Oct 16

De man die niet kon schrijven

Een modern sprookje
Er was eens een man die op een kantoor werkte van een firma waar men toiletpotten vervaardigde. Als hij samen met zijn vrouw verjaardagen bezocht keek hij altijd heel trots wanneer zijn vrouw vertelde dat hij functionaris was op het Centraal Kantoor van de Vereenigde Keramiek. Hij was daar namelijk sous-chef van de onderafdeling correctiecoördinatie waar zeven mensen werkten. Zijn directe baas was de chef van de afdeling modellencontrole. Zijn vrouw vertelde dat er ook altijd graag bij.
 
De man kon de term functionaris enorm waarderen. Dat had iets eerbiedwaardigs, iets wat degelijkheid uitstraalde, zoals commissaris of notaris. Hij stelde zich voor dat men hem zag zitten aan een groot bureau in een kantoor, met een driedelig pak en een stropdas om.
 
Dat van die stropdas, dat klopte wel. Hij kleedde zich dagelijks terdege voor zijn werk en nam de moeite zijn das keurig te strikken. Hij kreeg daar wel eens onverdraagzame lacherige opmerkingen over doch die liet hij van zich afglijden, zich bewust van zijn eigen belangrijkheid. Hij was tenslotte niet voor niets sous-chef.
 
Zijn werk bestond er uit te zorgen dat zijn ondergeschikten op tijd hun wekelijkse overzichten bij hem inleverden, deze overzichten te bundelen en te voorzien van een inhoudsopgave. Dit ten behoeve van de chef modellencontrole die deze overzichten opstuurde naar de afdeling modellenontwerp. In die wekelijkse overzichten stond uitvoerig vermeld welke correcties op toiletpotmodellen de medewerkers hun chef adviseerden. Het uitschrijven van een degelijk advies was een heel karwei omdat het diende te geschieden aan de hand van de schoonheidsnormen voor toiletpotmodellen die de chef modelcontrole wekelijks formuleerde. Nu wilde het voorkomen dat de normen van week tot week verschilden en dan waren de medewerkers van de onderafdeling correctiecoördinatie erg veel tijd kwijt om alle correctieadviezen zo te schrijven dat ze niet in tegenspraak waren met eerdere schoonheidsnormen. De ervaring had namelijk geleerd dat de medewerkers van de afdeling modelontwerp er als de kippen bij waren om aan te tonen dat er op onsamenhangende wijze correcties werden voorgesteld.
 
Op een dag, het jaar was reeds gevorderd tot week 42 en de kerstmodellen stonden alweer voor de deur, was hij juist bezig met het bundelen van het wekelijkse overzicht voor correctieadviezen toen hem ineens de angst overviel dat hij veroordeeld was om zich zijn leven lang, tot hij met pensioen zou mogen, met deze wekelijkse overzichten bezig te houden, terwijl hij toch zoveel meer in zijn mars meende te hebben.
 
Hij durfde hierover niets tegen zijn vrouw te vertellen, zij was immers altijd zo trots op hem geweest. Ook tegen zijn chef kon hij niets zeggen, deze zou hem natuurlijk met een ondoorgrondelijke grijns aanhoren maar bij zijn eerstvolgende functioneringsgesprek fijntjes opmerken dat de ware motivatie ontbrak. En bij zijn ondergeschikten moest hij natuurlijk helemaal niet aankomen. Hoewel, nu hij er over nadacht bleven zijn ondergeschikten altijd maar kort op deze afdeling maar werden al snel weggepromoveerd, terwijl hij als belangrijkste man bleef zitten waar hij zat.
 
Nee, hij besloot niets te zeggen. Om klokslag vijf uur trok hij de deur achter zich dicht en nam de bus naar huis. Opeens kwam er een prachtig gevoel over hem: hij zou een nota schrijven, zoals nog nooit op kantoor geschreven was. Iedereen zou te hoop lopen bij de typekamer wanneer hij deze nota liet uittypen. Hij zou een nieuw licht werpen op de coördinatie van de modellencorrecties hij zou…. Hij schrok wakker op het moment dat de bus optrok vanaf de halte waar hij moest zijn. Zodoende kwam hij een kwartier te laat thuis en had heel wat uit te leggen aan zijn vrouw.
 
Op maandag vond hij op zijn bureau een briefje van zijn chef, met het verzoek zich onmiddellijk te melden. ‘Zeg Johan’, sprak deze (de man heette helemaal geen Johan maar hij durfde zijn meerdere niet tegen te spreken), ‘hoe komt het dat er zo weinig vernieuwende correctievoorstellen meer uit jouw afdeling komen?’ ‘Ik weet het niet’, sprak de man bedremmeld. De chef vervolgde: ‘Johan, als jij niet in staat bent om straks op de stafvergadering het een en ander recht te zetten, dan ziet het er somber uit bij de eerstvolgende reorganisatie’. De man knikte, en bloosde. Want hoe zou hij een grotere en mooiere kans kunnen krijgen om zijn meerderen te laten zien hoe betrokken en loyaal hij was!
 
Hij zette zich meteen achter zijn bureau om in vlammende woorden zijn argumenten neer te zetten over hoe de onderafdeling voordeliger, nauwkeuriger, doeltreffender en beter zou kunnen werken. Voor zijn geestesoog zag hij hoe hij volledig geprepareerd de vergadering zou betreden, een stapel ordners onder handbereik en een gloedvol betoog op zijn lippen.
Maar helaas, de woorden wilden zich niet aaneen rijgen. Toen om elf uur de vergadering begon stond er nog geen woord op papier.
 
Bleek zette hij zich aan het uiterste hoekje van de vergadertafel en toen het zijn beurt was om te spreken kwam er slechts gehakkel en tegenspraak uit zijn mond. Het gezicht van zijn chef betrok meer en meer maar na vijf minuten was gelukkig zijn spreektijd voorbij. Met gebogen hoofd verliet de man de vergadering. Hij had zelfs geen zin in lunchpauze, normaal gesproken toch het hoogtepunt van zijn dag.
 
Pas tegen vijf uur was de vergadering afgelopen. Hij hoorde lachende stemmen door de normaal zo stille gangen schallen, en meende zelfs de stem van zijn chef in scherts te horen opklinken. Toen klonk de zoemer op zijn bureau en zette hij zich in beweging om zich bij zijn chef te vervoegen.
 
‘Zeg Johan’, sprak die joviaal (het was gebruikelijk om tijdens lange vergaderingen de jeneverfles op tafel te zetten), ‘dat was een gloedvol betoog wat jij vanmorgen hield. Je hebt het nut van jouw onderafdeling in rake termen geschetst. Nul, namelijk, niets. De enige manier om mijn afdeling voordeliger, nauwkeuriger en doeltreffender te maken is de onmiddellijke opheffing van de onderafdeling correctiecoördinatie. Die blijkt volkomen overbodig te zijn en dat heb jij vanmorgen goed duidelijk gemaakt. Je kunt je bureau leegruimen. Er is nog wel een plekje voor jou op de afdeling archief, in het souterrain. Daar kun je je morgen vervoegen. En nu ingerukt. Ik ga even een nota schrijven, zoals hier ten kantore nog nooit geschreven is.’
 
Ivy,
geinspireerd door internet

293 comments

Skip to comment form

  • Smokey on 16 oktober 2009 at 17:45
  • Reply

  Avatar van Smokey
  Nu de chef ook nog wegpromoveren..
  Mooi geschreven sprookje Ivy. Waar haalde je deze inspriratie vandaan…

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 17:55
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Smokey: inspiratie is een wonderlijke zaak. Dank je!

  • Antoinette Duijsters on 16 oktober 2009 at 17:57
  • Reply

  Avatar van Antoinette Duijsters
  Een fraai verhaal, zo echt van deze tijd. Ik zie het zo voor me.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 18:13
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Antoinette: ik ben blij dat ik niet op zo’n kantoor werk….
  Dank je ;-)

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 18:20
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Ik ben zo blij
  dat ik niet die man ben.
  Zoveel angst en onzekerheid..
  Maar het levert wel een goed verhaal op!

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 18:40
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda: ja!
  Maar zal die man zelf beseffen dat hij die man is?

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 18:44
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Prachtig die onzekerheid en angst. Ken je het boek Grörgy Konrád Tuinfeest? Lees het eens.
  Trouwens de hele wereld literatuur gaat over onzekerheid en angsten. Ingesloten worden en uitgesloten door andere.

  Je eigen angst beschrijven betekent dat je moedig bent als schrijver. Maar je kunt ook onzin schrijven gevoed door internet…

  Groet Robert

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 19:06
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Robert: ”Je eigen angst beschrijven betekent dat je moedig bent als schrijver.”

  Precies.. Misschien moet je het eens proberen? Gewoon als experiment.. schrijven over jezelf? Zou zo verfrissend zijn…
  Trouwens: joh, wat maak je weer een hoop spelfouten. Als je wilt help ik je wel hoor, geen probleem. We zijn er om elkaar te helpen, nietwaar?

  groet,

  Linda

  Ivy: dat zou zelfkennis vereisen?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 19:13
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Robert: internet is een goede bron voor zowel zin als onzin. Een schrijver schrijft in principe altijd over zichzelf omdat het niet mogelijk is ervaringen te verwoorden die niet je eigen zijn. Het door jou genoemde boek ken ik niet.

  Linda: kijken in de spiegel van de zelfkennis vereist moed.

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 19:16
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Linda wil jij als de drommel even al mijn blogs afgaan. En dan vallen die spelfouten reuzen mee. Nee ik heb je niet nodig. Ik reageer snel… , en kijk niet naar tik-fouten. Nooit.

  Ik kan mij niet voorstellen dat ik het nooit over mijn angsten zou hebben geschrevem. Zie je de M.

  Enzovoorts.

  Linda ik ga even uitwaaien aan zee. Ik wil je best helpen met uit te leggen dat ik het vaak over mijn angsten heb geschreven. oké Als Amerikaan doe ik het toch goed. Net een inburgeringscursus gedaan. Zie je de C. Nee je kent mij niet. Al denk je alles te ‘weten’ vanuit je beroep.

  Groet

  • Bart on 16 oktober 2009 at 19:26
  • Reply

  Avatar van Bart
  ‘A well respected man’, moest ik ook meteen aan denken…mooi beschreven, hoe de man uiteindelijk zijn eigen opgeblazen overbodigheid zelf voor iedereen aantoonde…
  Groetjes, Bart

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 19:26
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Ivy (Heyta) ik denk dat ik een van de weinige ben die zich zo bloot geeft als ik. Kijk nu eens naar mijn blog.

  Ik wil eerst even een excuus maken dat ik zo reageer want ik vind het niet gepast. kon mij niet inhouden. Je mag het weghalen. Maar als iemand zegt dat ik dit of dat niet doe, dan heeft zij of hij niet een goed beeld van mij. Nu dat verwijt ik Linda, die is te makkelijk in haar antwoorden.

  Goed Ivy in de spiegel kijken is mijn beroep. Ik doe niet anders. Ik heb daarvoor ook een eigen werkplek als kunstenaar. Die is in Catalunya weg ver weg van iedereen die ik ken. Mijn dagelijks voer is in de spiegel kijken.

  Ik vind dit blog van jouw interressant. Omdat ik vaak ook zo werk. Ik lees iets op internet, een blog, en voor dat ik het weet heb ik iets om te schrijven.

  Mijn reactie redigeer ik niet. Alle stijl, spelfouten en tikfouten mogen blijven staan. Het is een manier van zwakte mij daarop te wijzen want er waren er meer dan honderd die Linda zijn voor gegaan.

  Terug je stijl spreekt mij aan en ik hoop meer reacties te geven waar in ik je iets meer kan vertellen over mij.

  Groet en nu ga ik wnandelen. Shit wandelen. Het is hier net donker geworden

  groet

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 19:31
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  heb je net een mail gestuurd

  • thera on 16 oktober 2009 at 19:32
  • Reply

  Avatar van thera
  Ik vind het sneu.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 19:40
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Uitwaaien.. klinkt goed, even het hoofd leeg laten waaien is nooit verkeerd.
  Gelukkig vallen je spelfouten reuzen mee. Is niet erg hoor, ik maak ook spelfouten.Gelukkig is er altijd iemand die mij daar op wijst. . en het gaat helemaal niet om spel en taalfouten, toch?

  Als de drommel jouw blogs af gaan? Oeps. Heb jij blogs dan? Als ik ooit eventjes tijd heb..wie weet.

  Moeilijk om op jou te reageren, tekst steeds anders? Maar het geeft niet hoor. We zijn allemaal wel eens onzeker.

  Wel lief van je dat je mij dingen wilt uitleggen! Ik voel mij vereerd!
  .
  lieve groet,
  Linda

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 19:40
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Bart: bietelfan! Ik had helaas ooit zo’n baas.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 19:41
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Robert: ik lees jouw reacties zoals ze er staan.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 19:42
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: is ook. Sommige levens zijn erg sneu.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 19:43
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda: het is altijd goed om van anderen te leren. Toch? Toch?

  • thera on 16 oktober 2009 at 19:51
  • Reply

  Avatar van thera
  Ivy, Voor dit soort ‘trachische’ figuren is er gelukkig nog internet.

  • ZichvanVerre on 16 oktober 2009 at 19:56
  • Reply

  Avatar van ZichvanVerre
  Mooi verhaal.
  (Je bekommeren om taalfouten, typefouten, etc, het getuigt gewoon van respect voor de lezer. Het door onwetendheid fouten maken is te vergeven, het ‘het zal me worst wezen’ blijf ik verfoelijk vinden.)

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 19:56
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  thera je bedoelt tragisch toch.

  nee er is veel meer

  kijk maar op mijn blog

  groet

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 19:57
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Zich dat was bij jouw vroeger wel anders. Nee…ik heb vreselijke haast. Ieder mag mijn opmerkingen weghalen. Ik heb bij jouw tich tikfouten gevonden.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:04
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: juist voor die fichuren.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:06
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  ZichvanVerre: (het leren van commentaar is een van de prettige bijkomstigheden van bloggen.) Dank je.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:06
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Robert: je hoeft hier geen reclame te maken voor je blog, je lezers weten je toch wel te vinden.

  • thera on 16 oktober 2009 at 20:07
  • Reply

  Avatar van thera
  Hahahahahaha, hij is leuk! Die opmerking van jou bedoel ik natuurlijk, niet dat fichuur.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 20:09
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Koffie, iemand?
  Fichuurlijk dan.
  Uiteraard.

  • Ate on 16 oktober 2009 at 20:10
  • Reply

  Avatar van Ate
  Mooi verhaal !!
  En wat een grappige reacties, heb je gelezen dat Margreet je in de spiegel kijkt?

  @ Thera, Dramisch nietwaar?

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 20:10
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Ik ben een analfabeet, heb de lagere school niet afgemaakt. Ik zeg jullie dit eerlijk. AUB een beetje respijt dus. Kan dat?

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 20:11
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Ate ben jij verliefd op Marchreet

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:12
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: ik ben blij dat je weer beter bent, je lacht!

  Linda: lekker, espresso als het kan. Black as hell.

  • thera on 16 oktober 2009 at 20:13
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate, ja, maar dan wel een lachspiechel. ;-)

  En voor mij met opgeklopte melk graach Linda, dit is immers internet.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:13
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate: leuk dat je er bent, dank je.
  Margreet? Nóóit van gehoord.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:15
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Robert: respijt en respect voor wie het verdient ….. natuurlijk!

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 20:15
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Ivy Ate lijd aan verstandverbijstering. Margreet is mijn vrouw.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 20:16
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Robert.. you’re welcome..
  korte wandeling? Omdat je zo snel reageert.. Lekker uitgewaaid?
  Koffie?

  • Ate on 16 oktober 2009 at 20:16
  • Reply

  Avatar van Ate
  Hihhaaarrr, Moi?

  Andersom echter…..Het metablogje over mij begint met : I WANT YOU
  http://www.vkblog.nl/bericht/282128/Ze_stond_bleek_in_de_schaduw_van_een_oude_kurkeik._Ecco_Homo
  (De onzin over je vorige bijdrage niet meegerekend)

  • Paul Nijbakker on 16 oktober 2009 at 20:16
  • Reply

  Avatar van Paul Nijbakker
  Het is waarlijk sprookjestijd: http://www.vkblog.nl/bericht/282015/Standplaats_Tornio%3A_Een_Sprookje_dat_niet_goed_afloopt
  VKblog als Efteling.
  Waar is de tijd dat sprookjes nog samenlevingen veranderden en regeringen ten val brachten?
  Precies ja, de zeventiger jaren
  Mijmer de mijmer…

  • Ate on 16 oktober 2009 at 20:18
  • Reply

  Avatar van Ate
  @ Thera, chaat het al weer wat beter? Je ziet noch wel een beetje chroen….

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:18
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Robert: ik kan het allemaal niet bijhouden. Ik dacht dat jij het met Raina had.

  Linda: ik heb zojuist de souflée uit de oven gehaald. Hapje gebakken lucht bij de koffie?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:19
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Paul: back to the seventies, yeah….

  En sprookjes waren hier veel vaker rond, de jouwe had ik al gelezen.

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 20:22
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Goed laat maar zitten.

  Ate dag.

  Ivy eets ze

  dag allemaal

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 20:23
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Een hap gebakken lucht is altijd ok, Ivy, mijn dank is chroot!

  • thera on 16 oktober 2009 at 20:24
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate, ja het chaat wel weer, dank je, lief dat je het vraacht. Chroen is roest, ik kan er ook niets aan doen.

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 20:25
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Ate ik begrijp nog steeds niet wat je bedoelt.

  Doe maar per email.

  • thera on 16 oktober 2009 at 20:26
  • Reply

  Avatar van thera
  Robert, Almere buiten? Pas je op dat je je vinchers niet weer brandt?

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 20:28
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Robert.. Blijf nog even, het is zo gezellig..
  Koekje?

  • R. Kruzdlo on 16 oktober 2009 at 20:31
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  "Het bewijs voor een prima intelligentie is het vermogen er twee tegengestelde ideeën tegelijkertijd op na te houden, en toch te kunnen blijven functioneren."

  Nu moet ik echt gaan want ze gaan hier eten.

  goret Punt (oei groet)

  • Ate on 16 oktober 2009 at 20:36
  • Reply

  Avatar van Ate
  Nee nee Nikolai, mijn mail-adres krijch je op die manier niet.
  Maar vertel eens, wat snap je allemaal niet?

  @ Thera, beetje koperpoets?

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 20:36
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Ik voel mij bijna verlegen met deze aandacht…..
  Eet smakelijk! Tot zo, lieverd. Doe je rustig aan?

  • thera on 16 oktober 2009 at 20:37
  • Reply

  Avatar van thera
  Juist Robert, daar kun je nog wat van leren. Eet smakelijk en het was weer uitermate vermakelijk. Tot de volchende keer.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 20:39
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Bitterballen dan maar?

  • thera on 16 oktober 2009 at 20:39
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate, ik ben van steen. Of van potloodstreepjes op papier. Maar ik zal wat proberen te poetsen. Ik begin maar eens met de afwas. De koffie is op. En Robert is naar de Febo. Tot later.

  • Ate on 16 oktober 2009 at 20:42
  • Reply

  Avatar van Ate
  Ik cha maar eens wat in de machnetron sguifen.
  @ Thera, van steen?? ook het hard?

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 20:47
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Laat Ate maar sguifen!

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:49
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ha, ga je even eten, zitten ze hier lekker door te vergaderen.

  Linda, nee, voor bitterballen is het nog te vroeg, zet ze maar in Ate’s magnetron voor over een uurtje ;-)

  Thera: mos toch? Het was toch moschroen eikenhout?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:50
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate: nou dacht ik toch echt dat er snuifen stond. Nou ja……

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:53
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate en Thera: wacht even, ik raak helemaal de draad kwijt. Wie is Nikolai in Almere buiten?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 20:56
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: hoe sgrijf je Febo in het Catalunyaans?

  • Ate on 16 oktober 2009 at 20:58
  • Reply

  Avatar van Ate
  Febo in het catajoenjalaans? waarsgijnlijk ook verkeert.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:00
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ach Ate, Febo is sowieso verkeerd, behalve voor milkshakes voor sommigen.

  • Ate on 16 oktober 2009 at 21:09
  • Reply

  Avatar van Ate
  Bitterballen in de magnetron is niet zo’n goed idee, weet ik uit ondervinding. Die dingen ontploffen !

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:27
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ontploffende magnetrons? Dat heb ik nou nog nooit meegemaakt! Bij mij staat hij gewoon rustig op het aanrecht, maar ja, ik heb de handleiding nooit gelezen dus ik gebruik hem om dingetjes op te zetten.

  • Ate on 16 oktober 2009 at 21:31
  • Reply

  Avatar van Ate
  Neeee, de bitterballen ontploffen !
  Dochterlief heeft eens een schaaltje vol in de magnetron gedaan, die zag er daarna uit alsof hij uit een slechte Amerikaanse horrorfilm kwam.

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:32
  • Reply

  Avatar van thera
  Febo heeft anders wel lekkere kroketten. Van die halflauwe en een beetje zagt, vechetarisch ook. Net zoals vroecher op het station. Ik kom zo weer teruch, sgenkt er iemand vast een lekker drooch wit wijntje in? T’Is immers vrijdachnachut (vrij naar Saturdaynight van Brood).

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:35
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Oh, Ate, sorrie, blont!

  Eieren in de magnetron sgeint ook erg te zijn.

  Thera, foute croquetten zijn nooit wech. Ik kom te wijnig op stations. Wijn, daar zeg je wat. Lekker wijntje? Er wordt er zojuist eentje voor mij ingeschonken, rosé met ijs. Proost.

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 21:36
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Kriech stuuten hjer van al da vremde gepraot. Ken nie eens meer op de pot goanne. Sjonges

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:41
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Heer Boer, de modelletjes van deze week zijn toch echt de moeite waert. Niet gecoördineerd want den coördinator der correcties vertoeft momenteels in de catacomben.

  Om nog maar even bij de inhoud van het blog te bleiven.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 21:42
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Vremde gepraot? Woa?
  Wat sullen we nou krijchen?
  Ick wil wel un waintje eichenlijck.

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:43
  • Reply

  Avatar van thera
  Wit of rosé Morchaine?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:43
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda, komt eraan. Rood, wit, rose? Chroen???

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:44
  • Reply

  Avatar van thera
  Boer Pier heeft zijn tap al maannden chesloten, dus doen we het maar hier.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:44
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera, je bent er weer! ;-)))) Wat doene we hier. Op pottie?

  I amuse myself to death hierrooo

  • Ate on 16 oktober 2009 at 21:46
  • Reply

  Avatar van Ate
  Dag Chrutte, tsieter nietuit nietwaar? Moet het zomz drie keer overlezen om te zien wat er staat.
  Het is het kataloenjaanse dialekt.

  Ik sgenk dan maar een lekker root gileens weintje (heb een hele krat meegesmokkelt)

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:46
  • Reply

  Avatar van thera
  Kind licht in bed, afwas staat nog huizenhooch. Tijd voor pret dus.

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:47
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate volchens mij is het meer Almeriaans.

  • Ate on 16 oktober 2009 at 21:48
  • Reply

  Avatar van Ate
  Zo is dad Thera, stel niet uit tot morchen wat overmorgen ook nog kan.

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:49
  • Reply

  Avatar van thera
  Ik weet noch een passende chezechde: "Op een mesthoop chroeien de mooiste rosen."

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:50
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ik zal eens een vat sangria aanslaan, twort hier gesjellich. Op s’n maastreechs, toch? Of zitten we nu in Almeria?

  Ate: ik doe dafwasch pas alstie wegloopt, En dan hoeftut niet meer, want zo hard kan ik tog nie lopuh.

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:52
  • Reply

  Avatar van thera
  Ik moet wel Ivy, ik kan cheen bordun bleiven kopen.

  • Ate on 16 oktober 2009 at 21:53
  • Reply

  Avatar van Ate
  Is Marchreet al weer wezen kijken? (of anders Raina…)

  Almeriaans? nou, dat klinkt meer Amsterdams, weetjewel sonder n an et end fan de woorde. segmaar.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 21:53
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Moment hoor, er wort hier aan de deur geklopt.
  hart geklopt, zacht geklopt.
  Hopelijck iz dat de wijnvrouwe.
  Ej.. wattissermetamsterdams?

  • thera on 16 oktober 2009 at 21:55
  • Reply

  Avatar van thera
  Almeriesj dan Ate?

  • Bart on 16 oktober 2009 at 21:58
  • Reply

  Avatar van Bart
  Hee, is het countdown café verplaatst?
  Een chezeliche boel hier, so te sien!

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 21:59
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Nix misj met amsterdamisch. Roodborstjes tikken ook trouwens graag gewoon áán het raam en niet erop.

  Ate, nee, de febo is vasthoudend.

  Nog een catalunyaanse sangria, dames, heren ook?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:00
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Bart: nee, geen countdown hier. Maar we draaien wel gezellige muziek en schenken een wijntje. Jij ook?

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:01
  • Reply

  Avatar van thera
  Ivy, dat zech je nu wel, maar je begrijpt er niets van. Het is de symboliese betekenis van materie en roodborsjtus tikken niet, maar ze pikken.

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 22:02
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Dat suplokaal fan me is door de pliesie gesloten… . hat wul aerich fur mekaar…. alle ouwe friegesellen dan he, en dan zo’n bus mei wieffe. Dansavond….

  Hat een maat die brag de toeriste nar it suden en dan op wei terug die wiefe in de bus. Iergens bove ut sinterkaalsland. Die ware zo gek as ik wee niet wa. Tinus hat nog een kastanjette in het oog gehat, harstikke blien. Maar ja wer van kwa tou erger.

  Kwam de kapotjes tege in de koeieflaai, en die musak van die wiefe. alle honde in e buurt wakker. Pliesie er bie dus, al een paar keer dan. Ben ur wel een paar trouwt van die vrijgeselle, da wol.

  Eh ja ju

  En da lokaal is anders van ene ander heur, moeke met hun, en tafellaken of zeu. Wat ge meinde. Is nu un bordele geloaf ik.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:03
  • Reply

  Avatar van thera
  http://www.youtube.com/watch?v=kRopmfinsWk&translated=1
  musiekje voor onze erechast die niet weet of ie man of vrouw is, of allebei.

  • Johan HvD on 16 oktober 2009 at 22:03
  • Reply

  Avatar van Johan HvD
  Gochiemeine, Frouwe Yvi, wat heebt u en mooj stuck gesgreeven! Wat iz diej menheer Johan tog een aaardiche percoon! Het heij miscgien Iznogoet? ;-))

  • Bart on 16 oktober 2009 at 22:05
  • Reply

  Avatar van Bart
  Ah, leker, Ivy! Ik doe chraach mee! :)
  Proozd!

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:06
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: maar ze tikken tog met hun snafultjes? Da’s wat anders dan tiepen natuurlijk, maar tog. Neem nog een sanriaatje, het derde fat is aangeslagen. geslachen. geslacht dan.

  Grutte: een mat? Soon fliegent tapeit waarop al die wieve dan sate? En dan ter hoogte van de piereneejen de boschen in?

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:07
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Thera.. roodborstjes?
  En seisjes dan?
  Trouwens
  zet iemand dit wel even in het argief?
  voor de CIA en zo, altijd handig.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:08
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Whoa, ik begint agter te lopuh……

  Heer Johan, wellecome! Iznogoet, was dat niet ene Sultan?

  Bart, sguif lekkah aan, gezelli!

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:10
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda: wordt gearchiveerd, daar hebben we tenslotte niet-Johan voor.

  Goed als ik de AIVD, de BVD, de CPN en de DSB ook insgakelt?

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 22:10
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Nie eine mat, eine maat. En die boschjes ja, da wel he. Kon nie aankome met koeie sonder melk seg maar

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:10
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Of is het nu SieAiEej?

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:11
  • Reply

  Avatar van thera
  Grrr zonder woorden, kunnen we het niet bestuderen Ivy http://www.youtube.com/watch?v=nPmUJUHgtZ8

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:13
  • Reply

  Avatar van thera
  Oeps sorry chrrr

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:15
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  tis moeilijk bescheiden te blijven,soms.

  Als we tog besig sijn.
  http://www.youtube.com/watch?v=wRMVaAz_SYg

  • Ate on 16 oktober 2009 at 22:15
  • Reply

  Avatar van Ate
  Ha ! ydereen heeft het idioom aardich te packen.

  LOLA !!! Yes !
  Noch eentje foor de chast
  http://www.youtube.com/watch?v=4FKts1JOaJc

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:16
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Heer Boer, sorrie, had de geredigeerde versie over het hooft gezien. Maat, dus. Bosjes wel. Oké….

  Linda: whatever.

  Thera, xal uns kaikuh.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:16
  • Reply

  Avatar van thera
  Nee he, is iedereen nu tien minuten aan het luisteren? Dan smeer ik maar fast de toostjes

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:19
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Ivy spreeckt oock a little bit ofer the grens?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:21
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: ik hoort toch duidelijk AAN het raam.

  Ja lekkah, toosje met brie voor mein.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:22
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda: Ivy spreekt alle talen alsut nodich is ;-)) Desnoods duidelijke….

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:23
  • Reply

  Avatar van thera
  Ivy, wat zit er in je oren? Het is OP!!!!!!

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:25
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate dank je voor dat lekkere nummer. Ik zet meestal deze op: http://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I&translated=1

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:25
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Jeetje, Thera, kwistnie dat je boos wert …. op, oke, op is op. Is er nog een toosje missgien?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:26
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Maar ik ga dus niet elke keer liedjes zitten luisteren want we hebben zelf lekker Placebo op staan.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:26
  • Reply

  Avatar van thera
  Nee het is aan en ja, hier is een toostje. Brie met een blaadje peterselie.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:27
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Ik moet even dringend mediteren op deeshe teksten hoor.. ik klop zo wel weer op de deur.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:27
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Mjammie.

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 22:27
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Ate, je ken ook die biiteren balle effe in dat glimvolie doen. wiet niet of je in op de boerderie woon, denk he welle. en dan effe bij Clara van achtere na binne. Mainiut of fietien.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:27
  • Reply

  Avatar van thera
  In een kroech hoort muziek en geen nepparacetamolletjes.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:28
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ho, dus, en, mjammie was een reactie op het toosje. Mediteren op de teksten van dit blog? Knápppp!

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:28
  • Reply

  Avatar van thera
  Linda, AAAAAAANNNN
  of was het nu tog op?

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:29
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Tsja. Je bent Sjaan Sjamaan of je bent het niet. Versgil moet er zijn.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:29
  • Reply

  Avatar van thera
  Net zoals mijn wijn?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:29
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Heer Boer, ik heb ooit pragtig fuurwerk gezien in ene magnetron met folieën.
  Clara is toch die koei?

  Thera, cultuurbarbaar! Placebo maakt prachtige muziek. Ik ben niet zo thuis op joeptjoep, maar zoek maar uns.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:30
  • Reply

  Avatar van thera
  Buiging voor Sjaan, oh heiliche chotheid.

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 22:30
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Nim an da he folk hier kiekt naar Man beite Hond. die frans is nou ein folle nief fan mie (wolde niks van die wiefe hebbe trowjens) dan ist wat gewoaner miskien as ik dit zo seg.

  Clara is dus een beste swart witte. en fan de natur kriegst allus

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:31
  • Reply

  Avatar van thera
  Staan de mannen weer bij de chokkast?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:32
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Jouw wijn, mijn wijn, onze wijn. Geen versgil. Let’s drink!

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:32
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Een buighende vrouw is leuk.
  Buighende mannen: beter.
  Maar ik dwaal nu af.
  Wijn?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:34
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Oh, Sjaan, welkom.

  Heer Boer, wij beiten nooit Honden. Misgien slaan we ze wel maar dan hebben we begrip voor ze.

  Chokkast? Dieje bennik hier nognie tegengekomen nie.

  WIJN!!!!

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:36
  • Reply

  Avatar van thera
  Wijn!

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:36
  • Reply

  Avatar van thera
  Wijn!

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:37
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda: nu wordt er ernstig afgedwaald, ja. Buigen of bukken is een groot verschil. Margreet Dolmans had het over bukken (Thera, zoek je even het joetjoebje erbij?) ;-))))

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:37
  • Reply

  Avatar van thera
  Tog wel trachisch drie vrouwen alleen aan de wijn
  of chewoon leuk?

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:38
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Een joetjoebje over buigen?
  Oeh.
  Thera: het is SYMBOLISCHE wijn. Bechrijp dat aub. Geen FEITELIJKE wijn.
  Moet ik weer alles uitlechen..

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:38
  • Reply

  Avatar van thera
  Voor Marchreet had ik Lola al opgezet.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:39
  • Reply

  Avatar van thera
  Buk, buk. buk nog een keer…

  • Ate on 16 oktober 2009 at 22:40
  • Reply

  Avatar van Ate
  @ Chrutte, choeie tib, het sal met Berta ook wel willen?

  Nee Thera, bij de joekboks.
  Placebo !
  http://www.youtube.com/watch?v=h5KqoqKwuPI

  En Thera, een wijn tegelijk he.

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:41
  • Reply

  Avatar van thera
  Oh…. ik ben maar een simpel chroentje Linda

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:41
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Niet trachisg, gwoon leuk ;-))
  Zolang je het niet te vaak doet. Toch?
  Is symbolische wijn ook lekker? Ik drink gewoon rosé….

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:42
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate: zolang je het niet met Zelda probeert!

  En een wijn tegelijk, dat zal moeilijk te synchroniseren zijn. We moeten ook noch tiepen!

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:42
  • Reply

  Avatar van thera
  presiec Ivy, wit en drooch, en koud natuurlijk

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 22:43
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Het versgil zit m in de metamorfe velden. Van die wijn dus.
  Of was het nu een aura?

  • Johan HvD on 16 oktober 2009 at 22:43
  • Reply

  Avatar van Johan HvD
  Gôh, Mevrouj Yvi, d’r komt toch van ales binnen zette. Een Boer, Sjaan Sjamaan, Clara…
  Ik denk dat ik maar es effetjens op de bank ga legge, ik wort er een beetje benouwt van…

  Enne, de Sultan was geen Sultan, Iznogoet was een Grote Vizier, die chraach Kalief wilte worde in pl;ats van de Calief… ;-)

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:44
  • Reply

  Avatar van thera
  Johan, ik weet het, een stripboek, ook veel gelezen, maar welke ook alweer?

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:45
  • Reply

  Avatar van thera
  Is ook een tekenfilmserie van

  • Johan HvD on 16 oktober 2009 at 22:45
  • Reply

  Avatar van Johan HvD
  Thera, De Kalief!

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:46
  • Reply

  Avatar van thera
  Linda, als je praat als Sjaan, moet je effe je naam veranderen
  anders ben je geen sjamaantje hoor

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:46
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Heer Johan, ik zat dus in de richting. Veel pleizier op uw bangk in het harde gras.

  Linda: de akasha kroniek! Daar zit alle wijn die we gedronken hebben.

  Thera: komt er aan. Hij komt wel uit het kerstpakket van twee jaar geleden, ik hoop dat de bijkeuken inmiddels voldoende is afgekoeld. Anders kan er nog wel een stukje ijsberg in. Die kalven toch af waar we bij staan. Of niet natuurlijk, als we niet in de buurt van de Noordpool staan. Maar dat geheel terzijde.

  • Johan HvD on 16 oktober 2009 at 22:46
  • Reply

  Avatar van Johan HvD
  Thera, de tekenfilmserie heb ik wel eens gezien, die was anders en heet Iznogoeth

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:47
  • Reply

  Avatar van thera
  anders kan ik de stralinch niet voelen

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:47
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: is iznogoed van disney?

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 22:48
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  Shamaahne bestaan nie. Hep iemand somps tapphaas?

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:48
  • Reply

  Avatar van thera
  Ja Johan, heel leuk was die.

  • Johan HvD on 16 oktober 2009 at 22:48
  • Reply

  Avatar van Johan HvD
  Vrouwe Ivy, gaat u een Noordpoolreis maken?

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:49
  • Reply

  Avatar van thera
  Ivy, de Noordpool is net zo lauw als de kroketten van Febo

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 22:50
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Vrouwe Ivy, de tekenfilms zullen wel uit Nipponia komen, neem ik aan.

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 22:51
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Aigelek heb ii best wel zin in een Febo kreket, Thera, zouwie d’r niet effe een paar kenne gaan halen? ;-)

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 22:51
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Ate als Berta gekalf hebbe wel. Anders blife se tochtig, sie je genoeg hier. nie warm te kriege dan. gief mar een rondeke fur dat frouwlekijk spul, snap ‘r neu fan

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:51
  • Reply

  Avatar van thera
  Pollonia, is een toostje ook goed?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:52
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Pollonia: het is hier American Party (wat ze in Amerika Dutch Party noemen). Je kan je eigen tappas meenemen.

  Heer Johan: nevernooitniet. Tot het voldoende opgewarmd is dat daar palmen groeien.

  Thera: dan schiet het dus al op. Maar goed, dan zal ik wel weer wat klontjes aan onze miljauwonvriendelijke amerikaanse koelkast ontlokken.

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 22:52
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  Met wors gaag dan lussik n toosje wel

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 22:53
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Hahaha, Pollonia, den TapHaas haast zich reeds… ;-)

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 22:53
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  tappas, ik bedoel tapphaas, je luisterd nie

  • thera on 16 oktober 2009 at 22:54
  • Reply

  Avatar van thera
  De kalief, in dit land zorchen de mannen voor de vette hap. Chooi er maar meteen een paar vlammetjes in voor mij.:-)

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:55
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Heer Kalief, ik kijk nog zelden tekenfilms sinds de kinders de luieren ontgroeid zijn. Ik leesch liever een boekwerk, zoals daar zijn… nou nee, laat ik niet mijn gehele bibliotheek op het blog gooien.

  Ik ken wel effe naar de harmonie lopuh, das een puike snakbar hierro om de hoeck.

  Heer Boer: voorzichtig met op de tocht staan, he? Voor je het weet heb je een spaanse vogelgriepvirus te pakken die uit mexico komt via de varkens. En dat zijn ook dieren van de boerderie.

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 22:55
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Oh, Vrouwe Ivy, ik dacht al enige Iglo’s te kunnen reserveren om gerieflijke dagen en nachten te hebben… ;-)

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:56
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Tapphaas? Die kennewe hier nie gloof ik. Ni? Ni? Ekke ekke?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 22:58
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Heer Kalief: zelfs de igloos smelten waar je bij staat. Als je er al bij gaat staan, natuurlijk. Wat in het licht van het smelten der ijskap en derhalve de ondergrond der igloos ten zeerste is af te raden. Palmbladeren hutje danmaar? Ergens in de tropen waar het niet wegsmelt doch veilig onder warm water loopt?

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 22:58
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  Orriezjienele uit kattaloenja

  wie is de rare fent met zun strop? Heettie egt klief of doettie assof

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 22:59
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Thera, vlammetjes? Die benne toch veelsteheet, je ken fan maar beter wat bliksemtjes in de pan gooien. Ik zal d’t wel een paar ingooien, mèt Sjileence Cpaance rooie pepertjes.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:00
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Pollonia: de catalunyaanse zijn ongetwijfeld de beste. De heer in strop heet inderdaad Kalief als het hem belieft.

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:01
  • Reply

  Avatar van Ate
  @ polonium Priapisma, het is niet Marchreed

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 23:01
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Vrouwe, tochtig is tog wa anders heur. Dan wil de dame met name dat he nie effe togt fur de korte dure. kinst ok reire siekstes bei up loape anders.

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:02
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Vrouwe Ivy, een palmbladerenhutje onder de volle zon, neen, ik ken dat. Daar smelt je weg, ook met water. Daarbij is het water ook niet alles, er zitten nog wel eens krekkedillen in…

  Pollonia, jazekers ben ik klief. Dernet heb ik nog wat bomen geklieft en klief ik de klippen van de klif…

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:02
  • Reply

  Avatar van thera
  Iedereen heet hier zoals hem belieft

  en nee Kalief, vlammetjes ende niets anders dan vlammetjes! Tsssss

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:03
  • Reply

  Avatar van Ate
  Ferdory, het is hier niet bei te hauden….

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:03
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  ken die klief dan wel schreife. Sjieleens schreif je als sjieleens daggik alteit

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:04
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  de klief praot tege mei, dat het nog beina niemant hier gedaon

  klief, ge bennun lekkere fent folgens mei. Sulle we melen?

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:05
  • Reply

  Avatar van thera
  Word er nog gedanst in deze tent? Zonder dansen vinnik er niets aan.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:05
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate: pollo is kip. Dus het zal wel wat anders wese. Wat heb jij toch met mevrouw Dolmans?

  Heer Boer: kweet wat ‘t is. Rare siektes kê je overal oplope, sekers om dese teit vant jaor.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:07
  • Reply

  Avatar van thera
  Pollonia danst met Marchreed, zoals chewonelik/

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:07
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Getverderrie Pollonia, skraife kenne me dan wel niet, maar datteme sjielie niet kenne, dat benne dan ok geen sjieliese sjieliieten.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 23:07
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Ah, de wandelung ist vorbei, het essen is op.. Tiet veur n pafke en goed gezelschap..

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:07
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  siektes wor ik alteit steif fan

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:08
  • Reply

  Avatar van thera
  Ik dans vanavond met Ate, sorry Kalief, volchhende keer weer

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:08
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  klief, gekkie, lekkere bonk fan me, ik cheloof in chot hoor

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:09
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Pollonia: kheb al tegens u geproat, toch?

  Heer Kalief: beter dat u wegsmelt dan de poolkappen. Of dicht ik u nu een altruïmse toe dat te ver gaat? Water met krekkedillen is tot daar aan toe, kikkerdrillen is pas vies. Of kwallens.

  Ate wil jij even met Thera dansen? Ik heb het te druk met reageren.

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 23:09
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Ken ‘t niet mier begreipe. Alle wiefe drunke, da’s niet so erg, en kerels die het late hange of zeu

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:09
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Pollonia, meel? Nou ja, je kenne allerlei meel kraige hoor, witte meel, kropmeel en nog meer van zuks.

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:10
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  die tera, eet sei wel choet eigelluk, se siet groenzig, se mot tog nie ofergeefe he

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:11
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda, gelukkig dat jij er ook weer bent. Het ontspoort hier ernstig. Tied voor un pafke, sekers.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:11
  • Reply

  Avatar van thera
  Pollonia, dans jij maar met Sjaan, want daar chinch het je uiteindelijk om. Tog?

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:12
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  kfin boere eigesleiks ook wel aardich

  • Boer Pier on 16 oktober 2009 at 23:13
  • Reply

  Avatar van Boer Pier
  Nou ist Yvonne welle woar eine folle neicht weer fan de sweager fan Klaske

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:13
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  tera, ken jei niet lese, kfroeg of je wel goet was fanwege die groenzige harses fan je

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:13
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Heer Boer: het drunken van wieve is een goed oerhollandsch gebruuk.

  Pollonia: met Thera is alles beter dan oojt, zij ziet chroen van entoesjiasme.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:14
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Whoa, Boer, wie is Yvonne nou weer? Klaske kennik moar ferders?

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 23:15
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Ontsporen is leuk.
  Tog?

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:15
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Vrouwe Ivy, kikkerdril is best leuk, maar verdwijnen in een grote hapsnoet van een krekkedil is ook niet alles.
  Neen, u dicht mij geen altruïsme toe, maar u kunt toch ook een palmenbladhutje op de Noordpool neer zetten?

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:15
  • Reply

  Avatar van Ate
  Ah pollo, dus het is een steive kib…

  OK.Thera, mach ik uw hant….

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:17
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda: Yo!

  Heer Kalief: ik kan u verzekeren dat het verdwijnen in een bundel kikkerdril …. nou ja.
  Als we even wachten, kunnen we zeker een palmen hutje op de Noordpool oprichten. 2012 daaromtrent? Daarna vergaat toch de rest van de wereld.

  Ate: ik wist dat je het zou vragen……!

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:17
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  jullie sein helesmaal nie aardich tege mei

  en die ketwiesel hout me foor de chek

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:18
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate, zoek jij het muziekje uit, of ik?
  Maar dan niet te lang bijven hangen bij de djoekboks, plies.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:22
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Plonia, nou niet de verongelijkte kip spelen, er wordt best aardig tegen je gedaan maar dan moet je wel meespelen!

  Thera: als Ate eenmaal op zoek gaat naar de djoekbox dan kun je het wel sjeken. Heeft hij nou nog je hand niet te pakken?

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:22
  • Reply

  Avatar van thera
  ATEEEE!!!!!!!

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:23
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  ik gaat hoor, jullie sein eg nie gesellig

  ik kreig geen aandagd chenoech

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:23
  • Reply

  Avatar van thera
  Nee dus. :-( Ivy.

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:23
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  ijkels

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 23:24
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  agossie.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:24
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Tjee, Thera, dat was ik vergeten te zeggen: de djoekbox staat in een andere dimensie. Dat kan dus nog wel ff duren.

  Plonia: je leesd niet.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:25
  • Reply

  Avatar van thera
  Pollonia, we zijn heel gezellich, wat je zaait dat oochst je … zoiets

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:25
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Tja….

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:25
  • Reply

  Avatar van Ate
  @ pollo, dans jij met Berta.

  Thera, iets Cubaans?
  http://www.youtube.com/watch?v=6rRJP8rVg-4

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:26
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate, zal ik dan even zoeken?? Ben ik heel choet in hoor.

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:26
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  jei leesd nie en je luisterd nie choet naor me

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:26
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Nou we het er toch over hebben. Hoe was jullie oogst?

  • Grutte Pier on 16 oktober 2009 at 23:27
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  INGREEP

  En ik ken Klaske wol aerdig. Ik bestippe jir wat monlju die wat eafterom kontakten nedig ha mei wat frouwlju. Kin sa mar raar gjin.

  Om ut in goeje banen te leije. Net reageare op rare monlju, die je sa ma meele. Giet op de hasses fout.

  Klaske sit in redactie fan Blogger sieket Blogster (spin-off), serieus mei, mar wagtsje eerst us mar ou. Al dat oare is net goet, en meldje it.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:27
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate helemaal choet. Anderen, eksekuseert u ons even?

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:27
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate helemaal choet. Anderen, eksekuseert u ons even?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:27
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate: iets Cubaans? Wat ontzettend gedateerd. Wat dacht je van The Cure?

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:27
  • Reply

  Avatar van thera
  huh?

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:28
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  tera, ik saai helesgaar neks, ik sei tog al dat ik al steif fan messelluf bent

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:28
  • Reply

  Avatar van Ate
  Huh ? ooh oochsd, mwa wlaardig…

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:29
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Grutte: ik kan wel fries lezen, maar niet antwoorden. Boodskip is dudelik. Hoopikdanweldus.

  Kantwoort nooitnie op ongebekende meelnie.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:30
  • Reply

  Avatar van thera
  En nu wat meer uptempo Ate? http://www.youtube.com/watch?v=ygctbqBijFk&translated=1

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:31
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  he ketwiesel, ga je is gou sgere

  fiesserik

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:31
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  GP, ‘t het wel wat om hakk’n, maar wat wai’k nait… ;-)

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:32
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Huh? Cure? Lese jullie wel blogs dan?

  Ate: fijnzo, houwezo. Dappels hier waren zeer overvloedig. Erpels heb ik nie gesien nie. Maor jao, die haddik ook niet gepoot. Das lochisch dan nie, toch, wel, ja toch nie dan?

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:34
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  kan iemant me ijgeleik fertelle wrom dit ferhaal de man die nie kon sgreife heet?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:35
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: ik hoop niet dat je sommigen nou op verkeerde ideeën brengt met die hips.

  Heer Kalief, als u wilt hakken: de bomen hier ten tuine hebben nogal een rijke oogst en mogen best wat hakwerk gebruiken.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:35
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ach, Pollonia, je moet bovenaan beginnen met lezen en dan helemaal tot waar de zwarte letters ophouden en de reacties beginnen. En daarna begint een heel ander verhaal.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:36
  • Reply

  Avatar van thera
  Nee hoor Ivy, is chewoon een heel lekker nummer. tog?

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:37
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  en folges mei heefd die ketwiesel ook een hele fette pens hek erches chehoort

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:37
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera, sekers! Mijn hips begonnen bijna spontaan te sjeken ;-))))

  Pollonia: verkeerd geinformeerd.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:37
  • Reply

  Avatar van thera
  En nu duik ik in bed, morchen moet ik weer vroech op.

  • Isis Nedloni on 16 oktober 2009 at 23:38
  • Reply

  Avatar van Isis Nedloni
  Ha ha…hie sit dus iedereeeeeennnnnnnn….hahaha….geselli!!!!!!!!

  liefe late afond groete!!!!!!!
  is knussig so
  de
  reaktie velden!!!!!; ))))))))

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:38
  • Reply

  Avatar van thera
  Pollonia, niet zo jaloers. Catweale danst met mei!!!!

  • Grutte Pier on 16 oktober 2009 at 23:38
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  Geaf Frysk….

  Taalvout of dertig, minimaal. Maar hardop lezen helpt altijd.

  (ook daar is nog een spellingsaanpassing geweest, minder ^ en é enzo)

  Is het inherente bereikt alhier, qua reacties?

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:39
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: choet idea! CU

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:39
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  welke rakties, se ferandere steets fan folgorde en somps is dur weer een plijte en staad er weer wat anders

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:40
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Vrouwe Ivy, Nu ja, dàt hakken bedoelde ik eigenlijk niet. Ziet u, tuinen bewerken, vooral bomen, is niet meer zo mijn stiel. En een Aks heb ik ook al niet… Alhoewel ik een rijke oogst natuurlijk niet te versmaden vind. Als het maar geen moreelsen zijn… ;-)

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:40
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  chroen kreng

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:41
  • Reply

  Avatar van thera
  Pollonia, welterusten ook voor jou in het chrijze Almere. :-)

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:41
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Isis! Leuk dat je er bent!!!

  Grutte: ooit van oorspronk ergens fries. Moar joah ….. t verwatert. Hardop helpt.

  En ja, zeker. ! ;-))

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:42
  • Reply

  Avatar van Ate
  @ Polonium, het had ook ‘ De man die niet kon spellen’ kunnen heten.

  @ Thera, volgende…
  http://www.youtube.com/watch?v=leohcvmf8kM
  (bedoelen we ooc nyts mee)

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:42
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  chroene jij mot mei chewoon nie he omda ik anders bent dan andersen

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:43
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Pollonia: misgien moet je niet teveel blogs tegelijk lezen. Hier verdwijnt niets, noch veranderen reacties van plaats.

  Heer Johan: nee, de oogst bevindt zich voornamelijk in het takkengebeuren. Daarbij is een aks zeer wel noodzakelijk hoewel met een goedgerichte blijde wellicht een enkele boom wel geveld kan worden geworden.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:45
  • Reply

  Avatar van thera
  Ate??? SUPER!!! B 52’s helemaal choet!!!! Maar niet voor nu, nu chaat dit chroene kreng naar bet. :-)

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:45
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate: gave otoos … heb jij er ook zo ene?

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:45
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  lekker weiv op die fillum fan jau ketwiesel

  ja ik ben wat bie segge se wellus

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:46
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera: kreng? You? giechelgiechel grinnik. Weltrusten.

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:46
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Daames, Heeren ook, laat ik u allen een goede snurktijd toewensen en past u op niet in de laagte te vallen.

  Ik wens u een wel te rusten.

  • De Kalief on 16 oktober 2009 at 23:48
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Oh, mooi Vrouwe Ivy, dan zal ik eens zien, wanneer de Blijde af en klaar is, daar grif gebruik van te maken. ;-)

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:48
  • Reply

  Avatar van thera
  Ketwiesel rules!!! En nu toedeloe, dank voor de wijn en de lol Ivy. Mijn wangen doen pijn van het laggen.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:48
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Kalief, van hetzelfde, zaagzze….
  En de huurprijs, daar worden we het wel over eens ;-)

  • Pollonia Priapista on 16 oktober 2009 at 23:49
  • Reply

  Avatar van Pollonia Priapista
  ik gaat es effe een happie snuife bij de feebo, ik hep nog geen tapphaas gesien hier

  doehoeg

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:49
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera, ik sluit de boel hier ook af. Heb me eveneens kostelijk geamuseerd, nog nooit zoveel reacties op 1 blog ;-)))))

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:50
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Pollonia, eet smakelijk. De hapjes en drankjes waren er wel degelijk en van het huis.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:51
  • Reply

  Avatar van thera
  Een slaapliedje voor iedereen die chaat slapen. http://www.youtube.com/watch?v=RjoHxExQzXQ&feature=PlayList&p=E0E8B3E3E7B48D19&playnext=1&playnext_from=PL&index=3

  (zong ik alteit voor mijn hondje)

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:52
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Buonanotte a lei signora. Kon je hondje daar echt van slapen?

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:52
  • Reply

  Avatar van Ate
  Choedenagt allemaal.

  • Linda Morgan on 16 oktober 2009 at 23:53
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Welterusten allemaal, ik werd een beetje afgeleid, sorry..;-)
  *zwaait naar Isis*

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:54
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ate: het was een waar genoegen.

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:54
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Linda: ciao bella!

  • Isis Nedloni on 16 oktober 2009 at 23:54
  • Reply

  Avatar van Isis Nedloni
  Doenne we meer
  dan sleuren we elkaar
  door
  den
  koude winter dagen; ))))))))))

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:55
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Isis: deal! Was gezelli.

  • thera on 16 oktober 2009 at 23:55
  • Reply

  Avatar van thera
  Ja, daar sliep ze goed op en nu… kaboem.

  • Isis Nedloni on 16 oktober 2009 at 23:55
  • Reply

  Avatar van Isis Nedloni
  Terug zwaaien naar Linda en iedereen hier in dit lieve rovershol; )))))))

  • Ivy (Heyta) on 16 oktober 2009 at 23:56
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Thera ;-))))
  Isis: idem!

  • Ate on 16 oktober 2009 at 23:57
  • Reply

  Avatar van Ate
  Noch even een zlaablietje ter genezing.

  http://www.youtube.com/watch?v=0uD17tNip1s

  • Ivy (Heyta) on 17 oktober 2009 at 00:02
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Ja, nee, dat slaapt lekker tussen die spinnewebsels ;-)))

  • thera on 17 oktober 2009 at 00:02
  • Reply

  Avatar van thera
  Ik zeij het al: Ate rules!!!! Welterusten iedereen! Ook voor de knarsentandende Almerezen, Komt allemaal goed :-)

  • thera on 17 oktober 2009 at 00:02
  • Reply

  Avatar van thera
  choet bedoel ik

  • Prometheus on 17 oktober 2009 at 00:09
  • Reply

  Avatar van Prometheus
  kwissut… as de rejaksie meter binne een uur van bijna honderd naar 280 stijgt dan is er een kroeg ope.

  Burrrp: iemand een borrl?

  • Ate on 17 oktober 2009 at 00:14
  • Reply

  Avatar van Ate
  Kijk nu, Marchreet is vergeten uit te loggen, en reageert nu ook al met Rene Louman.
  http://www.vkblog.nl/bericht/282305/Uitzendingen_Rob_Kruzdlo_BAREND_EN_VAN_DORP

  Ik denk dat je snel moet kijken, maar ik heb er een schermafdruk van.

  • R. Kruzdlo on 17 oktober 2009 at 00:58
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Alle kindertjes liggen nu lekker te slapen. Het zandmannetje is gekomen. Morgen weer fit op…

  Welterusten platleggers….

  • Ate on 17 oktober 2009 at 01:01
  • Reply

  Avatar van Ate
  Slapen ?
  Welnee meneer Louman, er zijn ook uitcheslapen tiepjes hier.

  • R. Kruzdlo on 17 oktober 2009 at 01:03
  • Reply

  Avatar van R. Kruzdlo
  Morgen weer naar de universiteit kom ga slapen en doe je toneel kapsel af…welterusten

  ha ha het kan weer beginnen… hi hi umie umie umie

  • Ate on 17 oktober 2009 at 01:09
  • Reply

  Avatar van Ate
  Bedoel je met die laatste link dat al die reacties van jou zijn?

  • Grutte Pier on 17 oktober 2009 at 01:14
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  Waar is de portier? Of moet ik even….

  • Grutte Pier on 17 oktober 2009 at 01:16
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  Mag ik alle aanwezigen even wijzen op mijn laatste bijdrage.

  • Grutte Pier on 17 oktober 2009 at 01:27
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  287…. mien got….

  • Ate on 17 oktober 2009 at 01:28
  • Reply

  Avatar van Ate
  Zeg Grudde, dat kan niet hoor, je leikt wel op een zeker iemand die ook altijd onder andermans bloch -KIJK MIJ, KIJK MIJ- loopt te tiepen

  • Linda Morgan on 17 oktober 2009 at 09:37
  • Reply

  Avatar van Linda Morgan
  Ate: je bedoeld dat er mensen zijn die dat echt doen? Wat sielich.

  goedemorchen.
  Ik wil langs deze wech allen bedanken voor een avond plezier, en Ivy voor haar chastvrijheid!
  Ik wensch jullie allen een prettiche zaterdag!

  • Ivy (Heyta) on 17 oktober 2009 at 11:29
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Goeieoggunt Linda en alle andere deelnemers, wattun nagt ….
  Dat moeten we vaker doen, maar niet te vaak ;-)))
  Tis lekker weer, dus ik ga buiten spelen.

  PS: Prom, gefeliciteerd!

  • trekmoment on 17 oktober 2009 at 11:56
  • Reply

  Avatar van trekmoment
  Bekend fenomeen, posities en soms hele afdelingen die zichzelf in stand houden terwijl het geen toegevoegde waarde heeft. Er wordt wat geld over de balk gesmeten.
  Niettemin een prachtig verhaal!

  • De Kalief on 17 oktober 2009 at 12:35
  • Reply

  Avatar van De Kalief
  Ach, wanneer de balk hoog genoeg hangt dan is dat toch een mooie gimnestieke les waar je fit bij blijft… ;-)

  Goeiemèrrege allen!
  Hm, tis al middag intussen…

  • thera on 17 oktober 2009 at 12:48
  • Reply

  Avatar van thera
  Zo even vanuit het zonnige zuiden en na een snelle rit over de eilanden een chroetje van mij.

  • N.ls on 17 oktober 2009 at 14:00
  • Reply

  Avatar van N.ls
  Prachtig verhaal Ivy, denk alleen dat het iets té realistisch is voor een sprookje ;-)

  • Ivy (Heyta) on 17 oktober 2009 at 16:41
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Trekmoment: helaas maar een al te ware waarheid. Er is veel overbodigs op de wereld ;-))

  Heer Kalief, gij zijt weer verrezen van uw sponde! Als de balk maar hoog genoeg hangt kêje ook je hoof nie stote.

  Thera: hier in het zonnige oosten gaat zojuist de zon schuil achter de buurhuizen. Afschaffen! Nou moet ik noodgedwongen weer naar binnen. Chroet trug.

  N.Is: sommige sprookjes zijn zo realistisch dat ze bijna waar lijken ;-)

  • oliphant on 17 oktober 2009 at 21:56
  • Reply

  Avatar van oliphant
  Goed, dit heb ik dus helaas gemist. Een mooi verhaal over een eenvoudig mens, dat vanwege vermeend belang ten onder gaat. Ik heb medelijden met Dirkie S. Ik heb wel een ooit gekoppelde maar inmiddels losgemaakte koopsom voor een ooit bezeten hypotheek. Ondanks dat hij wat hoger was gestegen, heeft hij hetzelfde bereikt als jouw hooffichuur. Maar de ontaaarde dischcuzzie heb ik van ghenoten en het is duidelijk dat er iemant rontfietst die dat uyterst intresant vint.

  Krijch ik een sijntje bij de volgende sceanse???

  Let niet op mijn spel- en taalvouten, want die intreseren me niet. Het gaat erom dat je mijn bloch leezt. leez mijn bloch en u weet wie ik ben. En wie u ben.

  Groet van uw neederige dienaar, hoogagtend, dochter anders. M. A Olipant.

  PS Er staan veel rode kringeltjes onder veel woorden, maar dat zal Googel Kroom wel zijn.

  • Grootzoon on 19 oktober 2009 at 11:55
  • Reply

  Avatar van Grootzoon
  Ik laat de – meeste – reacties maar voor wat ze zijn..(vind bewuste spelfouten zieliger dan echte, zeker van volwassenen)

  …maar bij het verhaal drong zich toch de gedachte aan France Telecom op… wordt ‘Johan’ nummer 26? Mooi geschreven!

  • Ivy (Heyta) on 19 oktober 2009 at 13:45
  • Reply

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Oliphant: de meeste sceances doen zich spontaan voor op het blog, ik had dit ook niet verwacht.

  Grootzoon: de spelfouten maakten onderdeel uit van het spel, letterlijk dus spel-fouten.
  Ik denk dat je een hoop parallellen kunt trekken met al dan niet bestaande bedrijven. Thnkx

  • Ate on 19 oktober 2009 at 17:27
  • Reply

  Avatar van Ate
  Volwassenen?

Geef een reactie

Your email address will not be published.