Kleiner dan het lijkt

[52]

Yep, dit kantoorpand heb ik ooit al een keer in het holst van de nacht geschoten

Vorige week heb ik me samen met Vrouwe Ivy tussen de bedrijven door bezig-gehouden met rond te kijken naar een ander huis dat – om het in makelaarsjargon te stellen – pittoresk in een rust ademende landelijke sfeer gelegen is.

We kwamen er bijzonder snel achter dat makelaars tijdens de fotoshoot van de onroerende koopwaar slechts één glaswerk gebruiken. Een forse groothoeklens dus, waarmee ze een hok van drie bij twee doen lijken op een enorme balzaal.

En als dat nog niet voldoende is deinst de makelende vrouw of heer er ook niet voor terug om al shoppend een foto dermate uit het verband te trekken dat een keukenstoel op een driezitsbank lijkt.

Eigenlijk een beetje als wat ik gedaan heb met de foto van dit majestueuze luxe kantoorpand dat met veel perspectief in een ruime setting dichtbij het kloppende economische hart van de bruisende stad Nijmegen is gelegen.

Of het wat geworden is met onze strooptocht naar een andere stek?

Nee, blijkbaar richten de Nederlandse huisverkopers zich tegenwoordig gretig op het marktsegment van de bonustrekkers die misschien wél vier à vijf ton neer kunnen en willen tellen voor een brakke hut waarin nog eens voor minstens de helft van de koopsom geïnvesteerd dient te worden voor wat “klein onderhoud”, zoals een makelaar een complete renovatie doorgaans placht te noemen.

Als het erin zit wordt het bij ons binnenkort een kleine verbouwing zodat daarna de bewoonbare ruimte zonder groothoeklensvertekening werkelijk groter is geworden.

52 reacties op “Kleiner dan het lijkt”

 • Nu was ik alleen nog benieuwd naar een foto van hetzelfde pand, maar dan met een kleinhoeklens…;o)

 • Paul zegt:

  Kom wonen in Oosterbeek Willem. Hemels!

 • Johan zegt:

  Altijd al gevonden dat foto’s verdacht manipulatief zijn :-).

 • Bart zegt:

  Ja, ze kunnen wonderen verrichten met den groothoeklens, Willem! :-)
  Van een Trabant weten ze nog een riante Amerikaanse slee te maken, net zo makkelijk!

 • Bart zegt:

  ‘De camera liegt niet’, wordt wel eens pseudo-wijs gezegd.
  De camera kan liegen dat hij barst, zullen ze bedoelen…

 • cor3306 zegt:

  Schijn bedriegt enik ben niet zo gecharmeerd van het tegelpad op de voorgrond en ik moet toch al voorzichtig uitkijken waar ik mijn voeten neerzet

 • Aad Verbaast zegt:

  Ga anders even langs bij de brillenwinkel. Die hebben sinds kort een breed assortiment van groothoekbrillen. Onder kleinbehuisden is het een ware rage aan het worden.

  Woningbouwverenigingen geven ze soms gratis weg aan kijkers. Ideaal.

  P.S. Makelaars zijn natuurlijk boeven. Maar dat wisten we al.

  • Glaswerk zegt:

   P.S. Makelaars zijn natuurlijk boeven.

   Op zich wel, hoewel je ook in die branche boefjes en hele grote boeven hebt. Overigens kun je zelf ook prima alles regelen om een huis te (ver)kopen.

   Je moet alleen – naast het administratieve/notariële deel – wat verstand hebben van bouwkundige zaken of anders iemand naar een huisbezichtiging meenemen die dat wel heeft én die je kunt vertrouwen.

 • 100-woorden zegt:

  Verkoop is verkoop, of het nu de markt op het lokale marktplein is of de huizenmarkt, lulpraatjes en lulplaatjes krijg je overal.

  Ik zou het liefste mijn eigen huis bouwen, maar dan moet je niet hoeven werken. Laten bouwen kan ook, maar een kaveltje hier in de omgeving is duurder dan een gemiddelde rijtjeshuis en daar komt dan nog een paar ton bij voor een beetje huis. Kortom, het wordt wachten op de staatsloterij, op de pensioengerechtigde leeftijd (wat voor mensen van mijn generatie 67 of hoger zal worden en of ik dan nog zin heb om zelf te bouwen…) of ik moet mevrouw honderd bewegen tot het maken van een bliksemcarrière waarbij het jaarinkomen minimaal vijf nullen heeft zodat ik kan stoppen.

  Kortom, op de korte termijn zal ik het moeten doen met waar we wonen, maar dat is geen straf.

  • Glaswerk zegt:

   of ik moet mevrouw honderd bewegen tot het maken van een bliksemcarrière waarbij het jaarinkomen minimaal vijf nullen heeft zodat ik kan stoppen.

   Om het eerste te kunnen bereiken schat ik zo in dat je dan beter geen baan kunt hebben zodat jij je volledig aan die zware missie kunt gaan wijden ;-P

   Kortom, op de korte termijn zal ik het moeten doen met waar we wonen, maar dat is geen straf.

   Lijkt mij ook niet, jij woont bepaald niet verkeerd.

   Voor ons is de stek waar we zitten ook geen straf maar een beetje extra ruimte kan geen kwaad. En dat is uiteraard allemaal de schuld van de boekenverzamelwoede van mevrouw Glaswerk ;-)

 • Draver zegt:

  Verstandig besluit op dit moment .

 • Waarom verhuizen? jullie wonen zo mooi:-)

  • Glaswerk zegt:

   Ach Antoinette, je kent het wel: de liefde voor boeken, de wens om een paar alpaca’s te stallen, etc, etc.

   Dan volg ik Vrouwe Ivy graag met die paar cd-tjes en een rugzakje vol glaswerk… ;-)

 • Nog groter? Ik herinner me jullie huis als groot. Misschien moet je voortaan jaarlijks op 29 april met Ivy op een korte vakantie gaan (een van 3 dagen)….

  Misschien is dat sowieso verstandig :-)

  • Glaswerk zegt:

   Humor ;-)

   Maar het is niet zo dat we uit het huis groeien vanwege allerlei parafernalia die zich in de loop der tijd zouden hebben opgehoopt en een gang naar de koninginnenmarkt rechtvaardigen. Dat inclusief de noodzakelijke ritten naar de vuilstort – excuus, de milieustraat – hebben wel al achter de rug.

   We willen meer licht in de woonkamer en een aparte ruimte waarin de computers en dergelijke kunnen staan en die eventueel gebruikt kan worden als kleine studio.

 • simon korving zegt:

  EEn opfrisbeurt zei onze franse makelaar, terwijl tot onze enkels in het grondwater stonden ;-))))
  Bij de weg: er staat hier zat te koop voor hele mooie prijzen !

  • Glaswerk zegt:

   Dus Franse makelaars kunnen er ook wat van. Je zou toch bijna gaan denken dat het besodemieteren genetisch bepaald is in die branche.

   Bij de weg: er staat hier zat te koop voor hele mooie prijzen !

   Over een jaar of tien komen we waarschijnlijk jouw kant uit. Reserveer alvast maar een mooi plekje. En graag met veel grond zodat Vrouwe Ivy haar alpaca’s kan stallen ;-)

 • Ha!nneke zegt:

  aha, zijn het de alpaca’s! ik verbaasde me al; jullie wonen zo mooi daar.

 • Johan HvD zegt:

  Ach wee…

  Wanneer een ver huizing plaats mocht vinden, heer Glaswerk, dan kunt ge ver huizen. In Huizen, bijvoorbeeld, of in Uithuizermeeden, beide frisch en fruitig aan den rand der wateren.

  Een goed idee om een groothoekbril aan te schaffen. Die is in schafttijd zeker nodig, al was het maar om de constructietekeningen te kunnen bezien vanuit een klein onderhoud naar een grote last…

  • Glaswerk zegt:

   Zoals het er nu naar uitziet, heer Johan, zal er voorlopig geen verhuizing gaan plaatsvinden. Somtijds kunnen dromen sneller in de realiteit vervliegen dan een Newtoniaanse appel vallen kan.

   Maar niet getreurd, komt het namelijk niet uit de verte of uit de lengte, dan komt het ditmaal wellicht van dichtbij en uit de breedte…

 • Mo zegt:

  als je investeert in een externe harde schijf kun je mooi al die boeken scannen en opslaan. De papieren exemplaren kunnen dan naar de rommelmarkt, de boekenkasten stook je op en van de vrijkomende ruimte maak je een prive-internetcafe.

  Gratis interieuradvies van Mo’s Mooiste!

  • Glaswerk zegt:

   Wij zijn in dat opzicht nog van de oude stempel en vinden dat verhalen en andere schrijfsels in echte boeken gelezen dienen te worden. Ik zie me dus nog niet zo snel met een iPad op schoot zitten.

   Gratis interieuradvies van Mo’s Mooiste!

   Tipje: om in te spelen op de trends van 2012 kun je je beter laten rebranden naar Ha!nneke’s Happinezz ;-)

 • Mo zegt:

  och da’s een goeie! die houd ik erin.

  En je hebt gelijk, er gaat niks boven een echt boek, daar kan de beste e-reader niet tegenop.

 • landheha zegt:

  en niemand die iets zegt over de levensgevaarlijke stand van die lantaarnpalen? tssss.
  Ik weet nog wel een locatie aan de Waal waar je voor een relatief spotprijsje een enorme hoeveelheid boekenopslag kunt kopen. Hele grote grijns
  (ziet er naar uit dat ik een tijdje aan de cultuur van onze oosterburen mag gaan snuiven)

  • Glaswerk zegt:

   De voorste lantaarnpaal staat dus echt hartstikke scheef. Dat men die nog niet heeft rechtgezet is mij een raadsel.

   (ziet er naar uit dat ik een tijdje aan de cultuur van onze oosterburen mag gaan snuiven)

   Je bent dus (bijna) klaar in België.
   Waar ga je een tijdje heen?

   • landheha zegt:

    “Je bent dus (bijna) klaar in België.”
    mwah, klaar is een groot woord. De baas vond een financieel betere optie en daar wilden ze me kennelijk wel hebben. Aan hem om me los te peuren.
    Wiesbaden lijkt me wel een leuk stadje, al kun je er bijna geen auto parkeren. Is ook even terminaal voor het volleybalgebeuren, maar “werk gaat voor het meisje” schijnt ook een soort gezegde te zijn.

    • Glaswerk zegt:

     Het los peuren kun je natuurlijk als een vorm van waardering voor jouw werkzaamheden beschouwen.

     Wiesbaden lijkt me wel een leuk stadje

     Wel een aardig eind weg.
     Niet echt geschikt voor een dagelijks forensen tripje.

     Is ook even terminaal voor het volleybalgebeuren

     Kan het niet teruggedraaid worden?

     Breng in het vervolg eerst het slechte nieuws en daarna pas het goede ;-P

 • Rick zegt:

  ik weet niet of 3d wel de toekomst is ik heb zelf een 32 inch berhdscleem maar ik denk niet dat je daarmee echt het gevoel hebt dat je edn het spel zit dat heb je pas denk ik als je een scherm van 4 vierkante meter voor je neus hebt staan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *