Feb 27

Nachtzwarte Kat (deel 1)

Op een nacht wordt Nox wakker. Verbaasd kijkt ze om zich heen maar ze ziet geen veer voor ogen. Het is een donkere nacht. Om zich heen voelt ze de slapende lijfjes van haar zusjes. Het was dus geen Onraad wat haar wekte. Nox luistert scherp en probeert nogmaals om zich heen te kijken maar de nacht blijft stil en donker.

Net op het moment dat Nox haar kopje weer onder de veren wil steken hoort zij iets. Een geluid, beneden in de Woon. Er schraapt iets. Er snuift iets. En dan hoort zij het gepiep van een scharnier. Dit is niet normaal! ’s Nachts is het deurtje dicht en piepen er geen scharnieren.

Nox voelt haar pootjes trillen maar toch wint haar nieuwsgierigheid het van haar angst en schuifelt zij stilletjes naar de bovenkant van het kippentrapje. Daar staat ze stil en houdt haar adem in. Niets. Ze hopt een stukje naar beneden. Dan klinkt weer geluid, harder dit keer. Nox spant haar ogen in en ziet, lichter afgetekend tegen het donker een kier. Een spleet waar het deurtje zit. En in die spleet ziet zij een schaduw. Een nachtzwarte schaduw. Weer schraapt en piept het. De spleet wordt wijder en er tekent zich een Dier af. Nox slaakt onwillekeurig een kreetje, en de schaduw richt twee grote groene ogen op Nox. Uit het duister klinkt een stem: ‘Wie isss daar??’. Nox slikt en antwoordt: ‘Ikke’. ‘Wie issss ikke?’ klinkt het nu dreigend uit het donker. ‘Ehh ….. ikke …. ehh …. Kip’.

De schaduw neemt een sprong en zit binnen. ‘Kip? Isss dat lekker, isss dat sssmakelijk? Is dat kip zoals in Kip met Appelmoessss?’. Nox weet niets van appelmoes, maar kan zich niet voorstellen dat zij zelf smakelijk is. ‘Nou, nee’, is dus haar antwoord. ‘Ik ben een kip, jeweetwel, met veren, en eieren enzo’. Uit het donker klinkt een teleurgesteld gesis. En Nox meent zelfs een snikje te horen. Hierdoor gesterkt neemt zij een paar stapjes naar beneden en is nu op ooghoogte met het Nachtzwarte Dier. ‘En jij dan, wie ben jij?’ vraagt ze.

Dit verhaal wordt vervolgd…

1 comment

    • Bart on 4 maart 2007 at 21:15
    • Reply

    Avatar van Bart
    gauw maar weer door…

Geef een reactie

Your email address will not be published.