Leven in het ijs

[56]

Bevroren wateroppervlak (klik op de foto om 'Under Ice' van Kate Bush te beluisteren)

Voor de meeste (amateur)fotografen zal de koppeling tussen krielkippen zonder drinkwater en macrofotografie  niet direct voor de hand liggen. Voor mij in de tijd dat het vriest dat het kraakt echter wel.

De foto’s die je in dit blogje ziet heb ik vandaag gemaakt van het bevroren water dat in het drinkbakje van de kippen zat. Ik heb als rechtgeaard koukleum de cilinder met ijs mee naar binnen genomen en op een zwart etensbord geplaatst. Door wat te spelen met drie lichtbronnen – daglicht, mijn bureaulamp en met de systeemflitser in de hand – kon ik best wel aardige lichteffecten bereiken.

En natuurlijk, voor diegenen die zich daar eventueel zorgen over maken, de kippen hebben vanochtend voor ik aan het experimenteren sloeg eerst weer vers water gekregen. Prioriteiten dient een mens nou eenmaal te stellen, dus dat geldt ook voor een  kippenhoedende fotograaf.

Bevroren planeet
Extraterrestriale levensvorm in het ijs

56 reacties op “Leven in het ijs”

 • Jeetjemina zegt:

  Avatar van Jeetjemina
  Zo dat is spannende kou!

  gr eva

 • Drive South zegt:

  Avatar van Drive South
  Zo zie je maar weer. Je hebt geen LHC nodig om extraterrestriale wormholes te maken. Een nachtje flinke vorst volstaat…

 • beus zegt:

  Avatar van beus
  Zal ik dan toch maar eens voor een ‘macro’ op Marktplaats gaan kijken?

 • op zoek naar morgen zegt:

  Avatar van op zoek naar morgen
  Prachtig sfeertje weet je hier te creëren met die passende muziek erbij. Kate heeft wel drie keer voor me gezongen, lief hoor!

 • maria-dolores zegt:

  Avatar van maria-dolores
  Mooi!
  Ik ga het volgende week proberen met het water van de poezen :-)

 • laila zegt:

  Avatar van laila
  Wow.

 • Aad Verbaast zegt:

  Avatar van Aad Verbaast
  Die persconferentie van de NASA vanavond wordt nog even snel aangepast met deze resultaten!

 • Blutch1 zegt:

  Avatar van Blutch1
  Levend ingevroren. Gelukkig zijn het geen kippepoten die ik op de laatste foto zie.

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  Die laatste kan zo de Hubble in (of uit, wat maakt het uit, dat ding heb het koud zat en ook een brilletje).
  Zit ik net een boek door te akkeren waar in plastisch fictieve vorm de experimenten van de jonge Newton en leden van de Royal Society worden beschreven, krijg ik dit weer voor m’n kiezen. Een natuurkundige met weinig budget die grijpt naar de macro-lens, ergens tussen het oog en de microscoop :-)

  Doe eens een kleine verklaring over het hoe en waarom van de vastgelegde fenomenen.

 • antoinette duijsters zegt:

  Avatar van antoinette duijsters
  Fraai, zeer fraai.

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  Erg mooi ! Doet me aan longdrinkglazen denken, witte stranden, parasols en staalblauwe luchten… Zou je van winterweer ook hallucinaties kunnen krijgen ?

 • pierra zegt:

  Avatar van pierra
  Wat een explosies in zo’n bakkie water. Hemels met Kate Bush erbij!

 • Beeldsprekers zegt:

  Avatar van Beeldsprekers
  De 2e foto vind ik het sterkste!

 • Vogel-vrij zegt:

  Avatar van Vogel-vrij
  IJspret!

 • Geroma zegt:

  Avatar van Geroma
  @Glaswerk – Foto 3 lijkt wel een meteorieten-inslag…..Super!
  Joh, wat hou ik van jouw experimenten. Alle drie de foto’s spreken tot mijn verbeelding.
  Ik slijm niet hoor – kwijl kwijl kwijl – maar wat kan ik hier van genieten.
  Dank!

  En Kate Bush….de nostalgie viert weer even hoogtij (naast Freddie Mercury)
  I love Kate.
  Wat vond en vind ik haar nog steeds, een prachtige vrouw en wat een eigen stemgeluid.
  Jammer eigenlijk, dat we nauwelijks meer iets van haar horen.

 • margreet h zegt:

  Avatar van margreet h
  Wat lucht met een andere temperatuur niet kan doen. Het ijs groeit op een andere manier… Zelfs wil ik zeggen dat deze foto’s een betekenis kunnen hebben om heel wat huizen, kamers op te luisteren met fotografische kunst.

  Groet Robert

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Jeetjemina:
  Dat zullen de kippen ook wel gevonden hebben.
  Die waren vanochtend hun hok niet uit te branden.

  @Drive South:
  Grijns.

  Een nachtje flinke vorst volstaat…

  Maar dan wel in combinatie met een ijzige oostenwind.
  Vorig jaar was zelfs midden in de winter het water in het drinkreservoir niet helemaal bevroren geweest.

  @Beus:
  Waarom niet eerst uitproberen met een setje diopters (macrofilters) van een paar tientjes?
  Misschien vind je het macrowerk wel tien keer niks…

  @Op zoek naar morgen:
  Lekker ouderwets hè.
  De foto’s lijken een beetje op de “psychedelische” vloeistafdia’s van vroeger. Nog een kaarsje en een drankje erbij en de ambiance is compleet.

  @Maria-Dolores:
  Ha, bevroren Italiaans poezendrinkwater, dat gaat geheid heel bijzondere plaatjes opleveren…

  @Laila:
  ;-)
  Thanx.

  @Aad:
  Dat lijkt mij ook.
  Ik heb alleen nog niet onderzocht of deze levensvorm ook niet op fosfor is gebaseerd.

  @Blutch1:
  Inderdaad, de eigenaressen van de pootjes lagen nog beschut in hun bovenwoning te soezen.

  @Landheha:
  Zit ik net een boek door te akkeren waar in plastisch fictieve vorm de experimenten van de jonge Newton en leden van de Royal Society worden beschreven, krijg ik dit weer voor m’n kiezen.

  Zullen we ruilen ouwe Brombeer (eindelijk, wat heb ik die benaming lang niet kunnen gebruiken)?
  Dus dat ik het boek van je leen en jij een ijscilinder van mij krijgt? Dan weten we straks allebei waar we het over hebben ;-)

  Doe eens een kleine verklaring over het hoe en waarom van de vastgelegde fenomenen.

  Ik heb er nog niet zwaar over nagedacht, maar ik kan me zo voorstellen dat tijdens het aangroeien van het ijs (van de buitenkant naar het centrum van de cilinder) een luchtbelletje wordt ingesloten dat op zijn beurt weer dient als “seedpoint” voor het volgende belletje. En dat die kans op insluiting van luchtbellen steeds groter wordt als de mantel van de cilinder dikker wordt. In het centrum is het ook een behoorlijk chaotisch zootje ongeregeld geworden.

  Maar nogmaals, het is een verklaring uit de losse pols.

  @Antoinette:
  Dat klinkt overtuigd.

  @De Stripman:
  Zou je van winterweer ook hallucinaties kunnen krijgen ?

  Als je lang genoeg in de kou staat te blauwbekken misschien wel.
  Of je krijgt visioenen van witte stranden, parasols en staalblauwe luchten…

  @Pierra:
  Het gaat er ‘s nachts ontiegelijke ruig aan toe in ons kippenhok ;-)

  @Beeldsprekers:
  Vanwege de vrij zachte tinten en de vage werveling die op die foto te zien is?

  @Vogel-vrij:
  En dat nog wel binnen op een zwart soepbord.

  @Geroma:
  Ik weet niet wat die kippen van ons allemaal uitspoken maar ze moeten over bijzonder magische krachten beschikken om dit voor elkaar te krijgen.

  Ik begin er een beetje oog voor te krijgen wat onze eierleggende dames ‘s ochtends aan ijs te bieden hebben. Soms is het “gewoon” bevroren water maar vanochtend zag ik meteen dat ze weer iets bijzonder afgeleverd hadden.

  En dan ga ik uiteraard even een opstellinkje bouwen…

  @Robert:
  Dank je wel.

  Het is iedere winterdag verschillend wat ik aan ijs uit het drinkreservoir van de kippen haal, maar zo’n grillige structuur in de kern van de cilinder heb ik nog niet eerder gezien. En door te spelen met meerdere belichtingsbronnen kan het geheel nogal bizarre resultaten opleveren.

 • Draver zegt:

  Avatar van Draver
  Mooi ijswerk

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Draver: Thanx.

  Ik hoop alleen vurig dat ik niet het hele ijsparcours van de komende Elfstedentocht met een macrolens op dezelfde wijze in beeld hoef te brengen.

 • De Stripman zegt:

  Avatar van De Stripman
  @ Glaswerk: Ik las vandaag dat mensen die bijna door onderkoeling bezwijken het heel erg warm krijgen. Die trekken hun kleren en hun schoenen uit. Daar heb ik gelukkig nog geen aandrang toe. Dus zolang we nog lopen te rillen is er niets aan de hand…;o)

 • Me.myself.and.i zegt:

  Avatar van Me.myself.and.i
  Leuke foto’s voor een Pink Floyd hoes…..

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @De Stripman:
  Dan ben ik vast ook niet onderkoeld hoewel ik een enorme koukleum ben door een ontregeld biologisch thermostaatje. Ik trek bij het zien van het eerste sneeuwvlokje bij wijze van spreken al een extra trui aan.

  @Me.myself.and.i:
  Als de heren dan zo vriendelijk willen zijn om er nog een album met nieuwe nummers uit te persen vind ik dat een strak plan.

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  “Zullen we ruilen ouwe Brombeer”
  nee dat zullen we niet, want ik heb al genoeg kippen en konijnen van de buren die onder de heg door jakkeren. Gevolgd door “ding dong. Buurman mogen we even etc. etc.”. Nu zit ik met de grote club-actie en kinderpostzegels en zo. Ondanks nee, nee, NEE! sticker op de brievenbus…

  Je verklaring lijkt me wel heel erg uit de losse pols, maar welke gek zou in die snijdende kou de benodigde waarnemingen doen op het moment van bevriezen… Een webcam…, geen idee of die ernstig lage gevoelstemperaturen kunnen weerstaan.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha: Ho even, ik bedoelde één ijsbekertje (dat je mag houden) tegen het lenen voor bepaalde duur van het boek waarin de experimenten van de jonge Newton beschreven staan. Ik peins er niet over om van locatie te gaan ruilen.

  Een webcam…, geen idee of die ernstig lage gevoelstemperaturen kunnen weerstaan.

  Nog afgezien van de vraag of er al infrarood macro-webcams bestaan.

 • landheha zegt:

  Avatar van landheha
  @Glaswerk
  lenen van een ijsbekertje, bonk bonk, hallo.
  Het gaat erom hoe die bubbeltjes ontstaan, in 1 moment (kraaaak) of in een opeenvolging van bevriezingkjes, stapje voor stapje.
  Ik heb het ook maar te-leen. Ga niet door-lenen, sorry.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Landheha: Van dat lenen was ook een geintje.
  Ouwe Brombeer.

  Het gaat erom hoe die bubbeltjes ontstaan, in 1 moment (kraaaak) of in een opeenvolging van bevriezingkjes, stapje voor stapje.

  Het bevriezingsproces lijkt me gradueel te zijn. Vergelijk het met het geleidelijk aangroeien van mono-moleculaire kristallagen. Ook daar zie je – als de oplossing waarin het kristal groeit licht verontreinigd is – dit soort verschijnselen optreden. Een oneffenheid kan dan dienen als startpunt voor de volgende fout in het kristalrooster, etc.

 • Grutte Pier zegt:

  Avatar van Grutte Pier
  Hierbij valt de Nasa-conferentie in het Niet….

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Grutte: De biochemische basis van deze extraterrestriale levensvorm dient uiteraard nog even onderzocht te worden…

 • Apiedapie zegt:

  Avatar van Apiedapie
  Mooi hoor, het ljkt wel of er op de tweede foto’s kippepootjes te zien zijn, maar dat komt door je inleidende verhaal! :-) Bewijs dat je helemaal geen superdure spullen hoeft te hebben voor verbazende foto’s. Moet je bij je krielkippen niet een suikerklontje in het water doen o.id., dat deed mijn vader geloof ik. Of iets anders. Eh, geen zout natuurlijk. Of gewoon je foto’s voor grof geld verkopen en die arme beesten een straalkacheltje aanbieden. Ze schijnen ook lief in huis te zijn trouwens, lekker onder de dekens. Ook DAT kan mooie plaatjes opleveren. I stay tuned!

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  Ik zie – met de nodige fantasie – kippenpoten in de laatste, maar kan verder weinig leven bespeuren. Dit soort abstracte foto’s mogen voor mij zonder tekst, of anders met tekst, maar dan een tekst die niet verklaart wat op het beeld te zien is, maar iets toevoegt aan het beeld. Dat klinkt mogelijk wat vaag, maar veel duidelijker kan ik het op dit moment niet maken, vrees ik.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Apiedapie: Vrouwe Ivy zag ook al kippenpootjes in die foto.

  Wat suiker in het water oplossen zou zeker kunnen helpen tegen vroegtijdig bevriezen.
  Ik weet alleen niet of de krielkippen dat lusten. Ik ga het morgen direct uitproberen.

  Ze schijnen ook lief in huis te zijn trouwens

  Toen de eierproducerende dames hier als jonkies binnenkwamen hebben we ze vanwege de vrieskou enkele weken in huis gehad. Goed voor leuke taferelen maar op een gegeven moment toen ze wat groter werden – en de afvaluitstoot evenredig was toegenomen – bleek dat toch niet echt werkbaar.

  @!00:
  maar dan een tekst die niet verklaart wat op het beeld te zien is

  De tekst verklaart ook niet wat er op de beelden te zien is maar alleen hoe ik er toe gekomen ben om een paar van zulke ijsplaatjes te schieten. En de titel is met een knipoog naar de mededelingen die de NASA vanavond zou gaan doen over aanwijzingen voor (mogelijk) buitenaards leven.

  Overigens zie ik er geen kippenpoten in maar het resultaat van een natuurkundig groeiproces – een niet perfecte annealing tijdens de vorming van ijs – dat ruim een nacht heeft geduurd. Doch dat terzijde.

 • rené Louman zegt:

  Avatar van rené Louman
  Het ziet er fantastisch uit!! Je hoeft niet ver te gaan, zeker bij dit weer is dat een prettige gedachte.
  Maar je moet het wel zien. Ik had vanavond cursus fotografie, en de mooiste foto van de avond had een vrouw gemaakt van een deel van een café ( opgestapelde stoelen, het klinkt afgezaagd maar het was fantastisch)
  En welk café???
  Dat waar ik boven woon!!!

  Brrr, even naar kate geluisterd, kende het nummer. haalt weer bij mij boven dat ik onder een brug in de Keizersgracht door het ijs zakte, avond, geen mens te zien, en hoe ik tot de nek in het water probeerde op het ijs te komen, voorzichtig, bang dat het af zou breken, en hoe ik toen met mijn stomme kop met schaatsen en al op de fiets naar huis gereden ben, uren onder de douche en de kou in mijn botten, die niet weg wilde, dagenlang gevoeld, je weet niet wat je meemaakt. Die sfeer is zeker in het begin van liedje goed getroffen.

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @Glaswerk
  =De tekst verklaart ook niet wat er op de beelden te zien is maar alleen hoe ik er toe gekomen ben om een paar van zulke ijsplaatjes te schieten.=

  Onderstaand citaat leek mij toch een verklaring van wat ik zie.

  De foto’s die je in dit blogje ziet heb ik vandaag gemaakt van het bevroren water dat in het drinkbakje van de kippen zat. Ik heb als rechtgeaard koukleum de cilinder met ijs mee naar binnen genomen en op een zwart etensbord geplaatst. Door wat te spelen met drie lichtbronnen – daglicht, mijn bureaulamp en met de systeemflitser in de hand – kon ik best wel aardige lichteffecten bereiken.

  =En de titel is met een knipoog naar de mededelingen die de NASA vanavond zou gaan doen over aanwijzingen voor (mogelijk) buitenaards leven.=

  Wat gewoon aards leven blijkt te zijn, ook al is het wel bijzonder
  http://www.nasa.gov/topics/universe/features/astrobiology_toxic_chemical.html

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @!00: De gecursiveerde tekst lijkt me niet bepaald een verklaring/duiding voor wat je ziet, hooguit voor waar je naar kijkt.

  Je kunt uit die alinea destilleren dat je naar foto’s kijkt van een cilinder bevroren water die staat op een zwart soepbord en belicht is met drie verschillende lichtbronnen (vandaar de tag “witbalans”).

  Wat je eventueel op de foto’s kunt zien is het resultaat van een natuurkundig proces: het bevriezen van water met daarin lucht. Ik was echter verbaasd dat onder bepaalde omstandigheden dat tot nogal bizarre lucht-structuren in het ijs kan leiden.

  Wat gewoon aards leven blijkt te zijn, ook al is het wel bijzonder

  Marcel-Jan Krijgsman heeft er even geleden een bijdrage over geplaatst: http://www.vkblog.nl/bericht/358736/Wat_is_aan_de_hand_met_die_arcenicum_etende_bacterien%3F

  Dat is inderdaad een bijzondere ontdekking.
  Wellicht even bijzonder als luchtige kippenpoten in ijs.
  ;-P

 • cor verhoef zegt:

  Avatar van cor verhoef
  @Glaswerk,

  = Voor de meeste (amateur)fotografen zal de koppeling tussen krielkippen zonder drinkwater en macrofotografie niet direct voor de hand liggen.=

  Daar vergis je je in. Voor een aankomend amateurfotograaf als ik zijn die twee zaken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zeg “krielkippen zonder drinkwater” en ik zeg “ah, macrofotografie” Andersom geldt ook. Zeg “macrofotografie” en ik zeg ” ah, krielkippen zonder drinkwater”

  Bijzondere foto’s weer..

 • 100_woorden zegt:

  Avatar van 100_woorden
  @Glaswerk
  =De gecursiveerde tekst lijkt me niet bepaald een verklaring/duiding voor wat je ziet, hooguit voor waar je naar kijkt.=

  Is waar ik naar kijk iets anders dan wat er op het beeld te zien is?
  Mijn reactie was: …maar dan een tekst die niet verklaart wat op het beeld te zien is, maar iets toevoegt aan het beeld.

  Een synoniem voor verklaren is uitleggen. Volgens mij leg je in het genoemde citaat uit wat ik op de foto’s zie. Dat het geen (natuurkundige/scheikundige) verklaring/duiding is voor het ontstaan van het geheel was en is me duidelijk. Dat ik daar niet op doelde, leek me ook duidelijk, maar dat was het blijkbaar niet.

 • Beeldsprekers zegt:

  Avatar van Beeldsprekers
  @Glaswerk, ook, maar ook vanwege de compositie en het licht. Je oog wordt getrokken naar daar waar het licht is maar de richting van de bellen zijn de foto in (waar die in de eerste foto de foto uitgaan). ook trekken de bellen je meer de foto in naar het licht. Daar blijf je naar kijken. De 3e foto heeft geen punt waar mn ogen op blijven hangen, is een onrustige compositie, ik weet wel wat ik zie maar ik weet niet waar ik naar moet kijken. Kun je daar iets mee?

 • Thera zegt:

  Avatar van Thera
  Dit kan nog net door de beugel. Okay het is ijs, maar gelukkig niet direct als dusdanig herkenbaar. Mooi!

 • Catharina Anna Maria van Vliet zegt:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  Leuk gedaan!

 • trektocht zegt:

  Avatar van trektocht
  Wonderlijk mooi, vooral die onderste, vervreemdend!

 • paco painter zegt:

  Avatar van paco painter
  Schoonheid

 • François zegt:

  Avatar van François
  Wonderschone effecten.

 • cor3306 zegt:

  Avatar van cor3306
  mooi hoor; het duivenwater is ook bevroren maar ik heb er nog geen inspiratie door gekregen

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @René:
  Iedereen heeft zo zijn eigen “blik”.

  Als ik samen met Ivy ergens ga fotograferen komt zij met deels heel andere foto’s thuis dan ik. Overigens merk ik dat mijn blik voor de omgeving wel scherper is geworden sinds ik vorig jaar begonnen ben met fotograferen.

  haalt weer bij mij boven dat ik onder een brug in de Keizersgracht door het ijs zakte

  Dat lijkt me een vreselijk nare ervaring die je de rest van je leven niet meer vergeet.

  @Cor:
  Oké, ik had misschien de tekst iets moeten aanscherpen.
  Ik schreef ook dat de meeste fotografen die twee zaken niet onlosmakelijk met elkaar verbinden, maar daar hoorde jij in mijn gedachten uiteraard niet bij.

  Dus prettig dat je het even bevestigd ;-)

  @!00:
  Dat ik daar niet op doelde, leek me ook duidelijk, maar dat was het blijkbaar niet.

  Inderdaad.

  Het blijft leuk om incidenteel te kunnen constateren dat twee bèta georiënteerden sommige zaken heel anders opvatten en/of interpreteren. We hebben in het verleden al een paar van die staaltjes van misbegrip gehad…

  @Beeldsprekers:
  Thanx, daar kan ik zeker iets mee.

  Hoewel de derde foto vanwege de rare “pootjes” bijzonder (eng) oogt vind ik ook dat de tweede foto het meest geslaagd is.

  @Thera:
  Ik ben minstens zo’n grote koukleum als jij bent, dus dan ga ik toch niet herkenbaar ijzige platen op het VKblog plaatsen ;-)

  @Catharina Anna Maria:
  En het was leuk om te doen.

  @Trektocht:
  Ik vind de onderste er zelfs een beetje eng uitzien.
  Ik vraag me daarom ook af hoe de kippen daarover denken.

  @Paco:
  Die over een paar dagen weer gesmolten is.

  @François:
  Met een macrolens worden er af en toe wonderlijke werelden voor een mens ontsloten…

  @Cor3306:
  Tsjessus Cor, wat is er met jouw avatar gebeurd?
  Je hebt toch niet stiekem aan het bevroren duivenwater lopen likken?

 • BarbaraJansma zegt:

  Avatar van BarbaraJansma
  Mozeskriebel wat is dat mooi!

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Barbara: Door een beetje met licht te spelen kun je van een cilindertje ijs een bizarre wereld creëren.

 • BarbaraJansma zegt:

  Avatar van BarbaraJansma
  Ik speelde ooit met een bos limonaderietjes en een lamp. Ik wist niet wat ik zag, net zoiets. Ik kon het nooit meer nadoen. O man, die onderste! Net van die stalagdingen in een grot met goeie belichting. Doe er dan ook maar een opera bij van verdi ofzo. Orpheus.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Barbara:
  Ik kon het nooit meer nadoen.

  Het heeft zo zijn voordelen als je er tijdens het spelen een foto van maakt.
  Hoewel in sommige gevallen het tijdelijke van een creatie ook wel iets heeft.

  Doe er dan ook maar een opera bij van verdi ofzo.

  Als je op de bovenste foto klikt krijg je “Under Ice” van Kate Bush te zien en te horen.

 • lidy zegt:

  Avatar van lidy
  Erg mooi deze foto’s. Ik heb er met alle verstand naar zitten kijken.

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Lidy: Dank je wel.

  Het is een leuke bezigheid om met dit soort eenvoudige zaken als bevroren drinkwater van de kippen iets uit te proberen. En macrowerk is heel anders dan bijvoorbeeld landschapsfotografie waar ik amper kaas van gegeten heb. Dat is een mooie tak van de fotografie die ik dus graag aan anderen zoals jou overlaat.

 • Fred van der Wal zegt:

  Avatar van Fred van der Wal
  fraaie fotos
  tonaal
  mooie abstracte werken

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Fred: Thanx.

  Ik ben benieuwd hoe zulke foto’s (met name de tweede) in het groot (zeg 40x60cm) overkomen.

 • Erna Alice Wonderland zegt:

  Avatar van Erna Alice Wonderland
  hele mooie foto’s inderdaad, sublieme ingeving van je!

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @Erna: Zo’n ijsbekertje houdt me weer een paar uur van de straat.

  Dankjewel.

 • TheoB zegt:

  Avatar van TheoB
  Het is niet alleen de foto , maar ook de mens achter de foto….
  Mooi gedaan .

 • Glaswerk zegt:

  Avatar van Glaswerk
  @TheoB: Een fijn compliment.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *