Virtuele visagie

[42]

De brave status van 'ongepoetst' kan ik nu gevoeglijk vergeten...

42 reacties op “Virtuele visagie”

 • Nou, ze is het waard, hoor…;o)

  • Glaswerk zegt:

   Dan zijn we, zoals te doen gebruikelijk, het weer helemaal met elkaar eens ;-)

   • Beetje saai, hè…? Tijd voor een tergend conflict…;o)

    • …of een ranzige ruzie…!

    • Glaswerk zegt:

     Misschien dat we op het VKblog een speciaal daarvoor bedoeld weblog kunnen openen.

     Het schijnt daar voor enkelen zo’n beetje the place to be te zijn voor het creëren van een tergend conflict of een ranzige ruzie waarbij de concepten “leugen”, “roddel”, “achterklap”, “treiteren” en “hufterigheid” tot in de finesse worden uitgewerkt ;-)

    • Dat is een interessant idee. Ik heb ooit het plan gehad een speciale groep aan te maken voor ruziemakers: Herrie in de tent !
     Maar als we samen een blog openen om daar onderling ruzie te gaan maken…? Zou men daar intrappen ?
     Aan de andere kant: ruzie maken vergt ook een bepaalde vorm van samenwerking. Daarom ben ik er waarschijnlijk zo slecht in…;o)

    • Glaswerk zegt:

     Aan de andere kant: ruzie maken vergt ook een bepaalde vorm van samenwerking. Daarom ben ik er waarschijnlijk zo slecht in…;o)

     Het samenwerken om ruzie te maken lijkt me geen probleem. Maar waar jij niet mee behept bent is het hufter-gen ;-)

    • Ik wist dat ik ergens gehandicapt moest zijn…;o)

    • Glaswerk zegt:

     Je bent gelukkig niet de enige.

 • Wim zegt:

  Knap resultaat door gebruikmaking van je virtuele make-up methode.

 • assyke zegt:

  ik lach me dood om de tags

  keep up the good work!

 • Bart zegt:

  Ja, weg met het purisme! ;-)
  Een mooie uitdaging, vind ik, portretfoto’s maken.

  • Glaswerk zegt:

   Nou, ik vind portretfotografie anders knap lastig.

   Maar het scheelde een hoop dat mijn nicht direct aangaf niet veel kaas gegeten te hebben van het fotomodel spelen ;-)

 • Ragfijn zegt:

  okE, dit is de zwieper van links naar rechts. Had je wel bij je tacks kunnen plaatsen; links, zwieper, rechts … ;)

  Groet van Ragfijn

  • Glaswerk zegt:

   Dit is inderdaad een van de “zwieperfoto’s”.

   Het leuke aan de foto vind ik dat alleen haar rechteroog (voor de kijker links) echt scherp is. Dat komt omdat ik met de camera met haar beweging mee heb proberen te bewegen.

   In die zin komt zwieperfotografie van nichten ongeveer op hetzelfde neer als zwadderende vogels in het zwerk schieten ;-)

 • Johan zegt:

  Tegen de piercing had je geen bezwaar :-)?

 • svara zegt:

  mooi van kleur ook

 • Gaaf…
  Had je één bouwlamp of kon je met meerdere spelen.

  Dit soort fotosessies doen mij terugdenken aan de tijd dat ik samenwoonde met een student van de fotovakschool.

  • Glaswerk zegt:

   Als lichtbronnen dienden een spotje aan het plafond, de 1000W bouwlamp en een externe systeemflitser met een diffusiekapje. Dus geen fotostudiospullen zoals een flitsparaplu of een softbox.

   Tijdens de fotosessie voelde ik me ook af en toe de onhandige student die nog veel moet leren ;-)

 • 100-woorden zegt:

  Om door een ringetje te halen, zie ik ;-)
  Als je dan toch aan het photoshoppen slaat, zou het bijwerken van de huidstructuur aan de “groene” kant geen kwaad kunnen, nu lijkt het iets te veel op schuurpapier en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  Ik vind het zeker met dat haar zo wel een leuke foto en ook de lijn vanuit de hoek heeft wel iets. Wat me wel weer stoort is het verschil in scherpte qua ogen. Omdat de foto frontaal “oogt” geeft dat een wat vreemd beeld. Als de foto meer en profil is, zou dat niet erg zijn.

  Hoe dan ook, leuk experimenteel is het wel.

  • Glaswerk zegt:

   Wat me wel weer stoort is het verschil in scherpte qua ogen.

   Hè, hoopte ik eindelijk dat de leermeester een keer tegen zijn leerling zou zeggen…

   Enfin, dat is nou juist waarom ik deze foto gekozen heb.
   Ik vind dat verschil in scherpte – veroorzaakt door de snelle zwiepbeweging van lijf en hoofd in combinatie met de beperking in scherptediepte en keuze van de sluitertijd – namelijk een vervreemdend effect geven. Ik heb dus alleen de kleuren geshopt en geen bewerkingen gedaan zoals motion blur/shift.

   nu lijkt het iets te veel op schuurpapier en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

   Oggottegottegottegot, ook dàt nog.

   Ik had mijn nicht van tevoren gewaarschuwd dat ik daar niet aan zou gaan beginnen en dat ze daarvoor beter een verzorgende nachtcrème met dermatologisch verantwoorde natuurlijke ingrediënten met dieptewerking zou moeten gaan gebruiken.

   Ooit wel eens een fotoshoot met een nicht gedaan !00?
   ;-P

   • 100-woorden zegt:

    Ho, ho, met menselijke fotomodellen heb ik ongeveer net zo weinig ervaring als jij. Mijn mening is dan ook alleen gebaseerd op wat ik zie, niet op hoe het beter kan/moet.

    =Ik had mijn nicht van tevoren gewaarschuwd dat ik daar niet aan zou gaan beginnen=

    Tja, dat weet ik niet natuurlijk. Ik las in de tags “photoshop” en “puristische principes overboord zetten”. Dat “virtuele visagie” zich bij jou beperkte tot kleur alleen kon ik niet weten. Overigens kun je in plaats van photoshop ook vaseline op de lens smeren, dat werkt verzachtend op het beeld (de combinatie vaseline en nicht is sowieso geen vreemde, maar ook dit geheel terzijde uiteraard).

    • Glaswerk zegt:

     Ho ho, jouw mening en/of kritiek wordt door mij op prijs gesteld (en dat weet je).

     Mijn reactie van 30 april 11: 14 uur is ook een combinatie van serieus en een beetje baldadig klieren ;-)

     Overigens kun je in plaats van photoshop ook vaseline op de lens smeren

     Ja dùhûh, dat ik de ongepoetste status verloren heb wil niet zeggen dat ik het glaswerk dan maar met zalfjes en crèmes ga onderklodderen…

    • 100-woorden zegt:

     Je kunt ook wachten tot de lens vanzelf wazig wordt (dat is het onvermijdelijke gevolg van ongepoetst glaswerk) alleen duurt het erg lang voordat er voldoende vuil op de lens zit voor echt zachte beelden.

    • Glaswerk zegt:

     Met – volgens sommige (bij)gelovigen – het einde der tijden in 2012 in het vooruitzicht, heb ik die tijd niet.

     Anyway, ik heb gisteren voor de gein nog wat zitten fröbelen in PS: met een beetje handigheid is het bij wijze van spreken mogelijk om van een gedoodverfd niet-iel zwart schaap een springlevende witte, ranke hinde te maken.

     Die vorm van foto-manipulatie vind ik dus echt tien keer niks. Net zoals het wegpoetsen van bijvoorbeeld bomen die in de weg staan of het invoegen van een object om een foto “apart” te maken.

     Ik denk dat ik toch ergens in het semi-purisme blijf hangen, hoewel ik van een beetje extra poetswerk (zoals jij aangaf met de schuurpapieren huid) niet meer vies ben, mocht het een keer goed uitkomen.

    • 100-woorden zegt:

     Als je elementen gaat toevoegen of weghalen (anders dan stofjes of krasjes) ben je niet met fotografie bezig, maar met iets anders. Een moderne versie van schilderen en/of collages maken. Op zich heb ik daar geen bezwaar tegen, zolang het maar duidelijk is en daar wringt de schoen soms. De grens tussen bijwerken, bewerken, manipuleren en iets nieuws componeren bestaat uit een behoorlijk stuk niemandsland. Ik denk dat het tijd nodig heeft voor e.e.a. uitgekristalliseerd is en er enige helderheid komt in wat wat is.

    • Glaswerk zegt:

     Op zich heb ik daar geen bezwaar tegen, zolang het maar duidelijk is en daar wringt de schoen soms.

     Ik ook niet als anderen het doen.
     Zo maakt bijvoorbeeld Rommert Boonstra prachtige fotocollages.

     Ik houd het toch maar op het meer rechttoe rechtaan bewerken van foto’s met soms een extravagant uitstapje in de richting zoals ik met bovenstaande foto gedaan heb.

  • Glaswerk zegt:

   Anyway, ik heb haar toch maar een toefje dagcrème gegeven.

   ;-)

 • paco painter zegt:

  Deze kan helemaal

 • Johan HvD zegt:

  Wel, Heer Glaswerk, allereerst zal ik u enkele vellen schuurpapier doen toekomen.
  Daarna zal ik proberen u een tent te laten toekomen.
  Deze tent is namelijk zeer geschikt om veel herrie in te maken.
  Achter de tent kan geklapt worden terwijl rondom de tent samenwerkingsverbanden kunnen/zullen ontstaan terwille van praktijken die in de roddel handelen.

  De doorzeefde dame kan in en uit de tent gelokt worden door middel van het zwiepen met één en ander.

  Doch, vooralsnog kan ik u gevoeglijk mededelen geen middelen te zien of te hebben om de tent staande te houden. In plaats van haringen zou u bijvoorvoorbeeld stokvissen kunnen gebruiken. Dat stokt beter, zogezegd.

  Zeer waarschijnlijk zal de betreffende dame, uw nicht in kwestie, zich (in alle aroma’s&teinten) snel en fluks naar Brisbane begeven… :-(

  • Glaswerk zegt:

   Daar zegt u zoiets heer Johan.

   Een tijd geleden is haar vriend voor een tijdje naar Australië geweest. Zij zou dolgraag die reis, uiteraard samen met hem, graag ook een keer willen maken.

   Wellicht dat u iets kunt regelen? ;-)

   • Johan HvD zegt:

    Regelen?
    Wel, Heer Glaswerk, alhoewel er vele regelen bestaan denk ik niet één of ander schip te kunnen regelen voor de overtocht. Een vliegtuig evenmin.
    Een plofkraak ergens bij een bank zou een oplossing kunnen zijn.

    Maar, als alternatief kan uw nicht met haar geliefde een avontuurlijke fiets- annex boottocht organiseren. Een soepele RIH-fiets met drie versnellingen heb ik al klaar staan en een roeiboot heeft mijn verre buur klaar liggen…

    • Glaswerk zegt:

     Aangezien mijn nicht sportief is aangelegd, is het zondermeer denkbaar dat zij van uw aanbod – het maken van een avontuurlijke RIH-fiets- annex roeiboottocht met het door u verstrekte materiaal – gebruik zal maken ;-)

 • Fr@ns zegt:

  Begrijp ik goed dat je voor deze foto je hele huis verbouwd hebt? Maar ze was het waard.

 • nicht zegt:

  jeeeeee, wat kunnen jullie lullen over niks! haha! Succes en ik ben nog steeds nieuwsgierig naar de rest!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *