Regenpijpen

[30]

Artistiek verknoopte regenpijpen in St. Jean le Centenier, Ardèche, Frankrijk

Toen ik vanochtend in de Volkskrant in “Uitgelicht” een reportage las over de fotograaf Herman van den Boom met zijn Belgische regenpijpenproject moest ik direct denken aan bovenstaande foto die ik geschoten heb in het plaatsje St. Jean le Centenier.

Het mag duidelijk zijn dat de gemiddelde Ardèchois zelfs nog iets meer creativiteit aan de dag legt dan de doorsnee Belg als het aankomt op het design van regenwaterafvoersystemen.

De portee van de fotoreportage in de Volkskrant is dat men in Nederland meer moet inzetten op een minder rechtlijnig verrommelingsbeleid zodat wij qua aanzicht van dorpen en steden de vrolijke uitstraling van de Belgen kunnen gaan evenaren.

Op zich ben ik het met die boodschap wel eens. Een gemiste kans is echter dat de verslaggever de gang van zaken in de oudste stad van Nederland over het hoofd heeft gezien. In Nijmegen wordt al jaren stevig aan de weg getimmerd als het aankomt op de creatieve beregenpijping van de huizen, zoals te zien is op de foto’s hieronder.

Overigens is het niet ondenkbaar dat, na de planking hype en het in opkomst zijnde tea-potting, we straks geconfronteerd gaan worden met een rain-piping rage. Niks mis mee, maar willen die foto’s een beetje spectaculair zijn dan zal een béétje rainpiper de plaatjes natuurlijk wel moeten schieten tijdens een heftige partij cloudbursting. Doch dat uiteraard terzijde.

Doorsnee pand in Nijmegen
Resultaat van het innovatieve regenpijpenbeleid van de gemeente Nijmegen. Saillant detail op de foto: een Belg is aan het kijken hoe de Nederlanders deze unieke beregenpijping hebben aangepakt

30 reacties op “Regenpijpen”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *