leden boven zijn eigen belangen te stellen.

  Dat bloggers eigenaar en beheerder zijn van groepen en daarmee alles kunnen doen wat ze willen, vind ik eigenlijk niet kunnen. Ook het ongelimiteerd kunnen oprichten van groepen dient geen enkel zinnig doel, als je kijkt hoeveel groepen er zijn kan niemand daar nog echt wijs uit worden. De redactie zou de boel terug moeten brengen tot hooguit 20 thematische groepen en zelf het beheer in handen moeten nemen. Maar goed, ik praat tegen dovemansoren als het op (zinnige) veranderingen aankomt, dat is al jaren zo.

  In ieder geval ben ik wel lid van deze nieuwe groep fotografie geworden.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Iers dagboek:
  Ik moet zeggen dat met het recente “onderhoud’ van het VKblog de Belgen de Nederlanders ruimschoots verslagen hebben…

  @Vogel-vrij:
  Zie ook de reactie van 100W om 01:22 uur.
  Hij verwoordt mijn achterliggende gedachte om de fotografie-groep op te richten op uitstekende wijze.

  @Ghijsa:
  Met die argumenten kan ik zondermeer vrede hebben ;-)

  @!00_Woorden:
  Zie ook mijn reactie aan Vogel-vrij om 22:51 uur.

  Ik ben het volledig met je eens.

  Welkom bij de groep.
  En je zult misschien al wel gezien hebben dat door één spatie minder de leerling uit respect de kleintjes in beeld van zijn leermeester voor heeft laten gaan…
  ;-)

 • cor verhoef zegt:

  Avatar van cor verhoef
  Ik ga me ook aanmelden. Ik ga alle andere groepsleden er helemaal uitfotograferen. Ik heb binnenkort vakantie en dan zal ik een aantal fotoblogs publiceren met platen uit oud-Bangkok die in Time-Life niet zouden misstaan. Ik voel een World Press prijs opborrelen…

 • cor verhoef zegt:

  Avatar van cor verhoef
  @Glaswerk,

  Zo, dat aanmelden ging wel errug makkelijk. Ik houd wel van dit soort laagdrempelige clubjes ;-)

 • Catharina Anna Maria van Vliet zegt:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  En aangemeld!

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Glaswerk, ik zou me graag aanmelden, maar ik heb al een hele tijd besloten de favorieten en groepen te laten voor wat ze zijn. En dat blijf zo, het voelt zo vrij:-)

 • Frans Muthert zegt:

  Avatar van Frans Muthert
  Denk je dat ik door de ballotage kom?

 • Bart zegt:

  Avatar van Bart
  Ik sluit me bij de wijze woorden van Antoinette, aan, hierboven (reactie 09:09).
  De favorieten heb ik al lang achter me gelaten, heerlijk rustig, en geen enkele behoefte aan.

  En de groepen werden ook niet wat ik er ooit van verwacht had.
  Uit al die wildgroei heb ik één groep overgehouden, het Prentenkabinet, waarin ik met veel genoegen al mijn foto’s goed kwijt kan, helemaal op hun plaats.

  En dat blijft zo, het voelt zo vrij – citeer ik Antoinette graag nog maar even… :-)

 • Isis Nedloni zegt:

  Avatar van Isis Nedloni
  Oefff…..Koek is een beroepsfotograaf….

  ik denk dat je het niet zo mag zien dat zijn groep er niet meer is……..hij staat op de pauze stand……..door zijn (on)te(rechte) interpretatie?

  Koek is de oprichter van de groep.
  Hij heeft er recht op om zichzelf op de pauzestand te zetten
  om al zijn leden te ‘ontslaan’…en straks weer opnieuw te beginnen…….

  of is het nu……de een zijn dood is de ander zijn brood script…..?

  Een nieuwe groep oprichten…tussen de alreeds tientallen bestaande foto groepen…had ook gekund.

  Waarom juist deze greep?

 • Isis Nedloni zegt:

  Avatar van Isis Nedloni
  C’est moi…..

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Cor:
  Laat die World Press foto maar komen.
  We zijn er allemaal klaar voor…

  @Catharina Anna Maria:
  You’re welcome.

  @Antoinette:
  Ieder is vrij om te gaan en te staan waar hij wil.

  @Frans:
  Zoals de tekst op de voorpagina van de grope al aangeeft: er vindt geen selectie aan de poort plaats.
  Je hebt dus mazzel.
  ;-)

  @Bart:
  Ik voeg ook regelmatig een bijdrage toe aan het “Prentenkabinet” of een andere specifieke fotografie-groep.
  Maar vaak past een foto in geen der beschikbare sub-categorieën. Vandaar.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Isis: Wat heeft het beroepsfotograaf zijn daarmee te maken?
  Vind jij dat professionals meer privileges moeten hebben dan amateurs op het VKblog?

  Koek is de oprichter van de groep.
  Hij heeft er recht op om zichzelf op de pauzestand te zetten

  Nee, dat ben ik niet met je eens.
  Zie de reactie van 100W om 01:22 uur. Duidelijker kan ik het niet verwoorden.

  om al zijn leden te ‘ontslaan’…en straks weer opnieuw te beginnen…….

  Ik vat Richard’s aankondiging serieus op. Dat jij er een bijzondere interpretatie op na houdt voor wat betreft “stoppen” is jouw zaak.

  Als je de voorpagina van de FOTOGRAFIE groep bekijkt zie je dit: http://www.vkblog.nl/static/pub/mm/tempest/54815/Image/vkafsterf.jpg
  Daar kun je lezen: “Deze groep zal afsterven“.
  Die boodschap lijkt me duidelijk en niet voor meerdere interpretaties vatbaar. Het enige dat resteert is de vraag wanneer de groep “afgestorven” is. Maar op dat antwoord ga ik niet zitten wachten.

  Overigens zou een professional voor het algemeen belang kiezen en niet voor zijn emotie of principe met het daaruit volgende “statement” om alle fotobloggers die lid waren van zijn groep de deur te wijzen. En dat zeker niet geheel terzijde.

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  Als Stripman heb ik niet veel op met fotografie, maar als lid van de Klup zal ik me ter zijner tijd zeker aansluiten.

  Leuke naam heb je voor de nieuwe groep bedacht. Toch beter dan de suggesties van eerder…;o)

  (Even off topic: Ik kan momenteel niet inloggen met Firefox, maar gek genoeg wel met IE…! Kreeg van anderen ook klachten over inlogproblemen. Heb net een bijdrage voor morgen in elkaar geknutseld met IE, maar plaatje plaatsen lukte me alleen door in Firefox, naar de IE-engine over ter schakelen met behulp van de plug-in IE-tab. Of wordt dit nu te technisch…;o))

 • Helena zegt:

  Avatar van Helena
  Ik ben alleen maar lid van de groep “Géén Groep” dus ik denk dat ik geen lid word van de nieuwe groep “Fotografie” maar ik vind het wel een goed idee!

  Ik kon gisterenavond trouwens niet op het VKblog komen, duurde van 20.00 uur tot zeker 00.00 uur (kreeg zo’n berichtje over onderhoud of weet ik wat).

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman:
  Nee, hoor, jouw verhaal wordt helemaal niet te technisch.
  ;-P

  Er zijn bijzonder vreemde zaken aan de hand met het VKBlog. Gisteravond werd het zelfs zo bont dat ik op de computer waar ik de foto’s archiveer en omzet van RAW naar JPG wel kon inloggen op het VKblog en op de andere (die op hetzelfde ADSL draadje zit) die ik voor het gewone werk gebruik helemaal niet.

  Switchen tussen FF en IE kan heel soms zijn nut hebben. Ik heb incidenteel beide browsers openhangen: gaat het in de een niet dan misschien wel in de andere. Maar in FF gaat het in de meeste gevallen – soms pas na een keer of tien proberen – wel goed.

  En laat de Klup maar komen… ;-)

  @Helena:
  Ik ben alleen maar lid van de groep “Géén Groep”

  Dat vind ik consequent.

  Ik zie af en toe bijdragen verschijnen waaronder wel tien (of meer) groepen hangen waaronder “Géén groep”. Ik moet iedere keer de neiging onderdrukken om even op subtiele wijze te komen vragen in de betreffende reactieruimte waarom die andere negen groepen er dan ook nog bij staan.

  Dus ergens vind ik het wel jammer dat ik geen medebeheerder van de groep “Géén groep” ben…
  (*grijns*)

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Het zijn rare zaken ! Maar het is wel van een poëtische gerechtigheid dat ook de FF-gebruikers problemen ervaren.

  Is het trouwens schijn of klopt het dat we, sinds de grote migratie, aanmerkelijk minder bezoek krijgen. Ik ben niet zo’n Telmiep-junkie, maar zelfs met een bijdrage bovenin de hitlijsten kom ik nog niet boven de 200 pageviews per dag uit…

  Nog even on-topic, als dat mag: Is dat een Sony cybershot, daar op die foto ? Dat zijn best fijne toestelletjes…;o)

 • Isis Nedloni zegt:

  Avatar van Isis Nedloni
  Nee hoor…ik vind dat helemaal niet dat amateurs minder of meer privileges moeten krijgen dan professionals of andersom…..

  Hij is gewoon professional….en de anderen amateurs…dat is geen oordeel…maar een feit.

  Doordat Koek professional is gaat hij ook anders met zijn groep om.

  Ik vind dat je gewoon van zijn groep …de oprichting van zijn groep moet afblijven.

  Als hij zijn groep wil laten afsterven…dan laat hij zijn groep afsterven.

  Dat is zijn keuze……..

  En hoe kun je bij voorbaat al een groep overnemen terwijl de eigenaar nog niet op de hoogte is…..

  Richt gewoon je eigen fotografieclub op…laat Koek er buiten….dat probeer ik te zeggen….

  Begin gewoon je eigen groep…..
  FOTOGRAFIE2….Bijvoorbeeld……

  Een groep …de eigenaar van een groep…een winkeltje……heeft het recht op afsterven…op pauze stand…op teloorgang……op alles…….

  dat wilde ik zeggen…en ja….de een zijn dood is wel de ander zijn brood………het riekt er naar….ik kan er niets aan doen…..

  p.s.
  Ik bekijk KOEKS stoppen als een menselijke reactie.
  En niets menselijks is mij vreemd….

  Laat hem lekker in zijn pauzestand darren als autonoom kunstenaar…….
  dat bedoel ik…..

  einde van mijn aandeel in deze discussie…………..; )))))))

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman:
  Het is een Canon… ;-)

  @Isis:
  Ik vind dat je gewoon van zijn groep …de oprichting van zijn groep moet afblijven.

  Dat mag je vinden maar ik vind dat gelul omdat het niet klopt wat je beweert.

  De groep “! FOTOGRAFIE” is een nieuwe groep die ik heb aangemaakt en naar mijn weten heeft niemand – dus ook Richard Koek niet – het (juridisch) alleenrecht op de naam “fotografie”. Overigens, kijk eerst maar eens goed naar de naam van mijn groep en die van Koek (FOTOGRAFIE) voordat je met onzinnige suggesties begint over FOTOGRAFIE2.

  Duidelijk zo?

 • paco painter zegt:

  Avatar van paco painter
  Zou ik zeker doen als ik kon fotograferen

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Paco: Als je het niet geprobeerd hebt kun je ook niet weten of je er misschien voor in de wieg gelegd bent.

  En anders Ab?
  Bopske zie ik dat overigens niet zo gauw doen, die zal hooguit de camerabody met een stevige telelens voor andere doeleinden gebruiken… ;-)

 • extranjero zegt:

  Avatar van extranjero
  100_woorden 02-10-2010 01:22
  Dat Koek de groep fotografie heeft ontbonden vond ik ronduit belachelijk. Je persoonlijke opvattingen dien je niet uit te vechten over de ruggen van anderen. Wie een groep begint dient het belang van de leden boven zijn eigen belangen te stellen.

  Tuurlijk, wie een groep begint dient tot het einde van zijn leven zijn mond te houden en onbezoldigd te werken voor de leden………..

  Ronduit belachelijk.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman (13:24):
  Is het trouwens schijn of klopt het dat we, sinds de grote migratie, aanmerkelijk minder bezoek krijgen. Ik ben niet zo’n Telmiep-junkie, maar zelfs met een bijdrage bovenin de hitlijsten kom ik nog niet boven de 200 pageviews per dag uit…

  Dat is een probleem dat zich niet alleen met TelMiep voordoet maar ook met andere tellertjes. Ik heb daar vorige week onder http://www.vkblog.nl/bericht/347026/Inlogprocedure%2C_wachtwoord_onthouden%2C_etc… al een opmerking over gemaakt.

  Het probleem is dat, afhankelijk van hoe je op een bijdrage terechtkomt, de base-name van het URL van die bijdrage (voor dit blogje is dat http://www.vkblog.nl/bericht/349491) aangevuld wordt met niets, de titel van het blog, de string “#commentaar” of met “#cxxxxxxxx” die beiden staan voor een verwijzing naar het HTML “ankerpunt” van een specifieke reactie onder die bijdrage.

  Statistiekentellers – en waarschijnlijk ook TelMiep – tellen de hits op die verschillende URL’s dus ook afzonderlijk. Daardoor kan een blogbijdrage in zo’n tellerprogrammaatje ook een aantal keer voorkomen. Je moet dus die verschillende hit-totalen bij elkaar optellen. Hoe TelMiep daarmee omgaat weet ik niet precies sinds het “onderhoud” van het VKblog en de recente aanpassing van Miep zelf.

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Ah, maar dan zou het totaal aantal pageviews toch hetzelfde moeten blijven ? Ik zou het eens precies na moeten kijken, maar volgens mij ishet zo’n 20% tot 25% teruggelopen…

  Canon kan ook heel fijn zijn…;o)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman: Dat betwijfel ik dus.
  Volgens mij worden er door Miep page-views gemist omdat die bij een “fout” URL horen.

  Canon kan ook heel fijn zijn…;o)

  Jan, om eens op jouw bijna onnavolgbare manier te relativeren: in principe zijn alle camera merken goed.

  Alleen is Canon gewoon net iets beter…
  ;-P

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Wat zal ik daar nu eens op zeggen ? Ik heb een sony-tje voor het eenvoudige werk en een canon als het serieuzer moet. Alletwee voldoen ze prima…

  Als ik naar de pageviews kijk bij Onestat dan is het verschil tussen week 38 en 39 bijna 50%. Deze week belooft niet veel beter te worden. Telmiep geeft ongeveer hetzelfde beeld.

  Als ik niet zo hoog zou scoren in aanbevelingen- en reactielijst zou ik haast gaan denken dat niemand me meer aardig vindt…;o(

  (Ik kan trouwens nog steeds alleen inloggen via IE, of IE-tab in Firefox…)

 • Johan HvD zegt:

  Avatar van Johan HvD
  Nu René toch een suggestie doet voor een andere naam, kan ik u zeggen Heer Glaswerk, dat ik dan ook wel iets weet.

  Een groep aardige mensen in de nieuwe groep Graphische Pheuteugraphieën.
  Men dient dan de Pheutegraphieën wel Graphisch te maken…

  Neen, ik ben eigenlijk geen echte Photograaph. Al maak ik zo nu en dan wel eens een plaatje hier en daar. Toch vind ik ze dan niet zo geschikt voor publicatie.
  Maar ach, men dient vooraleerst toch wel te beschikken over een welluidend en klinkend apparaat.
  Nu heb ik wel het Grote Apparaat op Wielen tot mijn beschikking, maar het is nogal lastig om hiermede de straat of weg op te gaan.

  Ik zal mij toch maar aanmelden bij uw nieuwe groep.
  Voor het geval dat…

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @extranjero

  =Tuurlijk, wie een groep begint dient tot het einde van zijn leven zijn mond te houden en onbezoldigd te werken voor de leden………..=

  Nee hoor, iedereen mag op persoonlijke titel zeggen wat hij wil en kan zich op elk moment terugtrekken uit een groep en/of het beheer overdragen aan anderen. Ik ontzeg niemand het recht op zijn/haar mening, zelfs mensen voor wie begrijpend lezen misschien wat lastig is, hoeven niet te zwijgen.

  De actie van Koek om het blog te verlaten kan ik best begrijpen. Ook ik heb de nodige bezwaren tegen het beleid dat hier op dit moment wordt gevoerd. Het wordt alleen anders als je met een aantal andere bloggers een groep vormt en anderen uit die groep gooit zonder enige vorm van overleg. Je kunt je ook terugtrekken uit die groep, het beheer overdragen aan een ander, eventueel peilen of anderen het met je eens zijn en tot een gezamenlijk statement komen. Opties genoeg om niet tot het einde der tijden “onbezoldigd te werken voor de leden”.

  Dat je als eigenaar van een groep het recht hebt om ermee te doen wat je wilt, wil nog niet zeggen dat je dat recht moet inzetten om over de ruggen van de leden van die groep voor je eigen gelijk te strijden. Het is niet professioneel en laat dat nu juist één van de belangrijkste bezwaren aan het adres van de moderatie zijn.

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  Hum, ik werd weer eens spontaan uitgelogd door het systeem gevolgd door een “de website is in onderhoud melding”.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman:
  Als ik niet zo hoog zou scoren in aanbevelingen- en reactielijst zou ik haast gaan denken dat niemand me meer aardig vindt…;o(

  Probeer het te relativeren Jan.
  (*grijns*)

  Maar even zonder gekheid: het zou ook nog kunnen zijn dat de vindbaarheid/ranking van de VKblog bijdragen op Google door al het gelazer met het “onderhoud” (tijdelijk) is verslechterd.

  Overigens kan alleen de ontwerper van TelMiep (N=1) daar misschien duidelijkheid in verschaffen aangezien hij toegang heeft tot de prefectionist-server waarop alle page-views worden geregistreerd.

  @JHvD:
  Graphische Pheuteugraphieën?
  Godsallemachtig Heer Johan, zo’n poëtische groepsnaam trekt de VKblog webserver waarschijnlijk niet.

  Uw “Grote Apparaat op Wielen” heb ik onlangs op het VKblog kunnen aanschouwen.
  Ik vraag me nog steeds of die mastodonteuze contraptie ook geschikt is voor het schieten van macro-pheuteugraphieën en dergelijke.

  @!00:
  Opties genoeg om niet tot het einde der tijden “onbezoldigd te werken voor de leden”.

  Vertel.
  Dat graag geplaatst in het referentiekader van de nu al ruim anderhalf jaar durende onbezoldigde VKblog support door “Kokopelli”.
  ;-)

  (17:15):
  Je zou bijna gaan denken dat dat de subtiele Vlaamse software implementatie is om tot uitdrukking te brengen dat we beter elders ons heil kunnen gaan zoeken…

 • maria-dolores zegt:

  Avatar van maria-dolores
  Oh?
  Van de oude groep was ik geen lid.

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  @Stripman: Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je tellertje altijd 25 % teveel heeft aangegeven :-)

 • extranjero zegt:

  Avatar van extranjero
  100_woorden 02-10-2010 17:12
  Dat je als eigenaar van een groep het recht hebt om ermee te doen wat je wilt, wil nog niet zeggen dat je dat recht moet inzetten om over de ruggen van de leden van die groep voor je eigen gelijk te strijden. Het is niet professioneel en laat dat nu juist één van de belangrijkste bezwaren aan het adres van de moderatie zijn.

  Ik dacht dat de moderatoren betaald werden en de oprichters van groepen niet, maar ik zal het wel weer helemaal mis hebben.

  Maar je mist een essentieel punt: je probeert zelf je gelijk te halen over de ruggen van de leden van de groep. Ik ben het zeer met de stap van Koek eens dus in mijn naam heb je bijvoorbeeld al niet het recht te spreken.

 • Helena zegt:

  Avatar van Helena
  @Glaswerk
  Ik zie af en toe bijdragen verschijnen waaronder wel tien (of meer) groepen hangen waaronder “Géén groep”.

  inderdaad dat valt me ook erg vaak op! :-)
  of mensen die als ze een blogbericht plaatsen, niet opletten waar het bericht écht over gaat en het bericht in tig groepen plaatsen… ja zo kan ik ook opvallen!

  En verder zag ik net dit : http://opinie.volkskrant.nl/

  en zie onder die url van opinie nu opeens het vkblog verschijnen da’s vreemd! :-)

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Beus: Altijd even somber…;o(

  En het is toch al een treurige dag, met die politiek an zo. Onze gedichten hebben ook niet veel geholpen… http://www.vkblog.nl/bericht/349499

  Sorry, we zijn nu wel erg off-topic gedwaald. Heb ik al gezegd dat het een erg mooie foto is en een fijn initiatief, die nieuwe groep ?

  En dat ik weer ingelogged ben via Firefox…?

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Maria-Dolores:
  Don’t worry, de wereld draait ook gewoon door zonder… ;-)

  @Helena:
  en zie onder die url van opinie nu opeens het vkblog verschijnen da’s vreemd! :-)

  Vreemd?
  Ik begin dat soort occulte verschijnselen anders héél normaal te vinden.

  @Beus:
  @De Stripman:
  Heb ik al gezegd dat het een erg mooie foto is en een fijn initiatief, die nieuwe groep ?

  Volgens mij nog niet…
  ;-P

  Gaat het voor de rest een beetje heren?
  Kan ik misschien een biertje of een jonge of ouwe klare van Rutte serveren?

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Nou het is een erg mooie foto, hoor, en een geweldig fijne nieuwe groep !

  Verder ben ik nu redelijk uitgeteld. Net nog een uur bezig geweest met de laptop van D. Hij had per ongeluk de draadloze verbinding uitgeschakeld en we konden de juiste knop niet vinden. Uiteindelijk wel gelukkig, maar dit alles is weer helemaal off-topic… pfff…

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @extranjero

  =Maar je mist een essentieel punt: je probeert zelf je gelijk te halen over de ruggen van de leden van de groep. Ik ben het zeer met de stap van Koek eens dus in mijn naam heb je bijvoorbeeld al niet het recht te spreken.=

  Wederom reageer je niet op wat ik schrijf, maar leg je mij woorden in de mond. Een doorzichtige drogreden, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden#Woorden_in_de_mond_leggen

  Ik spreek alleen namens mezelf, ik was lid van de groep fotografie, dus heb ik recht van spreken.
  Dat jij er anders over denkt, is jouw goed recht, alleen heb ik nog geen enkel steekhoudend argument van je gehoord. Als je niet wilt reageren op wat ik werkelijk schrijf, heeft het voor mij geen zin meer om nog op jou te reageren.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman:
  Nou het is een erg mooie foto, hoor, en een geweldig fijne nieuwe groep !

  Dank je wel.

  Off-topic?
  Je bent niet de eerste die de reactiedraad onder een van mijn blogjes weet te ontwrichten maar ik moet je nageven dat je daarin zondermeer een van de beteren bent.

  @!00:
  Kan ik voor jou ook een drankje aanslepen?
  Ik ben nu toch bezig…

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  Ooit was ik in België op vakantie en zag ik een bouwplaats waar een bordje stond met de tekst: ‘Verboden op het werk te komen’…;o)

  Schoot me net te binnen, denkend aan het blog. Maar ook dat is off-topic. Dus ik ga maar stoppen voor vandaag…;o)

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman: ;-)

  Ik begin de oorzaak van alle mankementen van het VKblog ineens véél beter te begrijpen.

 • koen zegt:

  Avatar van koen
  Ik probeer me later nog eens aan te melden, tot nu toe nog niet gelukt met melding fout op de pagina..
  gr
  koen

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Koen: Het VKblog blijft rammelen aan alle kanten.
  Leuk dat je lid wilt worden.

 • Appelvrouw zegt:

  Avatar van Appelvrouw
  Ik heb nooit gemerkt dat het ook maar iets uitmaakt in welke groep je iets plaatst, of ik het nu wel in fotografie of Nederland zette, er kwamen geen reacties van onbekenden bij.
  Het verwijderen uit een groep, zonder opgaaf van redenen vind ik ook waardeloos, gebeurde me ook uit Nederland. Edu vertelde me niet waarom, en dan kun je je gedrag ook niet veranderen, mocht ik dat al willen.

  Al dat geruzie onder bloggers ontgaat mij gelukkig. Maar ik zeg altijd maar: als je de beesten voert komen ze graag bij je terug.

 • Johan HvD zegt:

  Avatar van Johan HvD
  Jazeker, Heer Koko, zittend op een Mastodont kunt ge het Grote Apparaat op Wielen op het bijbehorende karretje achter de Mastodont binden. Uzelve kunt eveneens een plaatsje op of achter het Grote Apparaat veroveren, dit door middel van een soort van schuifladder van Apparaat naar Mastodont v.v.

  Van daaruit kunt ge alle kanten uit schieten. Er zullen gigantische marcro- en eveneens micro-orgasmen als zijnde wonderlijke pheuteugraphieën uit verre stelsels en zo… ;-()

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Appelvrouw:
  Daarom zou het beheer van een vast en klein aantal groepen bij de VK redactie moeten liggen.

  Maar ik zeg altijd maar: als je de beesten voert komen ze graag bij je terug.

  Dat houd ik me tijdens het voeren van de poezen en kippen ook altijd voor.

  @JHvD:
  Welaan Heer Johan, de toepassingsmogelijkheden zijn me nu geheel duidelijk.

  Mag ik uw pheuteugraphische mastodont een keer lenen?

 • pierra zegt:

  Avatar van pierra
  Fijn dat er weer een groep fotografie is, want ik vond het maar een leeg gevoel zo zonder deze groep. Ik ben nu lid, dank!

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Pierra: Graag gedaan hoor, het aanmaken van de groep was een kleine moeite.

  En leuk dat je lid bent geworden.
  Mille grazie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *