Onafhankelijke stampertjes

[28]

Ieder stampertje zoekt zijn eigen weg

Ieder zal er het zijne van denken, maar hoe je het wendt of keert,  met het vertrek van kapitein Ina Dijstelberge met in haar OBA kielzog een aantal andere bloggers gaat er zeker een stukje diversiteit op het VKblog verloren. Jammer, maar soms lopen de zaken nou eenmaal anders dan je eigenlijk zou willen.

Bij deze voor Ina en haar onafhankelijken een bloemetje, een vurige herfstaster, waarvan de felgele stampertjes ook in alle richtingen lijken uit te vliegen vanuit het hart van de bloem waarin ze ooit allemaal begonnen zijn.

Het ga jullie goed!

28 reacties op “Onafhankelijke stampertjes”

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  Het VK-blog is een mooie kweekvijver. Ieder bloggertje zoekt zijn eigen weg, soms in macro.

 • Isis Nedloni zegt:

  Avatar van Isis Nedloni
  Prachtige foto….tlijkt wel ener vuurtje……; ))))

  En toch
  en toch
  en toch denk ik
  als ik mijn intuitie laat varen

  en toch denk ik

  dat Ina na een poosje het onafhankelijkheidsschip weer verlaat
  daar zo’n klein crewtje
  op den duur wel erg zal gaan vervelen in de interactie
  dat denk ik….

  floeps…t zijn maar losvliegende gedachtes van een mensenkennismens; )))))

 • Ate zegt:

  Avatar van Ate
  Ja, jammer dat het zo gelopen is…

 • Gus zegt:

  Avatar van Gus
  Hm, wat mij overkwam net.
  Ik ben ingelogd zonder in te loggen? ????
  Ik ging op dat balkje staan Inloggen/registeren en hij floept zo door , hoefde geen code niks in te typen.

  Ik vind het wel jammer, dat er bloggers verdwijnen, ik ken bloggers die dat deden en kregen daarna hooguit 4 of 5 reacties, waarvan telkens van dezelfde mensen vaak.
  1 er van is terug gekeert naar het VK blog.
  En die blogt er weer vrolijk op los, lekker reacties en zo.
  Ik hoop ook dat het ze goed gaat.

 • Ina Dijstelberge zegt:

  Avatar van Ina Dijstelberge
  Hij is prachtig glaswerk, je weet hoe je mij kunt verleiden.;-)

 • Ghijsa zegt:

  Avatar van Ghijsa
  natuurlijk gun ik ook een ieder het beste
  maar vraag me ondertussen toch af hoe onafhankelijk een blogger zijn kan,
  mijmer nog wat verder bij de lichtjes en de asterblaadjes
  en hoewel ik niet van melk houd krijg ik ineens zin om een pannetje melk op het vuur te zetten.

 • Aad Verbaast zegt:

  Avatar van Aad Verbaast
  Lijkt me toch wel een misverstand rond OBA. Misverstanden zijn er om uit de weg te ruimen.
  Ook een VKblogger kan zich aansluiten bij OBA. En haar/zijn Vkblog ook daar neerzetten/linken.

  Niet meer en minder dan een alternatieve voorpagina, net als hier.
  Net even anders natuurlijk ;-)

 • tónárd-lebonton zegt:

  Avatar van tónárd-lebonton
  laten we het slechts over jou hebben:
  een mooi gebaar!

 • Zich van Verre zegt:

  Avatar van Zich van Verre
  Over geslaagd scherp/onscherp gesproken!

 • Pierra zegt:

  Avatar van Pierra
  N.a.v. van dit bericht ben ik de OBA-site gaan bekijken. Best mooi.

  Maar vooral een prachtfoto, ‘gewoon’ op het VKblog nog wel.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Beus:
  Vind ik ook.
  Verder kan een tweede kweekvijver uiteindelijk een meerwaarde hebben

  Sorry voor de macro, het moest er even uit.

  @Isis:
  De tijd zal het leren.

  Ik kan me echter voorstellen dat voor sommigen de rek eruit is.

  @Ate:
  Yep.

  @Gus:
  Het inloggen blijft een mysterie Gus, een zorgwekkend mysterie zelfs.

  Ik vind het verdomd jammer dat een deel van de diversiteit verloren gaat. Er zit een aantal bloggers tussen die ik graag las hoewel ik het zeker niet altijd met ze eens ben. Maar dat geeft net de sjeu aan het geheel.

  @Ina:
  Ik kon je toch niet met lege handen laten vertrekken ;-)

  Ik plaats zo een hyperlink naar OBA in mijn linkenwidget.

  Veel succes.

  @Ghijsa:
  Over de onafhankelijkheid zijn recent – maar ook al langer in de historie van het internet – pittige discussies gevoerd. De afgelopen week meende ik echter ook een wrange ondertoon bij sommige bloggers te bespeuren. Vandaar het bloemetje voor Ina en de anderen.

  Laat de melk niet overkoken…

  @Aad:
  Natuurlijk kan dat.

  Alleen ontbreekt me de tijd om zowel hier als op het “tussenblad” bij OBA te reageren. Daarnaast heb ik ook nog mijn stekje bij Nijmegen-Centraal (http://www.nijmegencentraal.nl/) dus ik vind het wel goed zo. Hetgeen me er overigens niet van zal weerhouden om af en toe een kijkje bij de “buren” te nemen.

  @Tónárd:
  Dank je wel Ton.

  @Zich van Verre:
  Het was vanmiddag heerlijk klooien met de macrolens in het zonnetje.

  Thanx.

  @Pierra:
  Mille grazie.

  Maar vooral een prachtfoto, ‘gewoon’ op het VKblog nog wel.

  Waar anders?
  Een oerconservatief zoals ik gaat niet zo snel verkassen ;-)

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @Glaswerk
  Mooi licht, mooie foto (nee, niets op aan te merken ;-))

  Wat OBA betreft, wens ik de initiatiefnemers ook alle succes.
  De manier waarop het gegaan is, vind ik alleen jammer. Het is meer uit nood geboren door het beleid hier, dan dat men echt de onafhankelijkheid zoekt, heb ik het idee, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen na alles wat hier de laatste maanden is voorgevallen.

  Het voordeel van een bond van ongebonden bloggers is dat je niet in een keurslijf wordt gedrongen door een redactie. Het nadeel is dat je alles zelf moet doen en uiteindelijk voor gelijksoortige keuze wordt gesteld als de redactie hier bij VK. Wat doe je met bloggers die zich slechts aansluiten om te zieken en te zeiken? Wat doe je met “meningen” die op of net over het randje van de wet gaan, voor zover je al genoeg kaas gegeten hebt van wat wettelijk toegestaan is en wat niet?
  Maar goed, op eigen benen staan is op zich lovenswaardig.

  Gelukkig is dit geen zeurblog over het initiatief. Het idee dat als je iets voor jezelf begint, dat je hier dan ook weg moet blijven, vind ik kleingeestig, maar goed, ruimdenkendheid is sowieso niet breed gezaaid in de maatschappij.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @!00_Woorden: Ik onderschrijf jouw reactie volledig.
  Daar heb ik niets aan toe te voegen.

  Waren we het ook maar zo makkelijk eens over het determinisme en zo…
  ;-P

 • cor verhoef zegt:

  Avatar van cor verhoef
  Het is inderdaad jammer dat Ina vertrokken is. Uiterst scherpe dame met kattengeduld t.o.v. van de Neanderthalers die haar blog vaak bezochten. Zonde…

  Prachtige plaat weer Koko, Tering, oh trouwens, de workshop “vergezichten” is afgelast omdat ze een wolkenkrabber voor het raam van het leslokaal aan het bouwen zijn. Ik heb vernomen dat het ingelaste thema “zonsopgangen en treurwilgen” behelst. Je moet wat, als aankomend Pulitzer Price winnaar…;-)

 • laila zegt:

  Avatar van laila
  Een mooi gebaar.
  En als OABér kun je ook op het VK-blog bloggen. Zelfs Jazzy, op termijn, denk ik.

  Zoals je weet, heb ik diversiteit hoog in het vaandel:-)

 • paco painter zegt:

  Avatar van paco painter
  Erg mooi gebaar!

 • edu zegt:

  Avatar van edu
  Een mooi afscheid. Hopelijk blijft het bij een afscheid en krijgen we niet weer allerlei Henitje David-taferelen, zoals we in het verleden zo vaak hebben meegemaakt. Dat levert alleen gezeur en geziek op.

  Men heeft een keuze gemaakt en ik hoop werkelijk dat men zich er prettig bij zal voelen. Op het VK-weblog verandert er uiteindelijk niets; eventuele opengevallen plaatsen (die ik nog niet zie) worden vanzelf ingevuld. Ook dat hebben de afgelopen jaren geleerd.

 • Johan HvD zegt:

  Avatar van Johan HvD
  Ach, Heer Glaswerk, alles is betrekkelijk net zoals de diverse luchten, binnens- en buitenshuis…

  Overigens ben ik nog immer (zwaar) aan het nadenken om eveneens Oba Wan Kenobaiër te worden. Met het sprankelende gevoel ook eens een vlammend lichtzwaard in de handen te mogen hebben om vanaf een Verre Ster vuurmootjes te hakken…

  (Uuteraard dien ik allereerst een asbestpak aan te schaffen)

  Uw photographie is overigens het lichtend voorbeeld van zulks. Zonder vuurzwaard, dat wel…
  (of zijn het toch mini-vuurzwaardjes?)

  (*_*)

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  De foto is mooi ! Het OBA-initiatief is interessant. Of het echt een afscheid is zullen we nog moeten afwachten…;o)

 • Trekmoment zegt:

  Avatar van Trekmoment
  Al zal ik hier als laatste het licht uit moeten doen, ik blijf!

  Zoiets!

 • cor3306 zegt:

  Avatar van cor3306
  een vurige hartstochtelijke fot0 in dit geval ook met een vleugje symboliek

 • A C T U A L I T Y zegt:

  Avatar van A C T U A L I T Y
  O nafhankelijke

  B achelors

  A rganisation

  M eets

  A agin??

  Don’t know where
  Don’t Know when
  But I know w’ll
  Meet again
  Some Sunny-Flower
  D A Y …………………….

 • Isis Nedloni zegt:

  Avatar van Isis Nedloni
  En bezie…..de mens kan…de blogger kan ingelogd gewoon hetzelfde doen….alleen voor de oningelogden is er een drempeltje opgeworpen.

  Maar……ik vind het een aardig gebaar van Koko.
  Een aardig gebaar.

  En zal de tijd het leren….dat doet de tijd altijd…die leert ons voortdurend dingen…of juist niet……; ))))))

 • fred van der wal zegt:

  Avatar van fred van der wal
  Macro Foto indrukwekkend door de kleine scherptediepte
  compositorisch feilloos neer gezet op het vlak
  aanbeveling
  handelwijze Ina D. niet verstandig
  respect voor haar intellect
  gemixed met een vleugje sympathie

  In principe had ik wel deel willen nemen
  aan Ina D’s OBA
  na een invitatie van Ina om mee te doen
  mijn besluit zou zijn geweest
  uit sympathie
  ware het niet dat ik daarmee Isis Nedloni
  geen plezier mee deed
  en haar belangen wegen zwaar in mijn keuzemogelijkheden

 • Mo zegt:

  Avatar van Mo
  hier laat je wat, daar vind je wat……het world wide web is zo groot dat iedereen daar wel een plekje kan vinden waar hij het beste op zijn plaats is

 • assyke zegt:

  Avatar van assyke
  wat de diversiteit betreft ben ik het met je eens
  maar de aanwas gaat toch gewoon door en daar zal ook zeker
  diversiteit in te vinden zijn
  dat men zich hier niet meer thuis voelde vind ik erger
  dan is er toch iets niet goed gegaan in de communicatie met de redactie

 • Rob Kruzdlo zegt:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  Stampers zijn het hier…stampertjes ook…ik houd het dat het een bloem is en geen stampertjes…

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Cor:
  Ik heb vernomen dat het ingelaste thema “zonsopgangen en treurwilgen” behelst.

  Altijd beter dan “Zonsonderkomsten en lacheberkjes”.

  Maar het blijft volgens mij tobben met jouw leercurve, misschien dat je een cursus-coach in de hand moet nemen.

  Ik wil wel even overkomen als je de vliegreis betaalt. En de verdoving uiteraard zodat ik de hele vlucht slechts in comateuze toestand hoef mee te maken…

  @Laila:
  Zoals je weet, heb ik diversiteit hoog in het vaandel

  Ik ook ;-)

  @Paco:
  Beter dan natrappen.

  @Edu:
  Hopelijk blijft het bij een afscheid en krijgen we niet weer allerlei Henitje David-taferelen, zoals we in het verleden zo vaak hebben meegemaakt.

  Van de bloggers die momenteel bij OBA actief zijn is er in wezen niemand echt vertrokken. Volgens mij staan hun weblogs hier nog allemaal. En mocht een blogger op zijn of haar besluit terugkomen en op het VKblog weer verder willen gaan dan heb ik daar geen enkel probleem mee. Integendeel zelfs.

  Heintje Davids kwam overigens een groot aantal keren terug. In die zin zou de comeback van een blogger voor mij pas opzien baren als deze daarvoor zijn of haar “Allerlaatste Plaat” had opgezet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Heintje_Davids
  ;-P

  @JHvD:
  Welaan Heer Johan, u beschouwt het hele gebeuren als een heuse “Sterren Oorlog”.
  Zo had ik het nog niet bekeken… ;-)

  @De Stripman:
  Thanx.

  Het OBA zal ik bij tijd en wijle ook met interesse blijven volgen. En dat weblog platform zit slechts één muisklik van het VKblog vandaan.

  @Trekmoment:
  Dan wordt het dringen op die dag.

  Klaverblad/Theo heeft ooit beweerd dat hij als laatste het licht uitdoet. Ik heb toen gezegd dat er dan twee personen op de schakelaar zouden drukken…

  @Cor3306:
  Ik vind de plaat ook wel in meerdere opzichten toepasselijk.

  @Joshua:
  Met grootdank voor uw fraaie woorden.

  Die zullen zal de OBAnezen zeker goed doen…

  @Isis:
  Er wordt de tijd van alles toegedicht maar drie dingen zijn zeker: de tijd is geduldig, gaat altijd gestaag door en krijgt uiteindelijk het gelijk aan haar kant…

  @Fred:
  Thanx.

  Ik heb ook een tijdje getwijfeld om eventueel deel te nemen aan OBA. Maar om praktische redenen en het gegeven dat ik me hier prima thuis voel heb ik vorige week besloten om bij het VKblog te blijven.

  Bloggers die bij het OBA platform zijn aangesloten weten – mochten zij interesse hebben – mijn blogjes te vinden en omgekeerd is dat hetzelfde het geval.

  @Mo:
  Zo is dat.

  @Assyke:
  Natuurlijk zal nieuwe aanwas voor meer diversiteit kunnen zorgen.

  Het punt is alleen hoe “bestendig” de nieuwe aanwas is. Ik heb de indruk dat sommige “nieuwen” – je weet namelijk maar nooit of je met een oudgediende te maken hebt ;-) – weer even snel verdwijnen of ophouden zoals ze begonnen waren.

  @Rob:
  Het geheel is ontegenzeggelijk een bloem, klopt helemaal, maar ik gebruik nou eenmaal graag metaforen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *