Bovengrondse diepzeeanemoon

[40]

Draaikolk

Als het voorjaar nadert en het ijs niet meer decimeters dik op de vijver ligt krijgt Vrouwe Ivy last van onstuitbare koopkriebels. Zo dus ook gisteren.

In tegenstelling tot het Westen van het land waar de man – al dan niet met fototoestel – door de florazuchtige vrouw meegetroond wordt naar een tuincentrum, blijven de heren in Nijmegen rustig thuis en hopen dat de financiële groenschade ook zonder hun toezicht zal meevallen.

Vandaag moest vanwege de tsunami aan flora die gisteren door Ivy werd binnengehaald nog een deel van de aankopen de grond in. Ik beperk me in zulke gevallen wijselijk tot het zetten van een kopje koffie en het actief meepikken van een paar zonnestralen.

Uiteraard ben ik de beroerdste niet om een specimen van de verse aanplant op de gevoelige plaat vast te leggen. En toen ik bovenstaande foto van een viooltje terugzag op groot formaat had ik even het gevoel alsof ik door een paarse draaikolk de diepzee in getrokken werd. Een illusie die iets later nog versterkt werd bij het zien van het zeeanemoonachtige hart van het viooltje.

Wat een Nijmeegs heer op een carnavaleske zondagmiddag in zijn achtertuin zoal niet vermag. Kom daar in een tuincentrum maar eens om.

Zeeanemoon van de koude grond

40 reacties op “Bovengrondse diepzeeanemoon”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *