Group Doueh

[37]

African Sunrise

Westelijke Sahara.

Dat was het antwoord op een prijsvraag van het Nijmeegse poppodium Doornroosje waarmee ik twee vrijkaartjes won voor het optreden van de Afrikaanse band Group Doueh.

Gisteravond zijn Ivy en ik naar het optreden geweest en daar we hebben absoluut geen spijt van gehad: Group Doueh wist de aanwezigen flink aan het dansen te zetten en ik hoorde af en toe zelfs wat oerdegelijk Zappiaans klinkend gitaarwerk.

Uiteraard had ik voor de zekerheid ook de camera meegenomen. Het was in Doornroosje echter in meerdere opzichten bijna schieten in het donker maar na enkele beeldbewerkingen om de beeldruis grotendeels weg te poetsen – alle foto’s zijn op 1600 ISO geschoten en dat was eigenlijk nog (veel) te weinig – kunnen wat mij betreft een aantal plaatjes er nu redelijk mee door.

Oordeel zelf maar.

37 reacties op “Group Doueh”

 • Ik vind het een prachtige serie geworden. Verzoekje: Zou jij iets over de plugin Lightbox plus die je gebruikt voor je fotogalerie hebt voor het eigen domein forum van OBA willen schrijven?

  Zeg maar als verdieping van de korte omschrijving die er nu staat. Ik kan dit dan als FAQ toevoegen.

  • Glaswerk zegt:

   Thanx.

   Hoewel ik de tijd van het handleidingen schrijven eigenlijk achter me heb gelaten – (*grijns*) – wil ik binnenkort wel een poging wagen. Maar heb alsjeblieft nog een paar weken geduld, eerder komt het er waarschijnlijk niet van…

 • Ga eerst maar lekker genieten van de lavendel.

 • Moet ik daarbij denken aan de site die je aan het bouwen bent?

  Ik ga, tussen het verhuizen door, genieten van de lavendel, bougainville en oleander op mijn balkon..;-)

  • Glaswerk zegt:

   Onder andere.

   Bijvoorbeeld het selecteren van een aantal foto’s die op de site komen te staan. Een aantal daarvan zal ik opnieuw moeten bewerken omdat ik – toen ik nog op Gimp-schoenen liep – het niet zo nauw nam met de RAW conversie. Dat ging toen nog op zijn Brabants ;-)

   Maar om verantwoord zelfstandig aan de weg te kunnen gaan timmeren komt zo’n hoop bij kijken, met dat goed uit te zoeken sla ik zeker nog wel een paar dagen stuk tussen de gewone bedrijven door.

   genieten van de lavendel, bougainville en oleander op mijn balkon..;-)

   Ook op een balkon is bijvoorbeeld lavendel lavendel, je hoeft er alleen niet zo ver voor te rijden.

 • Dat ziet er indrukwekkend uit ! Misschien toch maar even op YouTube zoeken om te horen hoe het klinkt…;o)

  • Geeft dit de sfeer een beetje weer ? http://youtu.be/XzfnyUE8NQc

   Dat publiek gedraagt zich wel een tikje gênant, maar vooruit, zonder publiek ook geen live-optreden…;o)

  • Glaswerk zegt:

   De sfeer op het filmpje is niet geheel te vergelijken omdat het daar veel lichter is dan tijdens het optreden in Doornroosje. De muziek is uiteraard wel hetzelfde.

   zonder publiek ook geen live-optreden…;o)

   En zonder live-optreden ook geen publiek ;-P

   • Zou het 1 met het ander samenhangen ?

    Je ziet toch wel eens publiek, in een drukke winkelstraat, of op een braderie, of markt, zonder dat er iemand live optreedt ? En ik heb ook wel eens live-optredens meegemaakt waar bijna geen publiek bij aanwezig was…;o)

    • Glaswerk zegt:

     Zou het 1 met het ander samenhangen ?

     Wellicht Jan, wellicht.
     Ik houd het niet voor onmogelijk.

     ik heb ook wel eens live-optredens meegemaakt waar bijna geen publiek bij aanwezig was…;o)

     Ik ook.

     En daar zaten soms verrassend goede optredens tussen. Het omgekeerde heb ik overigens ook enkele keren meegemaakt ;-)

 • De serie geeft een mooi beeld!

 • Fraaie serie.

 • Beukmans zegt:

  Ik ben er iso 3000 stil van, als de muziek net zo mooi was dan hebben jullie een geweldige avond gehad.
  Ga nu het linkje van StripJan ff bekijkluisteren.

  Fijn weekend!

  • Glaswerk zegt:

   Ivy heeft zich prima met het dansen op de muziek vermaakt.
   En ik – als stijve hark – heb dus maar het plaatjes schieten voor mijn rekening genomen.

   Jij ook een fijn weekend.

 • Johan zegt:

  Afrikaanse muziek is vaak nog te onbekend. Ten onrechte!

 • Dacht toch echt dat ik een reactie had achtergelaten…
  Hm zal mn hoofd als een zeef wel zijn, heeft vast te maken met al die nieuwe manen ;-)
  Mooie serie!

  • Glaswerk zegt:

   Je hebt ook al eerder een reactie geplaatst.

   Alleen heb je om 08:51 uur een avatar die nog het meeste weg heeft van een kleine tijdreeks van nieuwe manen op een blauwe achtergrond…

 • svara zegt:

  mooie sfeer foto’s
  ik heb een stukje beluisterd
  als je er live bij bent vermoed ik dat ik het mooier zou vinden

 • Bart zegt:

  Geen last van onderbelichting, wat mij betreft, het is een fijne serie geworden vind ik.

  • Glaswerk zegt:

   Geen last van onderbelichting

   Van meeste foto’s heb ik tijdens de RAW bewerking de belichting nog 1 à 2 stops moeten opkrikken. Dat is bepaald niet bevorderlijk voor de beeldruis.

   Dus eigenlijk moet je voor dit soort werk een full frame camera hebben waar je probleemloos foto’s op ISO 3200 of 6400 kunt schieten.

   Maar podiumfotografie blijft een leuke bezigheid en een uitdaging om er (achteraf) toch iets van te kunnen maken.

 • Hanneke zegt:

  skon foto’s!

 • 100-woorden zegt:

  Lijkt me weinig mis met de plaatjes, zeker op dit formaat. Weinig of geen licht is en blijft behelpen als je onderwerpen niet statisch zijn. Full-frame helpt wel, maar je levert ook “lengte” in qua lens.

  Wel prettig dat je met je camera naar binnen mocht en dicht genoeg op het podium kon komen.

  • Glaswerk zegt:

   Ook op het originele formaat zien de foto’s er na het poetswerk verrassend goed uit.

   En eigenlijk in sommige gevallen zelfs iets beter omdat ik ze, indachtig de sfeer tijdens het optreden, aan de donkere kant gehouden heb (wat de resterende ruis nog verder maskeert).

   Bijvoorbeeld de bovenste foto van de zangeres met het licht dat door haar hoofddoek schijnt komt iets donkerder beter tot zijn recht (in dit blog staan van enkele foto’s iets lichtere versies) en zou zo op 60x40cm of misschien zelfs groter formaat geprint kunnen worden. Op die foto zie je overigens goed het probleem van het niet-statische: ik had haar hoofd net helemaal in beeld en toen ging ze natuurlijk een danspasje maken ;-)

   Doornroosje doet gelukkig (nog) niet moeilijk over het fotograferen met DSLR camera’s en dichtbij het podium komen is een “vaardigheid” die ik steeds beter onder de knie begin te krijgen.

 • Cor verhoef zegt:

  Wat een prachtig platenwerk. Ze komen uit de Westelijke Sahara? Bepaald geen culturele woestenij. Ik heb net een clip bekeken van dit gezelschap. Het is het soort muziek dat verlamden uit hun rolstoel doet springen om een dansje te wagen.

  • Glaswerk zegt:

   Misschien is het invoeren van de ADHS – Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Sahrawiblues – een goede manier om het aantal rollators in het stadsverkeer te verminderen en de druk op de AWBZ pot stevig te reduceren.

   Thanx.

 • Ron zegt:

  Hele mooie serie, Willem.

 • paco painter zegt:

  Prachtige vrouw

 • Tante Til zegt:

  Zulke foto’s krijg ik niet voor elkaar.
  Leuk, Doornroosje is een leuke plek voor een concert. Wij zijn daar vorig jaar nog naar “Moke” geweest. Ik vond het toen erg grappig omdat het de eerste keer was sinds mijn studententijd dat ik in Roosje terug kwam…

  • Glaswerk zegt:

   Wij gaan er nog af en toe naar toe als er (mogelijk) iets leuks of interessants te bekijken en beluisteren valt.

   Roosje is voor ons maar een paar honderd meter lopen ;-)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *