Feb 27

Nachtzwarte Kat (deel 2)

‘Ik ben een Kat’ antwoordt de schaduw, en gaat zitten. Hierdoor lijkt hij prompt een stuk kleiner. Dan barst hij werkelijk in snikken uit en vraagt met een piepstemmetje: ‘Is hier iets te eten? Ik ben verdwaald, ik zwerf al dagen rond, ik ben mijn huis kwijt en ik heb zo’n hónger!’.

Nox wipt het laatste stukje van het trappetje af en komt naast de kat terecht. Eigenlijk is het maar een klein katje en het ziet er behoorlijk verwaarloosd en onschuldig uit. Nox wijst hem de weg naar het kippenvoer, maar als de kat zijn neus in het bakje steekt begint hij te proesten en te niesen. ‘Oh nee, dat kan ik niet eten!’.

Opeens weet Nox de oplossing. ‘Kom mee!’ roept ze uit en wringt zich door het openstaande deurtje. De kat, of eigenlijk het katje, volgt. Nox wijst de weg naar de veranda. Daar staan zoals gewoonlijk een bakje kattenvoer, een bakje melk en een restje rijst. De kat valt er dankbaar op aan en Nox wandelt weer terug naar de Woon. Ze wurmt zich tussen haar zusjes en valt in slaap.

De volgende morgen zijn Zelda, Contrillibus en Hermux-Tantamoq het eerste op. Nox wordt wakker omdat zij opgewonden van het ene pootje op het andere staan te hipsen bij de bovenkant van het kippentrapje. ‘Wat is er aan de hand?’ vraagt Nox. ‘Het deurtje staat open’, piepen de andere kippen. Nox doet haar oogjes weer dicht en doet alsof ze slaapt, terwijl ze bromt ‘weet ik al, de Verzorgster was het gewoon vergeten’.

Plotseling komt de herinnering aan de vorige nacht weer boven. Hoe zou het zijn met de Nachtzwarte Kat? Nog vóór haar zusjes is ze buiten en rent naar de veranda. Daar ligt Poef Gijf op een stoel. En naast hem ligt een klein zwart harig bolletje. Gijf heeft zijn voorpoot beschermend om het bundeltje heen geslagen. Nox pikt Gijf in zijn staart en die geeft haar een knipoog. Dan likt hij het bundeltje dat zachtjes ‘mieuw’ zegt en begint te spinnen.

Het was dus echt. Er was echt een Nachtzwarte Kat die door Nox werd gered! Maar zoals dat gaat met Nachtzaken is het katje teruggebracht tot normale proporties die het daglicht kunnen velen.

2 comments

  • Bart on 4 maart 2007 at 21:17
  • Reply

  Avatar van Bart
  mieuw en…spinnen
  een bekend geluid hier in huis

  • A.l.Brand/Salmanassar on 13 maart 2007 at 08:35
  • Reply

  Avatar van A.l.Brand/Salmanassar
  toevallig dat ik jullie hier zie door jullie ogen.het is liefde op het eerste gezicht????
  in aliens i trust .
  batman.
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXgroen witbreedbandduolinksuperfantsawed.

Geef een reactie

Your email address will not be published.