Maanzuchtige voorjaarsbloem – themadag lente

[60]

Schijnend als een bijna volle maan

Misschien is het – dat in het kader van Assyke’s themadag over de lente – een beetje saai wandelen over een inmiddels door velen platgetreden (fotografisch) pad, maar voor mij begint nou eenmaal de lente met ontbolsterend struweel en kleine bloemen die schuchter reikhalzen naar de warmte van de voorjaarszon.

Voor hetzelfde geld echter zou deze melkwitte bloem haar weg omhoog aan het zoeken kunnen zijn naar de evenzo albasten maan die eergisteren in vol ornaat te zien was.

Daarom heb ik afgelopen nacht voor de aardigheid ook een foto van de maan gemaakt. En om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk een lentemaan betreft heb ik dat 4 minuten en 4 seconden na het verstrijken van middernacht gedaan.

Daarbij staan de vieren in de tijdsaanduiding voor de zich immer herhalende cyclus van de seizoenskwarten van het jaar en symboliseren tevens op deze mooie lentedag dat na wat haaks schuifwerk de gevierendeelde maancirkel toch echt behoort tot een spring-levende kogelronde Selena.

Maan - gefotografeerd op 21 maart 2011 om 00:04:04 uur

60 reacties op “Maanzuchtige voorjaarsbloem – themadag lente”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *