Spuugbeestje

[26]

Bellenblazend bubbelbadschuimbeestje

Helaas kan ik geen plaatje laten zien van de Philaenus spumarius in vol ornaat. Dit halve centimeter grote spuugbeestje vertikte het namelijk ten enenmale om uit zijn eigengemaakte bubbelbadschuimen bellenberg te komen.

Als compensatie hieronder een foto van een bijzondere species die – het mag eigenlijk een godswonder heten – via een totaal andere evolutionaire lijn het babbelend oplaten van doorzichtige proefballonnen en het creëren van internetbubbels als mimicry van de bellenblazende schuimcicade op het gen heeft meegekregen.

Hij blaast de grote bellen en zij de kleintjes; precies zoals het van nature hoort

26 reacties op “Spuugbeestje”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *