Feb 04

Wederopbouw

Na het tuindrama van gisteren wordt het de hoogste tijd voor de wederopbouw. Zonder dat er ook maar een NAVO leger aan te pas hoeft te komen, of een kogel geschoten, zijn de materialen aangesleept en kan begonnen worden met de herstelwerkzaamheden.

Eerst maar eens kijken naar de braakliggende bouwput. Daar moet de Nieuwe Vijver gaan verschijnen.

Ivy kwam op het sublieme idee om een rubberen ondergrond te nemen. Altijd makkelijk als je een lekje hebt. Het gaatje komt namelijk altijd op den duur vanzelf bloot te liggen. Wachten tot het droog is en plakken die handel. Alleen jammer dat de fietsenboer hier om de hoek dit formaat niet kon leveren. Dus toch maar naar een tuincentrum gegaan. Ook voor de aanpalende en esthetische aankledingsparafernalia uiteraard.

Het concept begint al een ruwe vorm te krijgen. Zoals met een huis is het fundament van vitaal belang. Dus in het diepste gedeelte een robuuste bodem van vijverzand afgedekt met substraat. Dat oogt nu nog voor geen meter maar is noodzakelijk voor later.

Eindelijk, het eerste water. Let vooral op hoe Isis en Phoenix zwaar geïnteresseerd toekijken en het liefst het bouw- en vulproces eigenpotig zouden willen versnellen. Vooral door ondeugend met de tuinslang te gaan spelen, alsof daardoor de vijver sneller vol zou kunnen lopen.

De vooraf bedachte blauwdruk begint al definitieve vormen te krijgen. De eerste stenen en plantenbakken hebben al hun plaats gekregen. Al was het maar voor het oog en er de moed in te kunnen houden. Het blijft tenslotte een moeizaam project waar veel geduld voor nodig is. Menig regeringsleider zou daarom ook eens zélf een vijver aan moeten leggen voordat hij of zij beëdigd wordt: dan leert men tenminste dat niet alles zonder slag of stoot gaat en de benodige tijd vergt. Je kunt tenslotte geen ijzer met handen breken!

En nu maar afwachten tot de vijver nagenoeg vol is. Zoon kan bijna niet wachten en begint te snotteren van emotie. Of zal het van de kou geweest zijn? Isis (links), Phoenix (midden) en Anubis (als Zwarte Held altijd een beetje op afstand en uiteraard een uurtje later aanwezig bij de dingen die Echt Nieuw en/of Eng zijn) slaan het vulproces gefascineerd, misschien zelfs wel totaal gebiologeerd, gade.


Dit is dus het Grote Begin van de Wederopbouw. Nu maar afwachten tot al dat vijverzand begint te zakken en het water helder wordt. Morgen wordt het maatwerk, waar een Zwitsers horlogemaker nog een puntje aan kan zuigen. De rand precies lokaliseren, het rubber op maat knippen en dan de flappen netjes ingraven. We zien wel hoever we komen. Het is tenslotte nog steeds voorjaarsvakantie.


Naschrift

Dit zijn uiteraard wederom de hersenkronkels van Pas uit naam van Ivy. Zij zit nu uitgeteld te genieten van een wijntje. Volkomen terecht en honderd procent verdiend. En ja, mochten sommigen van jullie het zich afvragen: Pas heeft inderdaad nog steeds schone handen.

Pas

10 comments

Skip to comment form

  • Scramble X on 4 februari 2008 at 19:38
  • Reply

  Avatar van Scramble X
  Met hulp van de Poefjesbrigade komt het dik in orde !

  • antoinette duijsters on 4 februari 2008 at 19:59
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Pas heeft nog schone handen en de kipjes schone veren, want die blijven zorgvuldig op afstand:-))))))
  en die poeven, ik zou het wel weten, de tuinslang erop, dat zou ze leren in de modder te spelen.
  groetjes

  • Pas&Ivy on 4 februari 2008 at 20:06
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  ScrambleX: Dankzij de poefjes komt een hoop in orde. Wel eens een dekbed in de hoes proberen te stoppen met drie poefjes?? ;-)

  Antoinette; Ze vinden die tuinslang geweldig! En ach, die modderpootjes komen gelukkig op de broek van Pas terecht, heeft die ook wat!
  Zoonlief heeft vanmiddag de kipjes de vijver laten zien. Ze waren erg onder de indruk en maakten weer dat ze wegkwamen.
  (Ivy)

  • Scramble X on 4 februari 2008 at 20:23
  • Reply

  Avatar van Scramble X
  @Ivy : Poefjes eruit, deur dicht, dekbed regelen en deurtje weer open.
  Zoiets ??

  • Ina Dijstelberge on 4 februari 2008 at 20:27
  • Reply

  Avatar van Ina Dijstelberge
  Pas je bent wel een luie hond;-)
  Dus alle eer voor Zoon, Ivy en de poefjes voor de supervisie.

  • Pas&Ivy on 4 februari 2008 at 20:30
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  ScrambleX: is een optie, maar het is zo gezellig met poefjes….
  (Ivy)

  • Pas&Ivy on 4 februari 2008 at 20:37
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Ina: Zo, de luie hond kruipt ook maar eens even achter de computer (of is het voor?). Weet je wel hoeveel energie het kost om dit hele proces aan te moeten zien. Laat staan allerlei nuttige en essentiële tips ventileren richting het buitengebeuren en daarnaast de bètawetenschappelijke hersens in gang zien te houden? Nou, nou???

  Maar je hebt in één opzicht wel gelijk hoor: alle eer voor Ivy en Zoon. Maar mochten de poefjes het té bont gaan maken dan volg ik toch maar het advies van Antoinette op: de tuinslang erop. Krijg ik overigens vast wel modderhanden van ;-)))

  (Pas)

  • Bart on 4 februari 2008 at 21:38
  • Reply

  Avatar van Bart
  Dat noem ik nog eens voortgang!
  Ziet er solide uit, dat wordt genieten straks vanaf het voorjaar…
  De poefjes zijn heulemaal niet nieuwsgierig, ze willen alleen maar alles weten en besnuffelen… :))
  groet Bart

  • coby on 4 februari 2008 at 21:42
  • Reply

  Avatar van coby
  Dat gaat snel, zeg!!!
  Respect voor Zoon en Ivy…
  Eeeehh, zorgen de poefjes met hun nageltjes niet voor nieuwe lekjes in het vijverfolie???

  Hartelijke groet, Coby

  • Pas&Ivy on 4 februari 2008 at 22:22
  • Reply

  Avatar van Pas&Ivy
  @Bart: Ja, zo zijn de poefjes: heul errug niwuwsgierig. En het schiet zeker op!

  @Coby: Ik deel jouw respect voor Ivy en Zoon. En voor die poefjesnageltjes was ik ook wel een beetje bevreesd: Ivy en Zoon niet, dus zal het allemaal wel goed komen ;-)

  @All: Gtoetjes van ons allemaal

  (Pas)

Geef een reactie

Your email address will not be published.