Snelbinder

[37]

Verbindingen in zwart-wit - klik op de foto voor een grotere versie

37 reacties op “Snelbinder”

 • Glaswerk zegt:

  Als je op de foto klikt krijg je een grotere versie te zien.

 • Johan zegt:

  Imposante brug, maar toch niet zo mooi als de Rotterdamse Earsmusbrug. Ook wel ‘de Zwaan’ genoemd in de volksmond.

 • Johan zegt:

  Erasmusbrug natuurlijk.

 • mooi lijnperspectief

 • mooie woordspeling

  • Glaswerk zegt:

   Ik heb die niet bedacht.

   De naam is ontleend aan de snelle verbinding tussen Nijmegen en Lent voor fietsers en voetgangers. De tweede betekenis heeft betrekking op de constructie: de Snelbinder is opgehangen aan de toen al bestaande spoorbrug over de Waal.

 • Fraaie brug.

 • landheha zegt:

  Handig hulpmiddel.

 • 100-woorden zegt:

  Mooie compositie en ook het zwart-wit vind ik wel passen.

  (Geen doodzonde, maar zo te zien stond je camera iets naar beneden gericht waardoor de brug naar links dreigt te vallen, wat je vooral goed kunt zien aan de paal links voor)

  • Glaswerk zegt:

   Dank je.

   waardoor de brug naar links dreigt te vallen, wat je vooral goed kunt zien aan de paal links voor

   Dat hoort ook zo.

   De Snelbinder is letterlijk “schuin” tegen de oude spoorbrug aangeplakt. Misschien dat het duidelijker wordt als je naar deze foto kijkt die ik net voor je op Photobucket heb gezet.

   • 100-woorden zegt:

    Op de tweede foto staan de verlichtingspalen langs het fietspad een stuk rechter dan op deze foto. Hoe staan die in werkelijkheid? Met de paal links voor bedoelde ik de verlichting, niet de schuine brugconstructie (dat die schuin staat ten opzichte van de spoorbrug zag ik wel)

    • Glaswerk zegt:

     Misschien dat deze plaat je tot het juiste i(in)zicht doet leiden.

     !00, je mag toch wel in je handen knijpen dat ik mijn nachtelijke ontwikkelingswerk zo vastberaden en serieus opvat. Ik sta soms versteld van het geduld dat ik voor je kan opbrengen, want je blijft toch een beetje een moeilijke leerling.

     Maar goed, ik weet waar ik aan begonnen ben en heb uiteraard het allerbeste met je voor. We komen er wel ;-P

    • 100-woorden zegt:

     Oké, hek en verlichting staan dus ook scheef, maar minder scheef dan de brugconstructie, hoewel het me nu ook niet meer zou verbazen als de gemetselde constructie op foto drie ook in werkelijkheid niet recht staat, maar goed. Welke constructeur heeft dit wanproduct eigenlijk verzonnen?

     Wel jammer dat je foto drie niet meteen hebt geplaatst om de situatie duidelijk te maken. Gelukkig heb ik weer voldoende geduld met de kronkelwegen die je volgt om iets uit te leggen. Met wat doorvragen zet ik je uiteindelijk wel op het rechte spoor.

    • Glaswerk zegt:

     Welke constructeur heeft dit wanproduct eigenlijk verzonnen?

     Ik heb even voor je gekeken, maar ik heb nog geen naam van de ontwerper kunnen vinden. Je bent overigens niet de eerste die klachten over de Snelbinder heeft: na oplevering was het voetgangersgedeelte moeilijk toegankelijk vanwege het ontbreken van een deugdelijke trapconstructie.

     Misschien dat we daar ook maar eens een meldpunt voor moeten gaan oprichten.

     Met wat doorvragen zet ik je uiteindelijk wel op het rechte spoor.

     Wees blij dat ik je al zover heb gekregen dat je durft door te vragen als je iets niet kunt of wilt begrijpen.

 • Aad Verbaast zegt:

  Mag er weer zijn Glaswerk.
  Mooi detail die eenzame fietser.

 • Bart zegt:

  Het oogt rommelig, wat een wangedrocht, haha!
  Dit doet pijn aan de ogen vind ik, maar daar kan de fotograaf niks aan doen! ;-)

 • fred van der wal zegt:

  Hè? Een reactie at 01:57? Dan slapen alle normale mensen…zeker weten!

  • Glaswerk zegt:

   Fred, vierentwintig uur in een dag is nogal aan de magere kant. ‘s Avonds laat kan ik in alle rust nog een paar uur werken aan allerlei zaken. En ik heb de mazzel dat ik (meestal) geen acht uur slaap nodig heb.

 • fred van der wal zegt:

  Tijd te kort is het euvel van vele creatievelingen. Ik heb nooit begrepen dat mensen maar 8 uur per dag willen werken en daar dan nog over zuchten en steunen alsof ze veroordeeld zijn tot de galeien. Voor die defaitistische houding heb ik grote minachting. Wie minder dan tien uur aan zijn werk zit per dag moet worden verbannen naar een eiland tot de dood er op volgt. En terug komen is er NIET bij!

  • Glaswerk zegt:

   Fred, voor je de galeien gaat volstouwen scheelt het misschien handenvol werk als je onderscheid maakt tussen diegenen die geestdodende arbeid moeten verrichten – zoals bijvoorbeeld lopendebandwerk – en diegenen voor wie arbeid inspirerend en/of geestverrijkend kan werken.

 • fred van der wal zegt:

  Laatst genoemde categorie heeft mijn interesse, de eerst genoemde niet en maakt mij treurig, opstandig, woedend, gekoppeld aan een grote minachting voor hen die hun werk als noodzaak beschouwen.
  Ik weet bijna zeker dat domme mensen gelukkige mensen zijn.

 • fred van der wal zegt:

  Alhoewel slightly off topic; als tiener was ik jaloers op dom mere klasgenoten, die tevreden waren met een even domme, weliswaar goed ogende meid, een Puch, hij een baantje als verkoper in een plaatselijke platenzaak, zij achter de kassa bij AH, een sociale huurwoning, optimale acceptatie door hun familie en meheer de dominee, tiepes die nooit zouden verhuizen, maar geworteld in hun eigen familie historie. Ik was een outsider.

  • Glaswerk zegt:

   Ik was een outsider.

   En gelukkig ben je dat ook gebleven.

   Als je overigens “dominee” vervangt door “pastoor” had het grotendeels een reactie van mij kunnen zijn.

 • fred van der wal zegt:

  Absolutely Off Topic: Waarbij aangetekend dat de tol die in bovengenoemde gevallen wordt betaald hoog is. De zwarte hond van de depressie ligt op de loer. Een bestaan als sociabele flatliner wenselijker dan een grote modulatie vol hoogten en dalen. Omscholing tot domheid en middel matigheid zeer gewenst en garantie op succes. Het is nooit te laat. Ik zoek een goeroe (zonder giro). Het mag dus niks kosten, want ik ben zuunig.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *