Druppels

[67]

Waterdruppels in een spinneweb

Het fotograferen van onder andere dit plaatje heeft me vandaag een slapend en daarna tintelend been opgeleverd.

Blijkbaar is het een ongeschreven natuurwet dat de mooiste waterdruppels, net als de lekkerste bramen, op plekken hangen waar je nauwelijks bij kunt en waarvoor je je lichaam in allerlei bochten moet wringen.

Het hierboven genoemde, tijdelijke ongerief is wellicht te wijten aan het feit dat ik een iets oudere jongere amateurfotograaf ben waardoor het langdurig op de knieën schieten iets minder soepel gaat dan ik eigenlijk zou willen.

Maar wat de oorzaak ook geweest is van mijn transient paresthesia, ik vind het resultaat – het doet me denken aan een deel van een neuraal netwerk – wel de moeite waard om hier als visuele prikkel aan de doorgewinterde liefhebbers van waterdruppelmacrofotografie te laten zien.

67 reacties op “Druppels”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *