Dec 17

sneeuwplaatjes. Sorry!

Normaal gesproken ben ik rond deze tijd van het jaar pas thuis als het al donker is. Vandaar dat ik nauwelijks van de sneeuw kan genieten, behalve dan om in thymotische woede te fulmineren tegen het strooibeleid van de gemeente dat ervoor zorgt dat het grootste deel van de weg die ik moet afleggen meer weg heeft van een ijsbaan dan een befietsbare route.


Vandaag was echter de laatste dag voor de kerstvakantie. Na een praatje van de rector, een kerstborrel met spelletjes en het in ontvangst nemen van het kerstpakket kon ik dus op tijd naar huis. Onderweg zag ik prachtig besneeuwde bomen, witte wegen en een roodkleurende lucht. Alle reden dus om, na het uitpakken van het kerstpakket, mijn camera te pakken en dezelfde weg terug te glibberen.


De foto’s zijn gemaakt langs de Hazenkampseweg en in het Goffertpark.Ook zo koud gekregen? Ik ging in elk geval nog een keer lelijk onderuit.Maar in het kerstpakket zaten ondermeer een fleecedeken, glühwein en chocoladedrank. Die kwamen goed van pas!Ivy

14 comments

Skip to comment form

  • antoinette duijsters on 17 december 2010 at 19:38
  • Reply

  Avatar van antoinette duijsters
  Fraai, troost je ik heb ook nog geen kans gekregen, hier heeft het ook niet zoveel gesneeuwd.

  • Kitty Schoenmakers on 17 december 2010 at 19:47
  • Reply

  Avatar van Kitty Schoenmakers
  De bomen waren inderdaad prachtig vandaag met dat dunne laagje erop:) Daar heb ik ook van zitten genieten in de bus van werk naar huis.
  mooie foto’s!

  • beus on 17 december 2010 at 19:52
  • Reply

  Avatar van beus
  Je moet maar zo denken: Gelukkig heb ik het Kerstpakket nog.

  • Bart on 17 december 2010 at 20:05
  • Reply

  Avatar van Bart
  Oei, toch nog onderuit gegaan. Niet te erg bezeerd hoop ik?
  Hier in de omgeving was het onwijs veel, je kon zeker niet fietsen, en lopen in die 30 tot 40 centimeter valt ook heul niet mee.
  Gelukkig heb je er een mooi kerstpakket én fijne foto’s aan overgehouden! :-)
  En met de fleecedeken om, en geholpen door glühwein en chocoladedrank kun je lekker opwarmen, de hele avond…

  • Heyta (Ivy) on 17 december 2010 at 20:17
  • Reply

  Avatar van Heyta (Ivy)
  Antoinette: ik dacht dat er bij jou al veel sneeuw gevallen was! Maar de komende twee weken heb ik vrij, dus ik hoop eerlijk gezegd stiekum best wel dat er nog veel gaat vallen …..

  Kitty: ik zag het vanmorgen al gebeuren, die sneeuw bleef zo mooi liggen. Ik was blij dat het om vier uur nog zo was.

  Beus: het is een verwarmend kerstpakket, daar genieten we nog lang van!

  Bart: het ging heel stom: ik stond al stil en toen gleed mijn voet weg dus ging ik alsnog onderuit. Gelukkig zat mijn camera in de andere fietstas, dus niet die op de grond viel. Maar ik voelde me knap stom. Verstrikt in mijn fiets, mijn rok hing over het stuur, lag ik daar hulpeloos op mijn rug …… Een dame op moonboots schoot (nou ja, schuifelde) toe, maar toen zat ik alweer overeind.

  Tjee, 40 centimeter …… daar kan ik alleen maar van dromen. Ik hoop dat er nog flink wat bijvalt, nu ik vakantie heb ;-))))

  • maria-dolores on 17 december 2010 at 20:35
  • Reply

  Avatar van maria-dolores
  You don’t have to say sorry :-).

  • Grutte Pier on 17 december 2010 at 20:41
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  Mooie foto’s! Beetje jammer dat er geen strooizout in het kerstpakket zat dus…

  • Heyta (Ivy) on 17 december 2010 at 20:51
  • Reply

  Avatar van Heyta (Ivy)
  Maria-D: het sorry was eigenlijk voor Thera en anderen die een hekel hebben aan sneeuw. Ik vind het heerlijk ……

  Grutte: da’s een goede tip voor volgend jaar.

  • Fleur on 17 december 2010 at 21:53
  • Reply

  Avatar van Fleur
  Een sprook.
  Waarlijke sprook.

  Ze heeft kerstdiner
  Haar high heels mee in plastic tasje

  De hoge heren kregen ervan langs in het cabaret
  na het diner.
  Voor mij moet ze alles onthouden.

  Veel stress in die topfuncties.
  Dus veel vreemdgangers.

  Collega`s mogen geen collega`s afzeiken.
  Wel de hoge pieten.

  En reken maar dat ze van jetje krijgen!
  Velen kunnen niet of nauwelijks incasseren.

  • Heyta (Ivy) on 17 december 2010 at 22:01
  • Reply

  Avatar van Heyta (Ivy)
  Fleur: in mijn plastic tasje zat het kerstpakket. Geen high heels. Hoewel je daar natuurlijk wel aardig grip mee op de sneeuw kunt hebben.

  • rené Louman on 17 december 2010 at 22:18
  • Reply

  Avatar van rené Louman
  Lekkere foto’s!!

  • Thera on 18 december 2010 at 00:48
  • Reply

  Avatar van Thera
  Nou, eerlijk gezegd heb ik mij vandaag ook moeten bedwingen om geen plaatjes te schieten. Maar ik waardeer jouw sorry. :-)

  Ik zou een plaatje hebben geschoten van de stokoude dame met de rollator op de glibberige en uiteraard onbestrooide weg. Gelukkig kwam zij twee bekenden tegen, die haar verder hielpen, anders had ik het gedaan, haar geholpen, bedoel ik.

  Dit is toch niet leuk meer, die sneeuw. Mijn broer is vanochtend zes uur onderweg geweest (van Zeeland naar Rotterdam) om op zijn werk te komen. Normaal is hij er in drie kwartier.

  Maar inderdaad, de bomen zijn plaatjes.

  • 100_woorden on 18 december 2010 at 17:21
  • Reply

  Avatar van 100_woorden
  @Ivy

  =Normaal gesproken ben ik rond deze tijd van het jaar pas thuis als het al donker is.=

  Ja, daar heb ik ook last van, weg als het nog donker is, thuis als het alweer donker is.
  Sorry voor sneeuwplaatjes lijkt me niet echt nodig. Er zijn ergere afbeeldingen op het blog verschenen, waarvoor een excuus meer gepast zou zijn, maar daar zal ik verder niet over uitweiden.

  • Heyta (Ivy) on 18 december 2010 at 18:50
  • Reply

  Avatar van Heyta (Ivy)
  René: dank je!

  Thera: het is welgemeend ;-))

  Ik ben blij dat ik er niet echt ver op uit hoef. Dus kan ik heel asociaal de sneeuw mooi blijven vinden ;-)) Het heeft niet gewaaid vandaag, dus het ligt nog mooi op de takken. Er is verder hier niets meer bijgevallen, maar wie weet, morgen …..

  100W: tja, het lot van de werkers ;-))

  ergere afbeeldingen… Je hebt het toch niet over een bepaald glazen kunstwerk uit Glastonbury???

  Ik heb nog wel een fraaie Keltische kerstster voor je, als dat je meer aanspreekt …

Geef een reactie

Your email address will not be published.