! KERSTKUIKEN

[28]

Peruaanse kerststal

Op deze kerstavond miste ik voor het eerst het VKblog. Volgens traditie* zou ik dan voor 99% in de huid van 100_Woorden kruipen en hem persiflerend een moment van zelfreflectie bieden. Natuurlijk is dat laatste nog steeds nodig, een oudere jongere zonder eigen wil is immers overgeleverd aan de grillen van het deterministische lot; daar biedt zelfs eigen wijsheid geen realistische oplossing.

Ter stimulering had ik hem graag een kerstkuiken gegeven – ik ken zijn “smaak” – maar het is een kunstzinnige kerststal geworden. Verder wens ik hem en uiteraard alle andere lezers fijne kerstdagen met deze 99 woorden en 1

kerstbal

*) Op het VKblog was het iets eenvoudiger om mijn weblog om te bouwen zodat het op dat van 100_Woorden leek. Ik zou natuurlijk 100W’s “Simple Dark” WordPress thema kunnen nemen, maar dan blijft gravatar een probleem aangezien mijn 99_woorden_en_1_kerstbal avatar bij sommigen dan tot misverstanden zou kunnen leiden.

In 2009 verscheen de bijdrage ! KLEM GELULD en in 2010 was de persiflage op 100W getiteld ! COMING OUT.

28 reacties op “! KERSTKUIKEN”

 • Willem, mooi gedaan, met prachtige foto’s.
  Fijne dagen voor jou en Heyta en familie.

 • Johan zegt:

  Fijne kerstdagen gewenst vanuit Antwerpen!

 • Aad Verbaast zegt:

  Fraaie kerststal Glaswerk. Doet me denken aan een goed geconserveerde peer. Maar dat is misschien wel precies de bedoeling. Mooi dagen voor jullie inclusief alle dagen er na.

  BTW: wie is die geheimzinnige derde persoon eigenlijk? Maria zal toch niet twee minnaars gehad hebben? Strijdend wie eigenlijk Maria onbevlekt had laten ontvangen?

  • Glaswerk zegt:

   wie is die geheimzinnige derde persoon eigenlijk?

   We tasten nog volledig in het duister.

   Maar als mijn vermoeden klopt zit er wel een tweevoudig vlekje aan die onbevlekte ontvangenis.

 • Draver zegt:

  Mooi Willem en fijne kerstdagen voor jullie

 • Ondanks alles, een fijne kersttijd en een gelukkig nieuwjaar gewenst…;o)

 • Martine zegt:

  Mooi Willem! Fijne dagen gewenst en een heel goed en wederom creatief 2012!

 • 100-woorden zegt:

  Fijn dat je rekening gehouden met de geest van kerstmis en geen gebrandschilderde Glastonburyaanse fragmentatiebom in deze blogberm hebt geplaatst.

  Wat de eigen wijsheid betreft, als er geen probleem is heb je geen oplossing nodig. Grappig hoe jij uit iets dat geen oplossing is een probleem meent te moeten destilleren. De werking van causaliteit lijkt me niet al te ingewikkeld, maar goed, als je iets eenmaal snapt lijkt het eenvoudiger dan het is, dus laat ik mild zijn in mijn oordeel. De kerststal, tja, ik zou er iets over kunnen zeggen ware het niet dat mijn honderd woorden op zijn.

  • 100-woorden zegt:

   Tweede foto vind ik overigens wel mooi abstract, kunstzinnig zelfs. Inzoomen tijdens het belichten?

   • Glaswerk zegt:

    Ik wilde natuurlijk een andere kerstbal dan vorig jaar plaatsen. Dus heb ik gisteravond op de bonnefooi er een geschoten die aan een lint in de kamer hangt. Aangezien het nogal donker was moest ik een sluitertijd van 30s gebruiken en heb ik en passant eens uitgeprobeerd wat je krijgt als je tijdens het belichten langzaam inzoomt.

    Ik vind het wel een grappig effect: het doet me denken aan de botsingsfoto’s van hoogenergetische elementaire deeltjes.

  • Glaswerk zegt:

   Grappig hoe jij uit iets dat geen oplossing is een probleem meent te moeten destilleren.

   Beschouw het als een gave !00.

   Mijn core business op de social media is ook het creëren van chaos uit orde. Misschien moet ik toch eens overwegen om de politiek in te gaan.

   De kerststal, tja, ik zou er iets over kunnen zeggen …

   Zo’n vermoeden had ik al ;-)

   Het is overigens maar een kleine kerststal: het geheel is slechts 10 cm hoog, dus zo in het oog springend is ie nou ook weer niet.

 • fr@nsmuthert zegt:

  Tja, dat Volkskrantblog….
  Ik herinner me daar nog bloedstollende kerstdagen.
  Een goed 2012 voor jullie allebei.

  • Glaswerk zegt:

   Ik herinner me daar nog bloedstollende kerstdagen.

   Ik ook.

   Het staat me bijvoorbeeld nog helder voor de geest hoe iemand zich zelfs verhangen had aan een door 100W gephotoshopte boom.

   Thanx.

 • Bart zegt:

  Een mooi compact kerststalletje!
  Alle beste wensen voor jullie voor het nieuwe jaar!

 • Johan HvD zegt:

  Tja, een iets benepen kerststal, heer Wilhelmus P. Pas. Het lijkt er veel op dat de inzittenden van de omhoog zuigende hals, enige druppels alcohol tot zich hebben genomen en er enigszins laveloos bij zitten, zogezegd… :-(

  Niettemin wens ik u, Vrouwe Ivy en den rest van uwer familie alsnog een goede voortzetting toe van deze tweede Lichtdag, tenzij ge de achterzettingen wilt bezien… :-)

  • Glaswerk zegt:

   Neen, heer Johan, Maria is uitgeput na het werpen en zit zich nu af te vragen van wie van de twee Jozeffen zij onbevlekt ontvangen is.

   Ik wens u ook een prettige voortzetting, niet alleen voor vandaag, maar tevens voor de andere dagen die hierna nog volgen mogen.

 • pacopainter zegt:

  Ik ben weer terug en schrijf nu voor een site duie er voor betaalt
  Iets voor jou?
  http://www.xead.nl/bizarre-avonturen-rond-koken-met-paco
  De betse wensen

  • Glaswerk zegt:

   Iets voor jou?

   In mijn bijdragen ligt het accent op de beelden met een kort stukje begeleidende tekst, ik heb de indruk dat het bij Xead primair om de woorden gaat. Verder schept het betaald worden voor bijdragen zekere verplichtingen en vereist een publicatieregelmaat waar ik niet aan kan en wil voldoen. Ik maak mijn fotoblogjes alleen maar voor de aardigheid en wanneer het me zo uitkomt.

   Toch bedankt voor de tip.
   Ik las overigens dat het lezerspubliek nog enigszins aan jouw columns moet wennen ;-)

   Jij een uitstekend 2012 gewenst.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *