Jul 04

It’s a jungle out there!

Een week hebben ze het volgehouden, achter het hek voor de keukendeur. En hebben wij het volgehouden om ze telkens weer uit het hek te plukken en vriendelijk terug te zetten op de keukenstoel. Maar nadat ik zondagochtend 30 rode poesjes had teruggezet vond ik het genoeg en hebben we het hek opzij geschoven.

De eerste kennismaking met buiten was natte pootjes. Het regende en dikke stralen liepen als een kralengordijn van het dak van de veranda naar beneden. Dat bleek een zeer effectief middel om ze op het terras te houden. 

De Kom met Rijst bleek ook op kleine Poefjes een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit te oefenen. En de kippen vonden het gek genoeg prima! Beide soorten waren nieuwsgierig naar elkaar, maar de poezen zagen de kippen niet als prooi en de kippen zagen de poezen niet als bedreiging. Een pak van ons hart.
 

Even later kwam de zon weer door en prompt breidden Isis en Phoenix hun territorium uit. Toen viel pas op wat een jungle de tuin eigenlijk is. Steeds was ik ze kwijt. Dan weer zaten ze in een pluk bamboe, dan weer tussen de varens. Ze konden hun plezier niet op. In tijgersluipgang werd de omgeving van de vijver verkend waarbij Isis kans zag achterstevoren in de vijver te glijden waarna ze vanwege lage waterstand een paar rondjes moest zwemmen voordat ik haar aan het nekvel eruit kon tillen.
 

Ook de schuur oefende een geweldige aantrekkingskracht op het explorerende duo uit. Gelukkig had ik de spleet tussen de drempel en de roldeur afgedekt want ze kunnen zich erg plat maken!
 

Na een poosje liepen ze rondom de vijver alsof ze nooit anders hadden gedaan. De rest van de tuin is voorlopig nog te groot voor ze, ze blijven toch graag vlak bij het terras waar wij zitten. Als het ooit nog mooi weer wordt zullen ze de rest ook wel leren kennen.
 


De eerste verkenningstocht. Phoenix (rechts) heeft er wel zin in. Isis ziet het blijkbaar nog niet zo zitten. Kijk maar eens naar de droeve blik in haar oogjes.


Phoenix struint al rond in the middle of the jungle. Ze is zich van geen gevaar bewust.

Isis kijkt het allemaal nog eens rustig aan. De kust is nog veilig op het randje van de veranda…

Ai, twee afstammelingen van de Tyrannosaurus Rex. Op de voorgrond Zelda, achter haar Contrillibus. Merk op hoe georganiseerd Barnvelder krielen op jacht gaan. De een geeft strategisch rugdekking aan de ander.

Het zal Phoenix echter worst wezen. Die gaat voor geen kip aan de kant. De kippen overigens ook niet voor haar.

Tsja, en dan heb je al de hele dag avonturen beleefd, krijg je dít nog op de valreep. De egel komt ook maar eens voor de gezelligheid op bezoek. Phoenix beziet het spektakel met argusogen. Tussen haar en de egel: de Kom waar de Rijst in geserveerd wordt. Die is inmiddels echter al helemaal leeggegeten door de kippen én de poefjes.

15 comments

Skip to comment form

  • ScrambleX on 4 juli 2007 at 13:25
  • Reply

  Avatar van ScrambleX
  Als het ooit nog mooi weer wordt….
  Optimist !
  Mooie foto’s :-) Wat een deugnieten zeg….

  • Bart on 4 juli 2007 at 13:32
  • Reply

  Avatar van Bart
  Heerlijk om te zien, die eerste ontdekkingstocht door de jungle. En…kennis gemaakt met echte afstammelingen van de T-ReX!
  Mooi verslag! :-))

  • Morgaine on 4 juli 2007 at 13:34
  • Reply

  Avatar van Morgaine
  En nog een egel ook!
  De katjes zijn jong,das wel een voordeel, kunnen ze samen met de tantes kip opgroeien..wat gezellie is het bij jullie!:))

  • Pas&Ivy on 4 juli 2007 at 13:43
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @ScrambleX: tja, optimistisch moeten we blijven ;-)) En de deugnieterigheid straalt er vanaf, ja!

  @Bart: het was ook een erg spannende middag. Inmiddels zijn ze al wel verder de tuin in geweest en hebben ze helaas de schutting met de buren als klimrek ontdekt….

  @Morgaine: ook die waren niet bang voor elkaar! De poesjes tikten tegen hem aan maar hij knabbelde onverstoorbaar van het kattevoer. Dat opgroeien zonder veerscheuren zal wel lukken, voordeel idd dat de kippen nu zo groot zijn. Merels daarentegen zijn erg geschikt om achterna te stuiteren. De tuin is heel gezellie. Een vriendje van Zoonlief noemt het een ‘harige tuin’ ;-))
  (Ivy)

  • niko on 4 juli 2007 at 13:53
  • Reply

  Avatar van niko
  Wat een avontuur! En wat zijn ze al groot geworden in die korte tijd of lijkt dat zo?

  Het ziet er leuk uit, jonge speelse poesjes, kippetjes en een prachtige tuin!
  Ach, het leven is leuk:)

  • Pas&Ivy on 4 juli 2007 at 13:58
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @All: Ik ben blij dat Ivy al zo uitgebreid heeft gereageerd. Ik kom armen en benen tekort omdat de beide oranje-witte dames al een dik uur knorrend domicilie gekozen hebben op mijn schoot. En dan schiet het bloggen niet zo op, zeker niet als je bedenkt dat ze beiden mee willen helpen met typen ;-)))

  (Pas)
  Reactie is geredigeerd

  • antoinette duijsters on 4 juli 2007 at 15:06
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Wat een leuke foto’s, wat een prachtige wilde tuin. Kippen en Poefjes zullen zich er goed thuis voelen en heerlijk hoe ze opgroeien. Het is goed dat ze nu al aan de kippen wennen, grote kans dat ze die later met rust laten. En die egel, leuk wonen jullie buiten of aan de rand van de stad. En dan dat oude fornuis, schilderachtig. groetjes
  Reactie is geredigeerd

  • Mephisto on 4 juli 2007 at 16:34
  • Reply

  Avatar van Mephisto
  Dus binnenkort komen we Nox tegen die op poefjes schiet?
  Wijs man, ik wil ook tuin en jonkies..

  • Pas&Ivy on 4 juli 2007 at 16:46
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Antoinette: ja een echte scharreltuin! We wonen idd aan de rand van het centrum, in een huis gebouwd in de tijd dat ze nog grote tuinen maakten. Dat fornuis heb ik jarenlang echt gebruikt om op te koken. Met hout en zelfgestampte briketten van krantenpapier.

  @Mephisto: Nox schiet niet! Hoop ik. Nee, ze gaan vast samen op avontuur als Nox’s poot het weer doet. Maar een tuin met jonkies is zeker een wenswaardig object.
  (Ivy)

  • Manus on 4 juli 2007 at 19:50
  • Reply

  Avatar van Manus
  Jungle? Paradise!

  • Voorzitter BOTS on 5 juli 2007 at 00:04
  • Reply

  Avatar van Voorzitter BOTS
  Hier wordt beschreven hoe natuurlijke vijanden dit niet zijn. Waarom vreten katten niet aan de eveneens in huis wondende gedomestificeerde, gekooide muizen?
  Maar zodra ze deze beestjes in het wild ontmoeten, slaan ze toe.
  Wie snapt dat? Ik niet.
  Een beetje kat wil toch een kip? Maar neen hoor, gezelligheid troef.
  Raar.
  Hoe staat het met de revolte onder de hennen?

  • Pas&Ivy on 5 juli 2007 at 09:45
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Manus: je hebt helemaal gelijk. Mijn idee van het paradijs is ook vrij jungelig.

  Voorzitter: de katten zijn al zo gedomesticeerd dat ze een levende kip niet herkennen als oorsprong van kattenbrokjes. Oja, ze eten wel degelijk wiskasbrokken smaak ‘kip’ maar dat staat daar, net zoals bij onze moderne kinderen, geheel los van.
  De revolte onder de hennen is voorlopig gesust, maar daar zal Pas ongetwijfeld als kenner meer over kunnen vertellen. Ik hou het voorlopig even bij meer ‘waargebeurde’ verhalen, elk zijn/haar forte, nietwaar?
  (Ivy)

  • eva on 5 juli 2007 at 12:29
  • Reply

  Avatar van eva
  Wat een prachtig fornuis heb je daar staan!
  Het is weer trendy: een kooktuin!
  En dat met dit weer!
  gr eva

  • Geroma on 9 augustus 2007 at 23:57
  • Reply

  Avatar van Geroma
  Wat een leuke foto’s van die kleine…
  En wat een leuke tuin!
  En die kiepkes..
  En die laatste foto met het egeltje erbij!!!
  (Ik was al op zoek gegaan nav jullie reactie)
  Geweldig!
  Aanbevolen!!!
  Lieve groetsels…

  • Pas&Ivy on 10 augustus 2007 at 11:16
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Geroma: Dank je voor de aanbeveling. Aangezien wij blijkbaar dezelfde interesses hebben zullen we elkaar binnenkort vast weer over en weer lezen ;-)
  Leuk.

  Groetjes van Pas

  Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Your email address will not be published.