Jan 31

Doos van Pandora

Opnieuw werd er via de post een doos bezorgd. Nee, nog geen nieuwe keuken. Maar het spinnen van Belitha was me zo goed bevallen dat ik niet meer kon wachten tot mei, als Belitha en haar kleine zwarte broertje opnieuw geschoren worden. Dus toen ik op marktplaats een advertentie zag met ‘alle kleuren alpacawol’ was ik verkocht. En na dagen in spanning wachten was dan donderdag de doos een feit. Een grote doos! En wat zat er in?

Allemaal plastic zakken. Het lijkt zo niets, maar toen ik de zakken opendeed kwam er een hele kudde alpaca’s tevoorschijn!

En vanmiddag voelde ik me net als die ezel die tussen vier hooibergen staat en omvalt van de honger. Want waar moest ik beginnen?

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de pragmatische aanpak: eerst een klosje zwart, toen een klosje bruin en daarna een klosje grijs. De witte ben ik nog niet aan toegekomen. Na een uurtje werd het trouwens te koud om buiten te spinnen dus ben ik toch maar weer naar binnen verhuisd.

En het vest dat ik aanheb? Dat is nou Belitha. Het zachtste, warmste vest wat ik ooit voor mezelf gebreid heb. Dus als er nog belangstellenden zijn voor een gesponnen vachtje?
Ik kan het je aanraden ;-)))

Heyta

21 comments

Skip to comment form

  • antoinette duijsters on 31 januari 2009 at 19:12
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Prachtige wol en dat vest, mooie kleur ook.
  En vlak bij het woon van de kipjes, die natuurlijk niet op de foto wilde:-)
  Groetjes

  • Ivy (Heyta) on 31 januari 2009 at 19:16
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Hoi Antoinette: de wol is wat wisselend. De grijze spint heerlijk, de zwarte zit vol troepjes en de bruine is tamelijk vervilt. De witte vacht is waarschijnlijk nat geweest, want is helemaal niet pluizig.
  Maar het zijn prachtige kleuren, dat wel.
  De kippen zaten met zijn allen op de leuning van de bank, rechts buiten beeld, lekker ver met hun pootjes van de koude grond. En Phoenix liep rondjes om mee heen, aan de wol snuffelend. Er waren ook foto’s waar ze wel op stond, maar daar stond de rest niet goed op.

  • antoinette duijsters on 31 januari 2009 at 19:28
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Ja, dat kan ik begrijpen, want het was koud, dat vest moet dus wel heel warm zijn.
  Heeft Willem het probleem opgelost of via een andere computer gewerkt?
  Sterkte met de keuken en spin maar lekker:-)))
  Mijn moeder vond spinnen altijd zo rustgevend.

  • Ivy (Heyta) on 31 januari 2009 at 19:42
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  In de zon was het best lekker, maar er stond een koude wind.
  Nee, het probleem is nog niet opgelost, we moeten via een omweggetje inloggen.
  En spinnen is heerlijk rustgevend, daar heeft je moeder helemaal gelijk in!
  (Behalve als je vier kleuren hebt die je allemaal tegelijk wilt proberen….. ;-))

  • Bart on 31 januari 2009 at 20:03
  • Reply

  Avatar van Bart
  Het is een heerlijk rustgevend tafreel, Heyta, zo spinnend in de winterzon…en ik ken nog wel meer wezentjes, die graag spinnen in het zonnetje… :))

  Hartelijke groet van Bart en Knor (spinnend…) :)

  • Ivy (Heyta) on 31 januari 2009 at 20:23
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Bart: voor de zon in de tuin kwam, gingen de poefjes al naar buiten en dat was precies wat ik tegen ze zei: gaan jullie maar vast spinnen, ik kom zo ;-))
  Maar ja, niet elk spinnen levert mooie wol ;-P

  • Bart on 31 januari 2009 at 21:07
  • Reply

  Avatar van Bart
  Ik zie het al helemaal voor me, Heyta :))
  En spinnende katjes leveren nu eenmaal weinig wol (nieuw spreekwoord?) ;)

  • Ivy (Heyta) on 31 januari 2009 at 21:56
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Bart: hangt er van af wat je ermee wilt zeggen. Trouwens, Isis ligt hier vlak naast en doet de groetjes aan Knor. ‘t Wordt weer voorjaar, tenslotte ;-)

  • Mo on 1 februari 2009 at 00:18
  • Reply

  Avatar van Mo
  De eerste liefhebber meldt zich! Je zou nog een prijsje maken, weet je nog?

  • Catharina Anna Maria on 1 februari 2009 at 09:09
  • Reply

  Avatar van Catharina Anna Maria
  Dat ziet er ontzettend leuk uit. Ik wil ook (maar ik wil zoveel, dat is het probleem) verschillende kleuren schapen- geiten- en/of alpacawol kopen en spinnen en dan http://www.volkskrantblog.nl/bericht/243474 breien.

  • Ivy (Heyta) on 1 februari 2009 at 12:39
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Mo: kies maar een kleur (of meerdere): zwart, grijs, bruin of wit. Deze wol was aanzienlijk goedkoper dan Belitha (en helaas ook wat minder van kwaliteit, maar vooruit), dus ik kan je wol leveren voor 70 euro voor een complete trui: 5-6 strengen. Als je patroontjes wilt breien heb je iets meer nodig, verschillende kleuren.

  Catharina: ziet er mooi vrolijk uit, jouw breiwerkjes! Ik heb me op het IJslands breien gestort, rondbreien en met idd motiefjes in natuurlijke tinten ;-))) De eerste kriebel-schapentrui daarvan is af, en hangt buiten te vriesdrogen in de hoop dat de wol dan zachter wordt.

  • Ivy (Heyta) on 1 februari 2009 at 14:38
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Dat van die kwaliteit moet ik even nuanceren: Belitha is een showalpaca, en wat ik kocht was haar eerste vachtje. De alpaca’s waar ik nu wol van hebben wonen in een kudde van 45 stuks dus zullen niet regelmatig geborsteld worden. En ze zijn waarschijnlijk wat ouder zodat de wol iets steviger is. Maar nog altijd 3x zo zacht als schaap en véél schoner!

  • Maria-Dolores on 1 februari 2009 at 15:52
  • Reply

  Avatar van Maria-Dolores
  mooi. dat vest lijkt wel een bontjasje, zo pluizig!

  • Ivy (Heyta) on 1 februari 2009 at 17:22
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Maria-D: daar heeft het best iets van weg ;-)

  • Mo on 1 februari 2009 at 17:41
  • Reply

  Avatar van Mo
  Ik denk dat ik voor grijs met zwart ga. Of is één kleur misschien mooier, omdat het zo pluist? Ik bedoel, dat twee kleuren wellicht door elkaar gaan lopen met al dat gepluis? In dat geval ga ik voor zwart.

  • Linda on 1 februari 2009 at 17:46
  • Reply

  Avatar van Linda
  Oeh.. ikwilookkk!!
  Helaas geen tijd, en ik krijg het spinnen niet onder de knie;(
  Binnenkort ga ik een les volgen om de basisprincipes te snappen..

  • Ivy (Heyta) on 1 februari 2009 at 17:55
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Mo: grijs met zwart is juist heel mooi, vanwege het pluizen. En de grijze vacht is ook erg mooi, dan kun je zwarte figuren erin breien. Reken voor de hoofdkleur op 5 strengen, en afhankelijk van hoeveel figuren je wilt breien 1 of 2 zwart. Die is wat korreliger van struktuur (de haartjes zijn korter), maar wel heel zacht.

  Linda: het is heerlijk! Ik heb sinds gisteren al 7 1/2 klos gesponnen. ‘t Is dat ik vandaag heb gestofzuigd, anders zat ik nu nog te spinnen (het geeft zoveel troepjes …;-))

  • Catharina Anna Maria on 2 februari 2009 at 09:51
  • Reply

  Avatar van Catharina Anna Maria
  7½ klos op een dag? Je spint ook voor naald 5? Of nog dikker?

  Ik kan niet meer dik spinnen.

  • Ivy (Heyta) on 2 februari 2009 at 10:38
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Catharina: op twee dagen. En goeie alpacawol spint zichzelf, die hoef je alleen maar op dikte te houden. En het wordt wel redelijk dun, maar ik vind het prettig op pennen 5 of 6 te breien en deze wol valt dan heel soepel.

  • Catharina Anna Maria on 2 februari 2009 at 11:00
  • Reply

  Avatar van Catharina Anna Maria
  Aha je spint voor naald 4 en je breit met naald 5?

  • Ivy (Heyta) on 2 februari 2009 at 11:16
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Zoiets ;-)

Geef een reactie

Your email address will not be published.