Ik vind dit (niet meer) leuk

[65]

Like or unlike?

Gisteren verscheen het artikel We ‘raden niet aan’, maar ‘vinden wel leuk’ van Geert-Jan Bogaerts.

Daarin beschrijft hij de wezenlijke verschillen tussen het gebruik van de Facebook “Like” (ik vind dit leuk) en “Recommend” (ik raad dit aan) knopjes. Waar je in het eerste geval met een muisklik te kennen geeft dat je een bericht of bijvoorbeeld een foto goed of mooi vindt, gaat het aanraden een essentiële stap verder. In dat geval deel je namelijk de desbetreffende bijdrage met de mensen die in je Facebook netwerk zitten.

Wat je echter niet direct kenbaar kunt maken, en dat is ook het punt van Bogaerts, is of je het artikel aanraadt omdat je het steengoed vindt, het er mee eens bent of dat je het belangrijk vindt dat anderen het ook lezen.

Over zoiets kun je uiteraard uitgebreid filosoferen, daar is de materie interessant genoeg voor, maar wat ik miste in het artikel is wat je kunt doen als je een artikel bagger vindt en dus wilt voorkomen dat het door iemand gedeeld zal worden met je vriendennetwerk.

Nu heeft men op sommige weblog platformen een “rode pijl” geïntroduceerd, maar dat zet naar mijn mening te weinig zoden aan de dijk indien het een zaadbijdrage van de eerste orde is. Ik pleit er dan ook voor om een “Burn!” knop in te voeren waarmee je met één muisklik je ongenoegen en/of frustratie kunt uiten.

Webmasters zouden zelfs een stap verder kunnen gaan door een bijdrage te verwijderen indien deze knop bijvoorbeeld tien keer is ingedrukt.

Toekomstmuziek voor de kritisch en mogelijkerwijs ook cynisch ingestelde lezer die graag iets meer ziet gebeuren dan alleen een cijfermatige devaluatie van een publicatie?

De tijd zal het leren. Als schot voor de boeg heb ik een vurig ontwerp gemaakt voor de look and feel van de “Burn!” knop. Het is nu nog slechts wachten op de implementatie daarvan.

Burn!

65 reacties op “Ik vind dit (niet meer) leuk”

 • Waarom geen rotte-tomaat-knop waarbij, na het indrukken een bruinrode vlek op de bijdrage verschijnt ? Na een x-aantal klikken (in te stellen door de beheerder) is de pagina onleesbaar geworden…;o)

  • Glaswerk zegt:

   Of wat te denken van de verscheur-variant?

   Bij iedere klik op de verscheurknop wordt een deel van de betreffende publicatie krachtig – geluid is een optie – op digitale wijze afgescheurd.

   • Bij blogspot heb je trouwens de optie om zelf 3 vakjes onder je blog te plaatsen met zelfgekozen waarden. De meeste bloggers (ik ook) kiezen natuurlijk voor keuzemogelijkheden als ‘mooi, geweldig en leuk’, maar de dapperen zouden er ook ‘waardeloos’, ‘prulstuk’ of ‘rotzooi’ van kunnen maken.

    Zo heeft blogspot wel meer mooie dingen.

    En om nog even door te zeuren. Ik heb een gravatar-account moeten nemen om mijn plaatje hier te laten verschijnen en een wordpress-account om van de I-like-knop gebruik te kunnen maken. Dat kan ook wel wat toegankelijker…;o)

 • Moet ik dit voorstel meenemen in het discussiestuk wat ik aan het schrijven ben voor de toekomstige ontwikkeling van OBA?

  Ga jij je vast buigen over een script?

  • Glaswerk zegt:

   Als je graag wat commotie in de tent hebt zou ik dat zeker doen ;-)

   Ik zal binnenkort misschien een poging gaan wagen.
   Eerst moet ik PHP een beetje onder de knie krijgen.

 • Bart zegt:

  Vroeger (sprak de oude lul) had je het muziekprogramma Rodeo. Je kon als jurylid dan aan een soort WC-koordje trekken, als je het niks vond, en dan verdween de uitvoerende artiest binnen een paar seconden uit het gezicht (en gehoor!)…
  Behalve als een ander dan aan het ‘blijven’ touwtje had getrokken, dan was er uitstel van executie.
  Maar meestal eindigde het jammerlijk, en voortijdig voor de erg hun best doende kwelende amateurs…

  Een rode en groene pijl avant la lettre, dus…

  De ‘burn’ of ‘rotte tomaat’ functie wacht ik in angstige spanning af, valt vast te begrijpen… ;-)

  • Glaswerk zegt:

   Jahaaaaa, fantastisch programma was dat.

   Toen wist men tenminste nog hoe muzikale bagger afgevoerd moest worden.

   De ‘burn’ of ‘rotte tomaat’ functie wacht ik in angstige spanning af, valt vast te begrijpen… ;-)

   Geen nood.

   Mocht een van je bijdragen getroffen worden door een burn-attack dan plaats je ‘m daarna toch gewoon opnieuw.

   Regeren is vooruitzien Bartholomeus;-)

   • Bart zegt:

    O ja, er klonk ook nog paardengehinnik, als je afgevoerd werd.
    Ook die feature zie ik gaarne ingevoerd, ter verhoging van de algemene feestvreugde…

 • Beeldspreker zegt:

  Ha, leuk die eerste foto, ik had hm alleen anders aangesneden dan werkt’ie beter (zag ik toevallig omdat’ie niet helmaal op man scherm past).
  En de burn knop, doet me denken aan de film “burn after reading”.

 • @ Glaswerk : Hoever ben je met het doorgronden van de codex van wordpress.

 • knutselsmurf zegt:

  Ik heb niet zulke goede ervaringen met die rode pijl bij de Volkskrant. Ik was al ver gevorderd met een sabotagescript, toen ze besloten hem weg te doen. Ik kon al detecteren wie er op klikte, en het uitvoeren van de actie van de groene pijl, i.p.v. de rode, lukte ook al. Dat VKblog was echt zo lek als een mandje.

  • Glaswerk zegt:

   Dit stukje is met een knipoog een reactie op het artikel van Geert-Jan Bogaerts.

   Ik heb me als bètatester al in 2009 heftig verzet tegen het invoeren van de groene en rode pijl en de MA lijst. Zoiets werkt alleen maar als het zichtbaar is wie op welke knop heeft gedrukt en er niet tal van ander factoren meegewogen worden die niets met het “aanbevolen” zijn te maken hebben en nog manipuleerbaar zijn ook.

   Dat VKblog was echt zo lek als een mandje.

   Ik heb de indruk dat het er de laatste twee maanden bepaald niet beter op is geworden.

 • knutselsmurf zegt:

  Ik mag trouwens hopen dat dat een foto van de maan is, en niet van de zon. Een nieuwe sensor is best wel duur.

  • Glaswerk zegt:

   De foto heb ik vandaag aan het einde van de middag van de laagstaande zon gemaakt.

   Ik heb onder andere voor het maken van zonnefoto’s een B+W ND100 grijsfilter (10 stops verzwakking). Bij een felle middagzon zet ik er nog een polarisatiefilter voor (scheelt ook weer 1 à 2 stops) en kies ik een klein diafragma in combinatie met een zeer korte sluitertijd (in de orde van 1/1000 s).

 • Aad Verbaast zegt:

  Laat ik nou, je blog lezend, even denken dat Glaswerk onlangs toch een enorme hersenschuuding moet hebben opgelopen om dit in alle ernst op te kunnen schrijven!!
  Gelukkig lees ik dat het nogal meevalt. Je liet ergens een knipoog vallen.

  P.S. maar nu we het over leuk en niet leuk hebben: wat ik natuurlijk helemaal niet leuk vind is dat ik hier al mijn gegevens eerst in moet tikken om die uiterst fraai ogende (zeker op dit zwarte blog) punaise er hier weer op te krijgen. Bij een gratis wp blog hoeft dat niet. Moet ik bij dit dikbetaalde eigen domein daarvoor eerst een plugin gaan aankopen bij je?!
  Schandalig! Waar is de afbeveelknop! Wie kan ik aanschrijven om een klacht in te dienen! Het moest verboden worden, al dat overbodige typewerk!!

  P.S. je kan je natuurlijk rehabiliteren door onmiddellijk in die #$%$#@ codex te gaan zoeken hoe je dat voor elkaar krijgt.
  Of ander: gewoon gratis gaan wordpressen. Kan je die codex ook meteen de prullenbak in mieteren. Scheelt weer 20 cm boekenkast ;-)

  • Glaswerk zegt:

   Het stukje is zeker met een grote knipoog geschreven.
   Ik ben allang blij dat ik van al die lijstjes verlost ben ;-)

   Als jij cookies toestaat voor mijn website en je werkt steeds op dezelfde computer, dan hoef jij jouw gegevens maar één keer op te geven. De volgende keer dat je hier op bezoek komt staat alles kant en klaar voor je ingevuld.

   Of ander: gewoon gratis gaan wordpressen.

   Nope.

   Voor wie eenmaal de smaak van de onafhankelijkheid geproefd heeft is er geen weg terug meer ;-P

 • 100-woorden zegt:

  Als je iets volkomen kunt vindt, moet je het ook gewoon kunnen zeggen in een reactie. Nou ja, iets anders geformuleerd misschien, maar zelfs als je in nette bewoordingen uitlegt waarom je iets niet goed vindt, zijn er maar weinig mensen die daar echt tegen kunnen.

  Of in andere woorden; de meeste mensen kunnen niet of nauwelijks tegen kritiek en dat is de belangrijkste reden dat men zoveel bezwaar heeft tegen een afbeveelknop, of hoe je die dan ook wilt noemen.

  En ja, ik weet dat er misbruik gemaakt wordt van zo’n knop, zeker als je er anoniem op kunt drukken, maar hetzelfde geldt voor een aanbeveelknop. Niets nieuws onder de zon, want dat geldt voor heel veel voorzieningen in “de maatchappij”.
  Zouden de tegenstanders ook voor het afschaffen van bijstandsuitkeringen zijn omdat sommige mensen daar misbruik van maken?

  • Glaswerk zegt:

   Door mijn suggestie voor invoering van de Burn! knop is de portee van GJB’s artikel overduidelijk behoorlijk ondergesneeuwd.

   Maar goed, serieus over dergelijke knopjes schrijven is ook zo’n beetje zijn core business en gelukkig niet de mijne ;-)

   Zouden de tegenstanders ook voor het afschaffen van bijstandsuitkeringen zijn omdat sommige mensen daar misbruik van maken?

   Dat lijkt me bepaald geen goed argument, aangezien misbruik op veel meer gebieden in de maatschappij voorkomt. Dan zou men met een vergelijkbare redenering het (prof)voetbal ook moeten afschaffen vanwege de hooligans, om maar een dwarsstraat te noemen.

   • 100-woorden zegt:

    Toch wordt nu juist het misbruik van afbeveelknoppen door velen genoemd als reden om tegen zo’n knop te zijn…

    • Glaswerk zegt:

     Op zich heb ik niets tegen een “afbeveel” knop, als dan maar zichtbaar is wie er op die knop gedrukt heeft of hebben. Maar dat zou met aanbevelingen ook het geval moeten zijn.

     Hoewel ook een niet-anoniem waarderingssysteem nog steeds niets zegt over waarom men iets goed of niet goed vindt.

    • 100-woorden zegt:

     Het waarom is ook bij reacties vaak niet duidelijk. Zo zullen niet veel mensen schrijven dat ze op een blog reageren met een compliment om complimenten terug te krijgen op hun eigen blog, om meer bezoekers te trekken, om aardig gevonden te worden, etc. Toch zal dat bij een aantal mensen zeker een rol spelen en voor sommigen zelfs de belangrijkste drijfveer zijn.

     Voor mij hoeft het waarom ook niet per se, hoewel ik een gemotiveerde reactie wel veel meer op prijs stel dan een ongemotiveerde. Toch heb ik zelf ook regelmatig dat ik geen zin heb ik uitleg maar alleen duidelijk wil maken dat ik iets mooi, leuk, grappig, etc, vind. Gek genoeg voel ik bij kritiek wel de drang om te motiveren. Alleen zeggen dat ik iets slecht vind zonder verdere uitleg, doe ik zelden of nooit.

 • 100-woorden zegt:

  zit hier een fatsoenfilter op de reacties? Ik wilde toch echt volkomen kut schrijven ;-)

  • Glaswerk zegt:

   Ik begrijp jouw professionele verschrijving wel aangezien het Engelse cunt op hetzelfde neerkomt als kut.

   zit hier een fatsoenfilter op de reacties?

   Je zit hier niet op BiB ;-)

   • 100-woorden zegt:

    Het grappige is dat BiB voor mij al sinds een jaar of 25 een andere betekenis heeft (Beest in Bed), maar dit geheel en al terzijde.
    Overigens zou ik jou dan nu moeten aanspreken als Plaswerk of zo in het kader van verbaster eens een naam, maar ook dit uiteraard geheel terzijde.
    Eigenlijk moeten we het er helemaal niet over hebben. Het is allemaal te kinderachtig om er veel woorden aan vuil te maken.

    • Glaswerk zegt:

     Beest in Bed

     Hm, zo te lezen heb jij ook af en toe in studentikoze kringen verkeerd.

     Het is allemaal te kinderachtig om er veel woorden aan vuil te maken.

     In wezen heb je gelijk, hoewel ik vind dat een webmaster die steeds “fatsoen” predikt zich niet moet laten verleiden tot dat soort akkefietjes.

     Gelukkig hebben we op onze eigen webstek van dat soort zaken helemaal geen last.

    • 100-woorden zegt:

     =In wezen heb je gelijk, hoewel ik vind dat een webmaster die steeds “fatsoen” predikt zich niet moet laten verleiden tot dat soort akkefietjes.=

     Mee eens. Je moet daar boven kunnen staan, hoewel dat lang niet altijd makkelijk is, kan ik uit ervaring zeggen. Even laten rusten, een nachtje over slapen desnoods en rationeel reageren in plaats van emotioneel, dat werkt het beste als je onafhankelijk wilt zijn/overkomen als webbeheerder.

 • Henk Daalder zegt:

  Dat afbevelen is zo negatief.
  het is veel leuker om over hetzelfde onderwerp een positief blog te schrijven
  En daarnaar te refereren in een passende reactie

  • Glaswerk zegt:

   Verroest Henk, op een of andere manier was je in de spam folder terechtgekomen.

   Natuurlijk kun je een kritische boodschap ook op meer positieve wijze verpakken. Daar gaat ook mijn voorkeur naar uit.

 • Glaswerk zegt:

  @!00: Ik ben door mijn nestje van vijf reacties heen.

  Gek genoeg voel ik bij kritiek wel de drang om te motiveren. Alleen zeggen dat ik iets slecht vind zonder verdere uitleg, doe ik zelden of nooit.

  Omgekeerd werkt dat meestal ook zo: als iemand iets goed of mooi vindt hoeft dat voor de ontvanger van het compliment meestentijds niet onderbouwd te worden maar als men iets slecht vindt zal dat desnoods met keiharde bewijzen onderbouwd dienen te worden. Of wordt de criticaster genadeloos afgestraft met de verwijdering van zijn reactie en/of een ban.

  Nou ja, ieder zijn meug en makke, om maar een cliché uit de kast te trekken.

  Maar ik zie dat het alweer half drie is geweest. Ik kruip zo dus eens onder de wol.

  Goodnight

 • Fr@ns zegt:

  Altijd een interessant onderwerp. Kritiek kunnen incasseren, blijft voor de meeste mensen een moeilijke affaire.
  Hoe sterker de kritiek, hoe meer behoefte aan een bijbehorende toelichting. Vind ik.
  Als de reageerder uit de anonimiteit komt, wordt z’n commentaar een stuk acceptabeler.

  NB: Ik heb bij jou en 100W maar ‘s op een RSS-knop gedrukt omdat ik graag op de hoogte word gehouden van nieuwe publicaties. De eigendomeiners maken het ons wat dat betreft niet makkelijk.
  En ik vrees dat ik ook de volgende keer weer moet inloggen. En ook dat is erg omslachtig.

  • Glaswerk zegt:

   Als de reageerder uit de anonimiteit komt, wordt z’n commentaar een stuk acceptabeler.

   Verder scheelt het meestal ook als je de persoon een keer IRL ontmoet hebt. Dan heb je namelijk een “gezicht” bij de geschreven woorden.

   De RSS knop bij 100W en mij doet het uitstekend.
   Ik vraag me af waar jij jouw RSS voedingen consumeert, om het maar eens poëtisch uit te drukken.

   Bel anders maar een keer, want zo schiet het niet op ;-)

 • Fr@ns zegt:

  Had ik toch een aardige reactie weggetikt. Niet aangekomen. Of moet je me nog accepteren?

  • Glaswerk zegt:

   Het gegeven dat ik je opnieuw moest accepteren is waarschijnlijk te wijten aan dat je vanaf een andere computer hebt gereageerd. En om diezelfde reden heb je opnieuw al jouw gegevens moeten intikken.

   Nee, wij eigenheimende eigendomeiners weten over het algemeen verdomd goed waar de echte problematiek zit ;-P

 • paco painter zegt:

  Voor mij hoeft het niet

 • Aad Verbaast zegt:

  @Glaswerk (1:04) : krijg je van mij nu een sterke kop koffie met “cookie”! ;-)

  Kunnen we eens bomen (of stangen) over de portee van het stuk en het nut van het toevoegen van een uitgebreide poll bij elke blog. b.v.:
  O leuk (schaal 1-10):
  O moeite waard (schaal 1-10):
  O lezenswaardig (schaal 1-10):
  O aanbevelenswaardig (schaal 1-10)
  O helderheid (schaal 1-10):
  O fraaie opmaak (schaal 1-10):
  O spelling (schaal 1-10):
  O schrijfstijl (schaal 1-10):
  O plagiaatgehalte (schaal 1-10):
  O eens (schaal 1-10):
  O Karma (schaal 1-10):
  O burgerjournalistieke waarde (schaal 1-10):
  O fotografische kwaliteit (schaal 1-10):
  Nog een cookie erbij dan komen we wel tot een uiterst inhoudsvolle ‘beoordelings systematiek’ ;-)

  • Glaswerk zegt:

   Laat de koffie maar doorkomen.

   Maar dan graag met een puntje met slagroom, de cookies zijn wat dat betreft net iets te droog.

   Tsjessus Aad, als iemand zo’n waslijst moet gaan invullen onder een blog zal hij of zij het wel uit zijn hoofd laten om daarna nog een keer op bezoek te komen ;-)

   Maar jouw opsomming geeft goed aan dat een simpel like of recommend knopje niet alles tot uitdrukking kan brengen.

 • Maria Trepp zegt:

  Facebook interesseert mij totaal niet, aan- en afbevelen evenmin.

  Op mijn Passagenproject site zijn er geen knopjes en ik word heel veel en steeds meer gelezen (gewone downloads van bestandjes, waar men niet eens kan reageren..)

  Jouw plaatje lijkt heel erg op het mijne waarvan ik ooit mijn Vk-avatar heb gemaakt!

  • Glaswerk zegt:

   Zie ook mijn reactie aan Paco.
   Er is blijkbaar voor sommigen wel behoefte aan zo’n knopje.

   Jouw plaatje lijkt heel erg op het mijne waarvan ik ooit mijn Vk-avatar heb gemaakt!

   Toen ik gisteravond de onderste foto op een afstand zag moest ik ook aan jouw avatar denken. Heb je die foto toentertijd zelf gemaakt?

 • De suggesties van Aad zijn met wat goed wil wel onder te brengen in 3 categoriën: Goed, Matig en Slecht. Kunnen we toch prima uit de voeten met de blogspot-mogelijkheden…;o)

  Wel gek trouwens dat ik 3/4 van de reacties nu pas te zien krijg. Toen ik vanochtend voor het eerst weer hier kwam kijken hield het op na de 1e reactie van Ina… Klontje in de cache ?

  • Glaswerk zegt:

   Ik weet niet of het een klontje in de cache was. Misschien dat mijn weblog moeite heeft met vroeg wakker worden.

   Zoals je ter rechterzijde kunt zien heb ik (tijdelijk?) een RSS test widget geplaatst. Dat gaf gisteren ook problemen met een exhausted memory. Ik heb dat vanochtend in een configuratiefile aangepast en sindsdien geeft het widget geen foutmeldingen meer.

   Misschien dat met deze verandering het klontje in de cache ook verdwenen is. Maar mocht dat niet zo zijn, laat het me dan aub weten.

 • Johan zegt:

  Het feit dat ik een reactie plaats, zegt in elk geval dat ik dit blog heb gelezen. En wees gerust: het was een goed blog. Zelf ben ik niet zo’n voorstander van aanraden- en afradenknoppen.

  • Glaswerk zegt:

   Dank je.

   Ik vind een reactie fijner dan een like, maar ik kan me goed voorstellen – zeker als een blog alleen een foto bevat – dat anderen het af en toe een uitkomst vinden.

 • Beeldspreker zegt:

  @Glaswerk, stukje van de onderkant van de foto afhalen, dat bedoel ik inderdaad, de pols doorsnijden…
  “Burn after reading” van de Coen-brothers, met een geweldige rol van Brad Pitt. http://www.youtube.com/watch?v=N99kv6ojn48

  • Glaswerk zegt:

   Wat klinkt de pols doorsnijden ontzettend bruut.
   De wereld der fotografie is een keiharde wereld, dat blijkt wel weer ;-)

   Bedankt voor de YouTube verwijzing naar de trailer van de film.

   Zo te zien ben je echt in enkelvoud gaan beeldspreken.
   Ik heb je naam in de bloggerslijst aangepast.

 • Beeldspreker zegt:

  @Glaswerk,=enkelvoud= zie mijn reactie op jou vraag onder Schemering…
  Als het goed is gaat de samenwerking met Moleskine binnenkort weer door, staat fff stil door tijdgebrek.
  Dus dan weer in meervoud.
  De wereld van de fotografie is bruut ;-)

 • Okee, als de laatste reactie hiervoor die van Beeldspreker om 16:06 was dan lopen we weer helemaal op schema. Voor de zekerheid heb ik eerst nog even op refresh gedrukt, want je weet maar nooit.

  Het is een beetje een Ajax-Feijenoord-discussie (wie heeft het beste team ? Nou Ajax, uiteraard. Wie speelt het mooiste voetbal ? Ajax ! Wie heeft er het mooiste stadion ? Nou vooruit… Barcelona.) maar het valt me op dat je niet in gaat op mijn loftuitingen aan het adres van Blogspot. Heb je soms iets tegen dat forum…;o)

  • Glaswerk zegt:

   Je hebt bijzonder veel vertrouwen in mijn duistere webkrocht.

   Slechte ervaringen gehad op Blogspot?
   ;-P

   Met Ajax is niks mis. PSV ook niet trouwens.
   En het stadion van Barcelona is zeker niet verkeerd.

   Heb je soms iets tegen dat forum…

   Nu ik nog geen uur geleden er in geslaagd ben om onder het Google account van Kokopelli een Blogspot account voor Glaswerk aan te maken zodat ik met mijn eigen avatar kan reageren niet meer ;-)

 • lasja zegt:

  weet je…ik mis gewoon het VKblog met zijn voorpagina en zijn groene pijl…afbevelen doe ik niet…ieder mag schrijven wat hij zij wil…en je maatk als lezer ook uit of je iets wil lezen of niet ;)

  • Glaswerk zegt:

   Toch was jij volgens mij een van de eersten die stilletjes het hele weblog had verwijderd. Gelukkig zag ik je onlangs ergens reageren met een verwijzing naar jou WordPress weblog.

   Ik schreef hierboven al dat dit stukje met een vette knipoog is geschreven. Ik vind het namelijk een verademing om van de MA en MR lijstjes op het VKblog – en het gezeik daarover – verlost te zijn ;-)

 • Kati zegt:

  Ik heb je gevonden! :) Je raakt iedereen kwijt en zoek ze dan maar weer eens! Heb je meteen op mijn eigen blog gezet zodat ik je niet weer kwijtraak! ;)

  Ik heb zelf pas sinds een week of 2 Facebook, dus ik ben nog ea aan t uitzoeken. Dat ‘ik vind t leuk of niet leuk’ gebruik ik nog niet veel. Maar jouw suggestie is in ieder geval leuk!

  • Glaswerk zegt:

   Jij staat al een paar weken op mijn blogroll.

   Alleen heb ik pas sinds enkele dagen meer tijd om bij bloggers langs te komen. Dus een dezer dagen kom ik ook bij jou op bezoek.

   Facebook is een prettig platform waarmee je goed van allerlei zaken op de hoogte blijft zonder dat het enige “verplichting” schept.

 • lasja zegt:

  glas, ja…hélaas heb ik dat moetewn verwijderen omdat leerlingen het ontdekt hadden…ik ben er nog steeds wel een beetje door van slag

  • Glaswerk zegt:

   Je schreef onder jouw vorige pseudoniem toch bijdragen zonder namen van leerlingen of zo te noemen?

   Jammer is het wel.
   Dan maar door met Lasja, daar is ook niks mis mee.

 • Beukmans zegt:

  Pfoe, heb alles doorgeworsteld en zou graag op een knopje gelezen willen drukken maar kan het niet vinden.
  Een niet gelezen knopje kan ook handig zijn of een halverwege afgehaakt knopje ;)

  Je zou er ook een bonus prijs aan kunnen hangen, bv 50 keer op een gelezen knopje gedrukt, boekenbon van 1 euro.
  50 keer op niet gelezen gedrukt, voor straf een uittreksel maken van 2 dagen OBA voorpagina artikelen :)

  • Glaswerk zegt:

   Het like knopje staat bovenaan de bijdrage als die tenminste geopend is. Maar als je bij de reacties bent aanbeland is dat knopje al lang en breed uit beeld verdwenen.

   Heb je het idee wat je beschrijft in de tweede alinea al aan Ina voorgedragen? ;-)

   • Beukmans zegt:

    Daar ga ik maar niet aan beginnen want voor je het weet krijg ik de opdracht om een uitvoering te ontwikkelen en daar schiet mijn kennis helaas tekort ;)

    • Glaswerk zegt:

     Daar hoef je niet al te bevreesd voor te zijn.

     Aangezien Ina nog steeds haar handen vol heeft met het klussen voor anderen is delegeren waarschijnlijk niet haar sterkste punt ;-)

     Hetgeen overigens niets afdoet aan de berg werk die zij samen met Knutselsmurf en nog enkele anderen voor of achter de schermen heeft verzet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *