Concrete Rodeo

[26]

De betonpompmachinist aan het werk

Jaarlijks wordt, vlak voor de bouwvakvakantie begint, op een geheime locatie in Nederland de “Rodeo Betonrijden” gehouden. Een selecte groep metselaars – uiteraard worden er voorrondes gehouden op bouwlocaties om het cementen kaf van het betonnen koren te scheiden – treedt dan aan om de zware slang van een betonpomp te berijden en een oppervlak van 40 vierkante meter egaal vol te spuiten met een laag beton van precies 5 centimeter dik.

Op de bovenste foto zie je de betonpompmachinist de slang op afstand besturen. Volgens goed gebruik in de bouw is de machinist tevens het enige jurylid die geheel unaniem de betonslangrijdende cowboys zal beoordelen op hun verrichtingen in de arena.

Onder de tekst is het koppelen van de betonpomp te zien met de officiële wedstrijdslang. De tijd die de berijder nodig heeft voor deze procedure wordt nauwkeurig geklokt en weegt mee in de eindbeoordeling.

De onderste foto toont het titanengevecht van een van de titelkandidaten met de zware, grillige slang. Na de ingewikkelde puntentelling – dat is men in de bouw namelijk zo gewend – bleek hij met glans de winnaar te zijn en werd hem de Betonnen Rawhide uitgereikt.

Het aankoppelen van de officiële wedstrijdslang

Rollin, rolling,rolling through the streams are swollen, keep them doggies rolling Rawhide

26 reacties op “Concrete Rodeo”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *