Feb 03

Tuindrama

De dramatische onttakeling compleet. Hebben Pas&Ivy in de achtertuin een niet-actieve vulkaan opgespoord? Is er de afgelopen nacht een zeer lokale doch fel-extremistische aanslag geweest die een bomkrater van jewelste heeft geslagen? Of is het gewoon alweer zo’n aardverzakking, veroorzaakt door het ongecoördineerde leegpompen van de aardgasvelden onder de drassige bodem van Nederland?

Een kort beeldverhaal in vier momentopnamen. Kijk, lees en huiver.

Hier Zoon die vertwijfeld rondkijkt. Na een voorzichtig aftastende exploratie van het rampgebied heeft hij de stoute laarzen aangetrokken. Even op de ouderwetse wijze sonderen hoe diep het gat wel niet is.

Dat schiet niet op, het water is zo zwart als de nacht. Wel voelt Zoon vaste grond onder de voeten, hij is namelijk helaas niet begiftigd met de goddelijke gave van het probleemloos kunnen lopen óver water. De nieuwsgierigheid neemt al snel de overhand: hij neemt de zwarte emmer ferm ter hand en begint te scheppen. En te scheppen, en te scheppen. Er zullen toch geen radioactieve sporenelementen aanwezig zijn of flarden van een geëxplodeerde rugzak?

Nadat Pas even zijn antieke Geigerteller heeft gebruikt blijkt er van bovengemiddelde straling geen enkele sprake te zijn. Wel van ernstig optrekkende koude. En van een rugzak is geen spoor te ontdekken. Inmiddels is Ivy ook ten tonele verschenen en begint de omliggende aarde met een subtiel fijn-instrument als een waar expert minutieus te onderzoeken. Zoon kijkt voor de veiligheid de andere kant uit. Je weet immers maar nooit of er bijvoorbeeld fragmentatiebomcapsules liggen.

Een deeloverzicht van de droeve scène. Drek, modder en enorme klonten aarde zijn tot ver over het toch al geteisterde grasveld met een onbegrepen doch vernietigende oerkracht rondgeslingerd. Bijzonder is de gestapelde, bijna piramidale, formatie van stenen linksachter de tuintafel. Met name dit laatste getuigt van een zeer bijzonder fenomeen. Overigens, links achterin de tuin de Woon en, als je even goed kijkt, aan de rechterzijde Contrillibus, Hermux-Tantamoq en Zelda die nurks en compleet gedesoriënteerd rondhoppen. Barnevelder Krielen zijn namelijk helemaal niet gesteld op zulke onverwachte Veranderingen Der Dingen.

De Ultieme Waarheid dan maar. Aangezien Ivy en Zoon absoluut geen last hebben van carnavalskriebels (Pas ook niet overigens) wilden ze hun energie en kracht toch wel ergens op botvieren. Dus moest de afgelopen dagen onze oude lekkende vijver er aan geloven. En aangezien beiden (Pas niet, die moet gewoon werken en hikt nog steeds tegen het ontwerp van een Master college aan) een week vakantie hebben leek hen dat wel een mooi project. Zoon heeft met een visnet alle vissen, salamanders en kikkers kunnen vangen. Deze wonen nu voor enkele dagen in de lichtblauwe ketel vooraan. Verder heeft hij ook nog een aantal waterplanten weten te redden. Ivy is meer van het zwaardere werk zoals stenen verplaatsen, het snoeien van zeer onwillige bamboescheuten, het opsporen van vaste plantjes, noem maar op. En van de algehele logistieke en beleidsmatige supervisie natuurlijk.

Waarom Pas niet op de foto’s staat vragen sommigen van jullie zich misschien nu af? Nou, iemand moest toch het fototoestel bedienen, de foto’s naar het vereiste VK formaat converteren en dit beeldverhaal verzinnen.

Pas

20 comments

Skip to comment form

  • Bart on 3 februari 2008 at 16:16
  • Reply

  Avatar van Bart
  (spamgetal 11, het gekkengetal, echt, dat verzin je niet) :))

  Een welbestede carnaval. En nu natuurlijk duimen dat De Oude Vijver lekvrij zal blijven…
  Reactie is geredigeerd

  • antoinette duijsters on 3 februari 2008 at 16:34
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  En waar zijn de poefjes?

  Pas, je verzint van alles om maar niet op de foto te moeten en nog meer om je handen niet vuil te maken:-)

  groetjes

  • Bart on 3 februari 2008 at 16:47
  • Reply

  Avatar van Bart
  Ja, antoinette, de speciale rol van Pas, en zijn verdacht schone handen waren mij ook al opgevallen, hihi :~)

  • antoinette duijsters on 3 februari 2008 at 17:11
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Bart, wie denk je dat het kippenhok schoonmaakt, vast niet Pas:-)))

  • Pas&Ivy on 3 februari 2008 at 17:13
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Bart (van 16.16 uur): Elf is een mooi getal in deze tijd ja ;-)

  Maarruh, de Oude Vijver wordt de Nieuwe Vijver. Het oude folie was namelijk lekgegroeid door de bamboescheuten zodat de vissen, salamanders en kikkers slechts de helft van hun oorspronkelijke biotoop overhielden. Dat kon dus niet meer langer.

  @Antoinette: De drie poefjes hadden het zolangzamerhand wel gezien en hadden zich vorstelijk teruggetrokken op onze sponde. Met modderpootjes en al. Weet je wel hoe een vuile handen je krijgt als je zo’n bemoddert poefjes dient te tillen? ;-)

  Ennuh, ikke, vanalles verzinnen om maar niet op de foto te hoeven? Heel toevalligjes stond ik niet op de foto’s van de blogwandeling (na een unanieme selectie door de fotoplaatscommissie, bestaande te weten uit ondergetekende), en ja, vandaag moest er toch iemand schone handen houden. Voor je het weet gaat zo’n digitale kamer kapot door al dat zand. Eigenlijk heb ik me voor de rest van het gezin dus opgeofferd als het ware ;-)))))))))))))))))

  En van dat college maken is wél echt waar hoor…

  @Bart&Antoinette: Jaja, zitten jullie maar lekker met zijn tweetjes over Pas te giebelen over de operatie ‘schone handen’…

  (Pas)

  • Pas&Ivy on 3 februari 2008 at 17:16
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Antoinette: ook dát nog. Ten eerste ben ik te lomp voor dit soort delicate werkzaamheden. Ten tweede ben ik voltijds operationeel als zijnde Naamgever van al de dieren die Ivy en Zoon de hut inslepen. En ten derde dient toch iemand toe te kijken of alles wel goed gaat ;-)

  (Pas)

  • Aad Verbaast on 3 februari 2008 at 17:23
  • Reply

  Avatar van Aad Verbaast
  Het lijkt wel Texas, waar ook spontaan olie uit de grond kwam na het graven van een kuiltje…

  Pas maar op: je weet waartoe dat allemaal toe gelid heeft :-)

  • Pas&Ivy on 3 februari 2008 at 17:43
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Aad: Ja, van de ene kant was het wel jammer dat we geen spuiter hadden. Had ik tenminste nog de schone handen om meteen de eigendoms rechten telefonisch te regelen en de geldkraan open te draaien ;-)

  Maar inderdaad, beter van niet dus, olie heeft alleen maar tot veel ellende geleid. Ten overvloede verwijs ik hierbij nog maar eens naar jouw recente http://www.volkskrantblog.nl/bericht/181208. Voor de volledigheid als het ware.

  (Pas)

  • Aad Verbaast on 3 februari 2008 at 17:44
  • Reply

  Avatar van Aad Verbaast
  Gelukkig, jij ook weer blij, en dank voor de olieblog referentie :-)..
  Het vervolg staat er net op overigens..

  • Scramble X on 3 februari 2008 at 18:57
  • Reply

  Avatar van Scramble X
  Lekkende vijvers…
  Been there, done that ! :(

  • Pas&Ivy on 3 februari 2008 at 19:05
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Aad: Graag gedaan. En zoals je al gelezen hebt ligt Dwarsligger toch weer eens dwars ;-)

  @ScrambleX: Pijnlijk woord ScrambleX: ‘lekkende vijver’. Maar ik heb nog stééds schone handen ;-)))

  (Pas)

  • Morgaine on 3 februari 2008 at 19:53
  • Reply

  Avatar van Morgaine
  En de poefjes.. stonden erbij en keken ernaar of?

  • Pas&Ivy on 3 februari 2008 at 20:09
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Morgaine, nee, de poefjes bemoeiden zich wel degelijk. Phoenix zat op de stoel (onderste foto links) toen Zoonlief een emmer modder de tuin in gooide. Ik heb nog nooit een Poef stil in de lucht zien hangen, maar Phoenix lukte het. Ze sprong met vier poten de lucht in van schrik. Verder hebben ze goed geholpen met kikkers vangen (wie was het eerst, zoon of poef) en het uitgraven van wortels.
  (een dodelijk vermoeide Ivy met spierpijn)

  • coby on 3 februari 2008 at 21:31
  • Reply

  Avatar van coby
  Ik heb gekeken, ik heb gelezen en ik heb gehuiverd….ik heb ook een lekkend vijvertje en daar moet ik ook nog wat aan doen. Vrees dat het het najaar gaat worden.

  Hartelijke groet, Coby

  • Pas&Ivy on 3 februari 2008 at 21:41
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Coby: In het begin ljikt het een enorme puinhoop te worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat Ivy en Zoon er de komende dagen iets heel moois van gaan maken. Ik maak nog wel een fotoblogje als het af is. Weet je wat jij dit najaar gaat krijgen ;-)

  Groeten van Pas

  • Ramirezi on 3 februari 2008 at 21:47
  • Reply

  Avatar van Ramirezi
  Jammer dat er geen reuk over het internet kan…

  • Mo on 3 februari 2008 at 21:48
  • Reply

  Avatar van Mo
  Een vulkaan….ik dacht meteen aan een luguber gevolg van de brand van vorige week!

  • Pas&Ivy on 4 februari 2008 at 17:13
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  Rami: hier spreekt een ervaringsdeskundige, zo te zien. De stank was inderdaad, ehmm, penetrant te noemen.

  Mo: had gekund. Afgelopen weekend waren er slechts twee brandjes, een terras en een loods met hooi & stro. Politie sluit brandstichting niet uit, dus…
  (Ivy)

  • Grutte Pier on 4 februari 2008 at 23:33
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  Nog een gouden armband gevonden?

  • Pas&Ivy on 5 februari 2008 at 14:14
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Grutte Pier: Helaas GP, alleen maar modder, modder en nog eens modder ;-)

  (Pas)

Geef een reactie

Your email address will not be published.