Oct 05

Bouquet-estafette deel 8: Aan de rand van de woestijn

Wat er aan vooraf ging:

Deel 1: De brief, door Morgaine
Deel 2: In de klauwen van Nathan, door Thera
Deel 3: Het medaillon, door Starry Night
Deel 4: Over de drempel, door Easywriter
Deel 5: Waarin miss Nevers bleek van schrik vraagt:, door Erna
Deel 6: Het diner, door Hippocampi
Deel 7: Under the moon of love, door Kanvas Tetrapool


Bevend over al haar leden kijkt Kate Frank na. Ze slaat haar slanke hand voor haar welgevormde mond en kan maar met moeite een kreetje onderdrukken terwijl ze ademloos wacht op het schot. Haar wit weggetrokken hartvormige gezichtje vormt een bleke vlek in het maanlicht.

Alles blijft echter stil en na enige tijd beent Frank nog bozer dan eerst het landhuis weer uit. ‘De vogel is gevlogen’ gromt hij tussen zijn tanden en pakt Kate, die nog verdwaasd in de ommuurde tuin staat, steviger dan nodig is bij de arm. Hij trekt haar mee naar binnen om haar spullen te pakken. Gehaast grist Kate haar schamele bezittingen bij elkaar en stopt de tegenstribbelende Mickey weer in zijn mand. Bij het verlaten van de kamer werpt zij nog een laatste blik op het geschilderde portret van prinses Kiya. Het lijkt of haar moeder haar nog een laatste boodschap probeert mee te geven maar die wil niet doordringen tot Kate’s verdoofde hersens.

Ruim op tijd bereiken ze het vliegveld voor de vlucht naar Egypte en nemen plaats in de Star Class. Gelukkig mag Mickey als handbagage mee. Met een glas champagne in haar hand laat Kate zich vermoeid achterover vallen in de comfortabele stoel. Frank zit naast haar, gebogen over de papieren die hij bij zich heeft in zijn glanzende attachékoffer. Hij lijkt haar aanwezigheid haast vergeten zo verdiept als hij is in zijn lectuur. Kate probeert niet te denken aan de gebeurtenissen en Franks woorden zo vlak voor hun vertrek. Vele gedachten strijden om voorrang achter haar normaal zo rimpelloze blanke voorhoofd. Met een resoluut gebaar schudt zij haar rode krullen naar achter en werpt een besmuikte blik op de knappe man naast haar, de vertrouwde jeugdvriend die zich plots zo anders heeft ontpopt.

Na een rustige vlucht komen zij aan in Cairo. Frank heeft een huurauto geregeld die hen meteen naar El Amarna zal brengen. Kate heeft het gevoel weer thuis te komen: de sensuele blikken van de donkerogige mannen in hun witte djellaba’s, de geur van stof en benzine en het uitzicht onderweg doen haar hart sneller kloppen. Af en toe glinstert het water van de Nijl tussen de dadelpalmplantages door.

Het onderkomen in El Amarna overtreft Kate’s stoutste fantasieën. Ze rijden de binnenplaats op van een ommuurde karavanserai, geheel opgetrokken van aardkleurige adobesteen. De binnenplaats is geplaveid met marmer; een witte fontein klatert lieflijk in het midden. Langs de rand van de binnenplaats is een overdekte galerij waar palmen in potten voor verkoelende schaduw zorgen en waar zoetgeurende klimrozen zich om de gebeeldhouwde pilaren slingeren. In de fontein drijven lotusbloemen waaronder zilveren vissen loom in het kristalheldere water hangen.

Frank begeleidt Kate naar een kamer in de galerij. De zware dubbele deuren zwaaien open en tonen een interieur uit duizend-en-een nacht, compleet met een hemelbed en pastelkleurige doorschijnende draperieën voor de getraliede ramen. Dan slaat Frank eindelijk zijn armen om Kate heen en murmelt geruststellend in haar zachte, volmaakt gevormde oorschelp: "Schatje, rust jij nu maar even uit. Ik moet wat zaken regelen maar ik kom morgen weer terug naar dit hotel. Blijf waar je bent en alles zal in orde komen!" Zijn fluweelzachte lippen smaken nog net als gisteravond – was het pas gisteravond? – in de ommuurde tuin in de maneschijn, maar toch voelt Kate een ander soort huivering. Geen rilling van genot maar een angstige kilte omsluit haar hart. Ze probeert Frank in de ogen te kijken maar hij ontwijkt vakkundig de blik uit haar amandelvormige ogen. Dit vergroot haar angstige voorgevoel.

Na zijn vertrek vlijt Kate zich neer op het bed met de eindelijk bevrijde Mickey spinnend naast zich. Een gedachte die zij in het vliegtuig hardnekkig probeerde weg te drukken dringt zich aan haar op. Ze ziet weer het schilderij voor zich dat zij aantrof in het huis van Nathan D’anvers, die knappe geheimzinnige man wiens rol haar nog steeds niet duidelijk is. Alleen al het in gedachten uitspreken van zijn naam veroorzaakt een zoete rilling langs haar ruggengraat. Kate drukt hem snel weer weg en concentreert zich op het schilderij, het portret van de Egyptische prinses Kiya met het gezicht van Jane Nevers. Gedachteloos pakt Kate het gouden medaillon en ziet opeens weer de houding van de vrouw op het schilderij.

Opgewonden springt Kate overeind en posteert zich voor de manshoge spiegel van haar kledingkast. Ze beweegt haar linkerhand voorzichtig naar het medaillon. Haar wijsvinger raakt de zijkant van het medaillon, precies daar waar een kleine inkeping zit. Kate heeft al geprobeerd met haar nagel het medaillon op die plaats open te peuteren maar ze kon er geen grip op krijgen.

Met een klaaglijk geluidje zet Mickey zich neer naast Kate. Gedachteloos wil ze zijn kop strelen. Op dat moment ziet ze haar eigen houding in de spiegel en ziet tegelijkertijd het beeld op het schilderij: de zittende kat, hier roodgevlamd maar op het schilderij was zij zwart, een levende beeltenis van de godin Bastet. En om haar hals had zij een gouden kettinkje met een kleine ankh eraan.

Op dat moment wordt er op de deur geklopt en een bediende in witte tulband komt binnen met een dienblad. Geluidloos zet hij het blad op tafel. Terwijl hij zich terugtrekt ziet Kate op de binnenplaats de schim van een zwarte kat. Mickey heeft de kat ook gezien en wurmt zich door de spleet van de bijna gesloten deur. Kate rent hem achterna en ziet hoe Mickey op de rand van de fontein springt waar een sierlijke Egyptische zwarte kat haar pootje zit te likken, onderwijl de rode kater die spinnend haar aandacht probeert te trekken hautain negerend. Dan vangt haar oog het geglinster in de vacht, onder de kin van de kat. Met een scherp geluidje houdt Kate haar adem in. Dit kan toch niet? Zoveel toeval kan toch niet bestaan?

Voorzichtig strekt ze haar hand naar de zwarte kat terwijl ze haar geruststellend toespreekt. De kat stopt met likken, rekt zich loom uit en wandelt gracieus in Kate’s richting. Wat Kate al dacht te zien klopt: de kat draagt een ketting met een gouden ankh. Met ingehouden adem maakt Kate haar medaillon los en ziet aan de linkerkant de kleine opening. Haar handen beven als ze de kleine ankh in haar rechterhand neemt en het onderste gedeelte ervan als een sleutel in de opening van het medaillon steekt.

Het medaillon springt met een scherp geluidje open. Op hetzelfde moment springt de kat met een sierlijke beweging van de fontein en verdwijnt door de openstaande deuren van de binnenplaats in de woestijn. Mickey kijkt haar na met een blik van diepe teleurstelling in zijn amberkleurige ogen. In ademloze spanning opent Kate het medaillon. Tot haar teleurstelling zit er alleen een klein opgevouwen stukje zijdepapier in. Het is dichtbeschreven in het kenmerkende handschrift van haar vader. Nog voor ze de tijd heeft het te lezen vangt ze een geluid achter zich op. Snel stopt ze het papiertje in de zak van haar roomwitte shorts en drapeert het medaillon weer om haar slanke hals. Dan draait ze zich langzaam om.

Onder de andere galerij is een deur open gegaan. Twee mensen komen naar buiten. De eerste is een adembenemend mooie vrouw, lang en slank. Haar platinablonde haar hangt sluik over haar schouders en ze is gekleed in een smaragdgroene japon die perfect bij haar ogen kleurt. De ander is een gebruinde man met staalblauwe ogen, blond haar met een zweempje grijs erin, gekleed in een khaki tropenpak.
 
Hij schrikt zichtbaar als hij Kate op de rand van de fontein ziet zitten. Kate kijkt hem hooghartig aan, hoewel haar hart in haar keel bonst. Nu heeft ook de vrouw haar groene blik op Kate gevestigd. Ze legt haar slanke hand met perfect gemanicuurde nagels op de arm van Nathan als hij in de richting van Kate begint te lopen en zegt met een lage sensuele stem: ‘Cheri, wat is dat voor … iemand?’.

Het duurt even voor Nathan antwoordt en dan zegt hij: ‘Anna, dit is Kate’. Kate geeft hem echter geen kans om verdere introducties te plegen. Zij tilt Mickey met een sierlijke zwaai van de rand van de fontein, draait zich waardig om en schrijdt terug naar de veilige beslotenheid van haar eigen kamer. Daar aangekomen laat ze zich op haar hemelbed vallen en vouwt het papiertje met haar vaders handschrift voorzichtig open.
 
‘Lieve Kate, als je dit leest is er al heel wat met je gebeurd. Denk er om, niets is wat het lijkt! Ik weet welke opdracht jouw moeder Nathan heeft nagelaten. Vertrouw Nathan……."

Op dat moment gaat de deur open en tekent een gestalte zich af tegen het fel-blikkerende zonlicht van de binnenplaats…..

Wordt vervolgd door: 

Deel 9: door Prometheus 
 
Deel 10: 100 woorden
Deel 11: Moeder met hond

Deel 12: Knispel

Deel 13: Manus 
 
Het einde: door???

66 comments

Skip to comment form

  • Kanvas T. on 5 oktober 2007 at 20:34
  • Reply

  Avatar van Kanvas T.
  Spannend. Leuke cliffhanger.

  Reactie is geredigeerd

  • Morgaine on 5 oktober 2007 at 20:36
  • Reply

  Avatar van Morgaine
  Argh!
  Eengestaltetegenhetfelblikkerendezonlicht!
  Het zou toch niet..
  En ook al concurrentie; platina annie…
  Goed geschreven en heerlijk dat ze nu in Egypte zijn!

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 20:38
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Kanvas: dat had je niet verwacht, he?

  Morgaine: wie weet wie het is….
  Concurrentie hoort bij boeket, toch?
  Dank voor je compliment, en het werd de hoogste tijd voor een buitenlandse reis!
  (Ivy)

  • antoinette duijsters on 5 oktober 2007 at 20:38
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Nou, mijn complimenten, je heb een prachtige draai aan het verhaal gegeven en de spanning er goed ingehouden

  Reactie is geredigeerd

  • Knispel on 5 oktober 2007 at 20:39
  • Reply

  Avatar van Knispel
  Mag ik je een heel welgemeend compliment doen toekomen? Niet alleen loopt het verhaal werkelijk als een trein door, ook de sfeertekening vond ik prachtig.

  Tjoeke tjoeke Prometheus!

  • hippo on 5 oktober 2007 at 20:42
  • Reply

  Avatar van hippo
  dit is een prachtige mix en echt heel fraai gedaan en na een korte recalcitrante fase (hoort bij het leven) groeit het kindje weer ;)

  gr. hippo
  Reactie is geredigeerd

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 20:45
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Antoinette, dank je wel. Maar wel dankzij de vliegtickets van Kanvas!

  Knispel: ook jij bedankt voor je compliment. Ben benieuwd naar het vervolg….

  Hippo:;-))) Ik ben zelf ook niet geheel ontevreden met het resultaat.

  (Ivy)

  • Bart on 5 oktober 2007 at 20:46
  • Reply

  Avatar van Bart
  mooie wending…en weer een geweldige cliffhanger! :))

  • Helena on 5 oktober 2007 at 20:47
  • Reply

  Avatar van Helena
  Erg spannend!
  Agatha Christie Death on the Nile….

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 20:50
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Dank Bart. En let vooral op de verliefde poes ;-)

  Helena: Agatha Christie, Indiana Jones, King Salomons Mines, dat is de sfeer zo’n beetje. Dank je wel.
  (Ivy)
  Reactie is geredigeerd

  • laila on 5 oktober 2007 at 21:04
  • Reply

  Avatar van laila
  Het leest als een trein en ja, Indiana Jones daar moest ik aan denken.

  • Erna on 5 oktober 2007 at 21:07
  • Reply

  Avatar van Erna
  Ik moet we leen beetje lachen om Hippo’s opmerking :)))
  En voor Pas en Ivy, niets dan lof!
  en dit heb ik altijd al eens samenzweerdig willen zeggen :….the plot thickens….my dears

  • Thera on 5 oktober 2007 at 21:08
  • Reply

  Avatar van Thera
  ….Hehhh….zucht… Ik kan weer ademhalen. Wat een heerlijke omgeving en een prachtrol voor Mickey. Zie je wel, Nathan is zo slecht nog niet! Of toch? (Ik vergeet maar even die andere vrouw.)
  Prom zal hem morgen de afwas wel laten doen, denk ik, maar dat is morgen. Vanavond kan ik nog even genieten van deze geweldige sfeer.
  Om een lang verhaal kort te maken: Dank je wel Ivy! Heel erg mooi!
  En Kanvas, bedankt voor de vliegtickets!

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 21:14
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Laila: ;-)
  Erna: we zijn benieuwd….
  Thera: zoals een goed boeketje betaamt: wie is Nathan? En Mickey had het verdiend, toch!
  (Ivy)

  • Starry Night on 5 oktober 2007 at 21:23
  • Reply

  Avatar van Starry Night
  Het stropdasje blijkt een ankh! Zo leert Starry ook weer wat bij;-)!!

  En oh, wat ben ik meer dan tevreden met de ontwikkelingen rond Frank vs Nathan.

  Ivy, het leest weer zalig door! Prachtig, de rol van de kat. En wat spannend is het nog steeds!

  Prometheus nu? Er gaat vast iets gebeuren in een van de hotelkamers… Iets met een afwasborstel.
  Reactie is geredigeerd

  • Dunya on 5 oktober 2007 at 21:24
  • Reply

  Avatar van Dunya

  Het commentaar in de reacties is nog ironischer dan de geschiedenis zélf,en weer geen onvertogen weer,allemaal recht in de leer!;-))

  De sfeertekening is bijzonder smaakvol,bij de verfilming opteer ik voor deze rol:
  … De eerste is een adembenemend mooie vrouw, lang en slank. Haar platinablonde haar hangt sluik over haar schouders en ze is gekleed in een smaragdgroene japon die perfect bij haar ogen kleurt.

  Past prefect!
  Eddy in dat tropenpak staat er geweldig naast!!
  Ankh als getuige decharge!

  Ivy,topklassse in dit genre.
  Het decor van Egypte is een voltreffer!
  Geen land met zo`n lange geschiedenis als Exotisch Egypte.
  Met de lange trappen in de piramides van Gizeh.
  Vergeet niet naar Cairo te reizen per kameel,
  waar de lokale bevolking de waterpijp rookt…
  Geniet van de adembenemende schoonheid van het leven onder water,Kate kan nu tussendoor wel ff snorkelen..

  Horen jullie ook dat sonore btj kakkineuze geluid van de verteller in je hoofd tijdens het lezen?

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 21:26
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Starry, zo zie je maar, een mens is nooit te oud… en gelukkig is het de vorm van een sleutel.
  FvsN: goed he, en Thera en jij hoefden mij niet eens om te kopen ;-). En zoals ik al zei: Mickey had het verdiend. Jammer voor hem dat het zo kort duurde.

  (Ivy)

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 21:28
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Dunya: dat toontje? Ja, helemaal!
  Wie weet belanden Kate cs nog wel in de koraalriffen van de Rode Zee, why not?
  Dank voor je complimenten.
  (Ivy)

  • Thera on 5 oktober 2007 at 21:32
  • Reply

  Avatar van Thera
  Oh Ivy, ik ben je rekeningnummer kwijt, kun je dat nog een keer opsturen? ;-))

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 21:34
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Thera, we zouden elke schijn van belangenverstrengeling verzwijgen, toch??
  (Ivy)

  • Mo on 5 oktober 2007 at 21:35
  • Reply

  Avatar van Mo
  Ik hoop dat er voor mij nog wat te fantaseren overblijft….het zal wel sex worden vrees ik. hartstochtelijke, vuige, geile sex.

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 21:44
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Mo toch! Die hete Spaanse zon heeft je geen goed gedaan. Dit is bouquéét….
  (Ivy)

  • Heer_Lot on 5 oktober 2007 at 22:07
  • Reply

  Avatar van Heer_Lot
  Spannend ! mooie wending eraan gegeven chapeau !:-))

  • Pas&Ivy on 5 oktober 2007 at 22:47
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Heer_Lot: Merci!
  (Ivy)

  • Coby on 5 oktober 2007 at 23:14
  • Reply

  Avatar van Coby
  Knap hoe je het verhaal verder laat gaan,Ivy, is Nathan dan toch ……? Zelfs de katten houden zich aan de bouquetregels. Ben zeer benieuwd hoe het in Egypte verder gaat met de (zoete rillingen langs de) ruggengraat van Kate. Succes Prometheus!

  Hartelijke groet, Coby

  • Manus on 5 oktober 2007 at 23:19
  • Reply

  Avatar van Manus
  Schrijfjeuk.., Schijfjéúk!

  • Mo on 5 oktober 2007 at 23:19
  • Reply

  Avatar van Mo
  nou ja, Erna had ons al sex beloofd, maar die hield het zo kuis….het moet er toch een keer van komen, nietwaar?

  • Knispel on 5 oktober 2007 at 23:40
  • Reply

  Avatar van Knispel
  Ik ken het gevoel, Manus… Hévige schrijfjeuk…

  • jan krosenbrink on 5 oktober 2007 at 23:46
  • Reply

  Avatar van jan krosenbrink
  we zijn weer thuis, goed werk Ivy!

  • Tinkerbell on 5 oktober 2007 at 23:52
  • Reply

  Avatar van Tinkerbell
  Ha, ik vertrouwde die Frank al voor geen halve cent, en nu helemaal niet meer! Goed gedaan :), enorm spannende cliffhanger!
  En inderdaad, Indiana Jones kwam ook in mij op!

  • Prometheus on 6 oktober 2007 at 00:34
  • Reply

  Avatar van Prometheus
  Ja hoor, Mo. Het zit er allemaal in. Geile sex, afwaskwasten. Onvoorstelbaar: ik merk dat die Kate gewoon ordinair met een Ikeakwast naar een hoogtepunt werkt. Walgelijk ook… Lees morgen verder!

  • Rachel schrijft on 6 oktober 2007 at 00:37
  • Reply

  Avatar van Rachel schrijft
  En weer goed. Morgen verder lezen. Ikeakwasten?? Bouquet, da’s toch meer van zijn mannelijkheid die haar vrouwelijkheid onmoet enzo?

  • 100_woorden on 6 oktober 2007 at 01:20
  • Reply

  Avatar van 100_woorden
  We zijn in Egypte, dat gaat de goede kant op. Goed ook dat je research gedaan hebt om de karavanserai geloofwaardig neer te zetten.
  Er komen wel steeds nieuwe personages bij, wat het er niet eenvoudiger op maakt en het was eigenlijk al veel te complex voor het genre, maar dat mag de pret niet drukken. Degene die het verhaal echt af moet schrijven krijgt het nog zwaar, denk ik.

  Toch een punt van kritiek. Het verhaal was tot nu toe consequent geschreven in de verleden tijd en dan kun je eigenlijk niet zomaar overschakelen naar de tegenwoordige tijd.

  • jan krosenbrink on 6 oktober 2007 at 02:57
  • Reply

  Avatar van jan krosenbrink
  100-woorden heeft een beetje gelijk, het switchen naar de tegenwoordige tijd is een sprongetje. Maar het had al vanaf het begin in de tegenwoordige tijd geschreven moeten worden.

  Want spannnender, de verleden tijd immers wijst de lezer erop dat het geschiedenis is en dat de auteur weet hoe de geschiedenis afloopt. In de tegenwoordige tijd is de lezer dichterbij de actualiteit en is de auteur niet op de voorgrond

  Bovendien : ‘zijn lippen beroerden de hare’ klinkt gewoon beroerd

  Reactie is geredigeerd

  • easy on 6 oktober 2007 at 05:52
  • Reply

  Avatar van easy
  o gelukkig, het is weer echt bouquet.

  • staco on 6 oktober 2007 at 08:33
  • Reply

  Avatar van staco
  Ik begin nu al het spoor bijster te raken, met al die geheimzinnige tekens, reizen en symbolen.En dan die mannen..Geef mij maar de poes.
  Ik blijf wel lezen!

  • Starry Night on 6 oktober 2007 at 10:34
  • Reply

  Avatar van Starry Night
  Ik ben geen expert, maar de twee Bouquetjes die ik op de kop heb getikt zijn in de verleden tijd geschreven. En wat betreft nieuwe personages: ik tel er vier nu (of is Alexander meegekomen?) en een kat. Dat moet te behappen zijn, lijkt me.

  Ik vind het allemaal nog uitstekend te volgen, maar ben dan ook liefhebber van Indiana Jones.

  p.s.: En wat betreft die jeuk, Manus en Knispel, jullie mogen tenminste nog krabben!!!!
  Reactie is geredigeerd

  • Pas&Ivy on 6 oktober 2007 at 10:36
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Allen sinds gisteravond 22.47: bedankt.

  100-woorden: ik heb eerlijk gezegd eroverheen gelezen dat de eerdere versies in de verleden tijd waren, maar dit soort verhalen móét in het heden, anders haken de lezertjes af (of bladeren door). De tegenwoordige tijd wordt ook versterkt door het feit dat nu, op dit moment, wordt geschreven aan de volgende sequel.

  Eens met Jan Kosenbrink: het moet zo zoet en meeslepend mogelijk. Een zoen van gister smaakt niet ;-)

  En veel nieuwe figuren zijn er niet hoor, Anna kwam al ter sprake in Het Diner (alleen zat ze toen al in Egypte, een aanwijzing) en Bastet-de-poes is de woestijn al weer in.

  Ik vond het ook erg leuk om een Egyptisch-oosters sfeertje neer te zetten, vandaar helaas iets méér dan 1000 woorden, maar anders werd het zo kaal.

  Prometheus en andere opvolgers: Heel Veel Succes. Ik wacht met spanning. Val nu wel in een zwart gat qua schrijfjeuk.

  Wanneer start het nieuwe project???

  (Ivy)

  • Dunya on 6 oktober 2007 at 10:36
  • Reply

  Avatar van Dunya

  Haha, die Mo!!!
  Dit is wel klantenbinding,je gaat toch ff gauw lezen om 20.32…

  • Starry Night on 6 oktober 2007 at 10:40
  • Reply

  Avatar van Starry Night
  Ivy, research (okay – zeer steekproefsgewijs met twee boekies moet ik bekennen) weerspreekt de stelling dat het in het heden moet;-). Bovendien is de continuïteit natuurlijk ook belangrijk. Had er zelf ook bijna een over het hoofd gezien: het vousvoyeren en tutoyeren tussen de personages. Wat je eigen mening daarover ook mag zijn, je voorgangers hebben dat in handen gehad. Zoals bijvoorbeeld ook vorm en kleur van ogen;-).
  Reactie is geredigeerd

  • Pas&Ivy on 6 oktober 2007 at 11:05
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Starry: nogmaals, de tijd was me niet opgevallen. In de flow van mijn verhaal was het tegenwoordige tijd. Qua naam, haarkleur, relaties etc. heb ik me zeker aan de voorgangers gehouden, ik had zelfs een databaseje opgezet om dat allemaal in de gaten te houden.
  Maar goed, laten we daar niet een te groot issue van maken please?

  Dunya: verslavend is het zeker, elke avond om half9 voor de buis, tot de ontknopig ;-)
  (Ivy)

  • Thera on 6 oktober 2007 at 11:09
  • Reply

  Avatar van Thera
  Aansluitend op Starry. Ik vond het juist een voortreffelijke zet van Morgaine, want deze boekjes worden meestal hoogdravend en in verleden tijd geschreven. Voor mijn eigen werk kies ik bewust voor de tegenwoordige tijd, om bovenstaande redenen en omdat het zich in het verleden afspeelt en anders al gauw passief zou gaan worden. Maar, Bouquet is bouquet. Dat betekent: verleden tijd, wollig taalgebruik, hoop emoties, misverstanden, een wees en een brute knapperd.
  Maar dit verhaal is een stuk rijker geworden. En die kussen in het verleden smaakten trouwens ook zoet. ;-))

  Reactie is geredigeerd

  • 100_woorden on 6 oktober 2007 at 11:09
  • Reply

  Avatar van 100_woorden
  @Jan en Pas&Ivy
  De kwaliteit van iets wordt niet bepaald door de taalkundige tijd. Dat tegenwoordige tijd beter of spannender zou zijn, is dan ook volslagen onzin. Alsof er geen fantastische literatuur in de verleden tijd geschreven is.

  @Starry
  Dat een personage niet op elke locatie aanwezig is, doet niets af aan het feit dat hij geïntroduceerd is, dus onderdeel van het verhaal is. Dat geld ook voor overleden personages die een rol spelen omdat de onontkoombare flashbacks hun rol zal moeten verklaren. Ook weet niemand of we in Egypte blijven toch? Mijn opmerking is vooral een schrijftechnische waarschuwing (niet nog veel meer personages introduceren) zodat de verhouding tussen verhaallengte en aantal personages niet doorschiet. In een verhaal van tien of vijftienduizend woorden kun je gewoon minder personages proppen dan in een roman.

  Je opmerkingen over continuïteit zijn volkomen terecht. Wat je voorgangers bepaald hebben zijn feiten waar je niet omheen kunt.

  • Starry Night on 6 oktober 2007 at 11:16
  • Reply

  Avatar van Starry Night
  Oh nee, Ivy, zéker geen issue, want het is een onbelangrijk detail. Ik vind de positieve wendingen in je verhaal en de opgebouwde spanning stúkken belangrijker;-)! Een databaseje, haha, kan me voorstellen dat er zo nog zes bestaan.

  @100_woorden: Jaaa, m.b.t. personages, je hebt gelijk, klopt.

  Het zal afkicken worden vanaf vrijdag half 9…

  Reactie is geredigeerd

  • Morgaine on 6 oktober 2007 at 11:19
  • Reply

  Avatar van Morgaine
  *geeft Ivy een knuffel en gaat verder niet op dingen in*

  • Thera on 6 oktober 2007 at 11:19
  • Reply

  Avatar van Thera
  Laat ik maar eerlijk toegeven, Ivy, dat het me niet eens was opgevallen. Het verhaal sleurde me meteen van mijn voeten in een zalige roze wolk.
  100 woorden mag straks redigeren.;-)) Ik ben te verliefd.

  Reactie is geredigeerd

  • 100_woorden on 6 oktober 2007 at 11:35
  • Reply

  Avatar van 100_woorden
  @Thera
  Eén woordje kritiek en ik word meteen volgestopt met werk, fraai is dat ;-)
  Maar nu je het er toch over hebt, willen jullie (waarmee ik de drie initiatiefnemers bedoel) nog iets met het geheel?

  • Pas&Ivy on 6 oktober 2007 at 11:47
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Starry & Thera: ok, we stoppen met de tijd. Blij dat de inhoud aanspreekt. Ik heb uit alle macht geprobeerd het genre aan te houden.

  100-woorden: je hebt volkomen gelijk, het was alleen mijn eigen mening en de stroom waarin het verhaal zich bevond. Zelfs Dan Brown blijkt in de verleden tijd te schrijven.

  Morgaine, knuffel terug. Ik had gewoon niet goed opgelet, te eigenwijs (hee, nooit eerder gehoord;-))

  Laten wij onszelf beschouwen als de redactie van een lopend verhaal. In de eindversie (toch???) kan alles weer rechtgebreid.

  Voorlopig zit ik in uiterste spanning op het puntje van mijn stoel te wachten op het vervolg.

  Prom, had je nog wat aan het databaseje ;-)))?

  Ivy)

  • Martha Vosbeijer on 6 oktober 2007 at 11:57
  • Reply

  Avatar van Martha Vosbeijer
  O wat een swingende prachtige voortgang! En vooral gelet op kleine details: "gelukkig mag Mickey als handbagage mee"(hahaha). Het was mij ook niet opgevallen dat het in tegenwoordege tijd geschreven is, zo meeslepend is het! Mijn complimenten!

  • 100_woorden on 6 oktober 2007 at 12:02
  • Reply

  Avatar van 100_woorden
  ik heb zojuist het volgende deel gelezen…
  man o man, ga vanavond maar stevig zitten

  ik ga de verwikkelingen eerst maar eens verwerken, alvorens te schrijven.

  • hippo on 6 oktober 2007 at 12:07
  • Reply

  Avatar van hippo
  Ivy; jij hebt toch van Kanvas het schrijversdocument gekregen? (met opmerkingen en aanvullingen van de meeste eerdere schrijvers)

  @100_woorden; buikademhaling en 30 seconden aan niets denken, open dan de amandelvormige hazelnootbruine ogen ;)

  gr. hippo

  • Pas&Ivy on 6 oktober 2007 at 12:18
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Martha, dank je wel!

  100-woorden: spannend he, die voorkennis, en nu moet je ook nog zwijgen over het vervolg….

  Hippo: jazeker, en dat dus weer aangevuld met mijn eigen tabel inclusief relaties tot elkaar een eerdere optredens, dus het document wordt steeds completer ;-)

  Prom, ik ben zo benieuwd!!!

  (Ivy)

  • antoinette duijsters on 6 oktober 2007 at 12:21
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Ivy, volgens mij hoef je niet stil te zitten, je kunt nog een hele tijd verder met je fabeldieren en nu je toch in Egypte zit, daar zitten er nogal wat:-)))))

  • Pas&Ivy on 6 oktober 2007 at 13:09
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Antoinette: het gaat ook om de schrijfdruk. En het deel uitmaken van een collectief (ojee, wat klinkt dat Borg).
  Maar ik zit niet stil, hoor. Ik heb vannacht de roep van de sfinx al gehoord en ook de phoenix kwam op bezoek ;-)))
  (Ivy)

  • Eline on 6 oktober 2007 at 19:43
  • Reply

  Avatar van Eline
  Och help, aflevering 8 alweer en nog steeds geen sex. Of de suggestie van sex (past volgens mij meer bij een romantische Bouquetreeks dan vuige, plastische sex…).
  En die Frank, kan ik hem nog ruilen? Wat een akelige macho is die man. Heel bouquet, overigens! Nathan vertrouw ik ook voor geen meter, trouwens :-) En nu ik toch bezig ben, vinden jullie die betraliede vensters niet enigszins verontrustend? De verandering van scenery is sterk.

  Anyway, het levert allemaal geweldig leesplezier op, complimenten! Blijf het ook een super initiatief vinden.

  • Dunya on 6 oktober 2007 at 19:55
  • Reply

  Avatar van Dunya
  Dag Eline,mag ik vragen hoelang jij bent?

  • Pas&Ivy on 6 oktober 2007 at 19:57
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Eline, dank je. Het zijn allemaal krieps, die boeketmannen, ferme kinnen all over the place. Misschien dat in deel 9 of 10 een aardige opduikt? Getraliede ramen geven wel een claustrofobisch gevoel ja. Harem?
  Benieuwd wat we over een half uur voorgeschoteld krijgen ;-)
  (Ivy)
  Reactie is geredigeerd

  • Starry Night on 6 oktober 2007 at 20:12
  • Reply

  Avatar van Starry Night
  Ivy, deel 9 staat er al op. Prometheus heeft publicatie op vast tijdstip doorbroken.

  • Pas&Ivy on 6 oktober 2007 at 20:22
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Ohjee, en ik maar wachten…..
  We hebben de link aangepast, nou ga ik lezen ;-)
  (Ivy)

  • Henk van Leuken on 6 oktober 2007 at 21:12
  • Reply

  Avatar van Henk van Leuken
  verhaal loopt als een trein, maar bij de clifhanger hoort een sneer van een mondharmonica!…………:)

  • annet on 7 oktober 2007 at 15:09
  • Reply

  Avatar van annet
  aanbevolen

  • Pas&Ivy on 7 oktober 2007 at 17:50
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Dank je wel Annet.
  En Henk, denk jij nu meer aan Once upon a time in the west?
  (Ivy)

  • Kanvas T. on 8 oktober 2007 at 11:09
  • Reply

  Avatar van Kanvas T.
  Over dat schrijversdocument: ik heb een synopsis van alle (7 tot dan) afleveringen toegevoegd. Naarmate de reeks vordert lijkt me dat wel nuttig.

  • suus on 29 augustus 2009 at 14:59
  • Reply

  Avatar van suus
  heel mooi geschreven,alle series!
  maar waar blijven de andere delen? ik kan ze nergens vinden :(

  • maart on 25 september 2009 at 11:43
  • Reply

  Avatar van maart
  gek

  • maart on 25 september 2009 at 11:44
  • Reply

  Avatar van maart
  cut

Geef een reactie

Your email address will not be published.