Jan 31

andere wereld

Hallo wereld. Eigenlijk wel een mooie binnenkomer, de titel van het eerste blog dat je krijgt op wordpress. Maar ik was al in de wereld.

Ik was in mijn wereld. Ik voelde me er thuis, ik kende de weg en ik wist wie er woonde. Maar niets is voor eeuwig en elke wereld moet een keer vergaan. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe wereld. En daar ben ik nu. Hallo.

Voorzichtig steek ik mijn voelhoorn uit. Deze wereld is nog woest en ledig. Jong en wankel sta ik op mijn veulenbenen en kijk om me heen. In de verte gloort een eerste zonnestraal tussen de nog kale bomen door. Aarzelend zoek mijn weg over de ongebaande paden, in de hoop iemand tegen te komen.

Het zal wel wennen, deze nieuwe wereld. Maar voorlopig voel ik mij als de eenhoorn. Ongezien, vluchtig.

Is daar iemand?

Ivy

En hier ben ik voortaan te vinden: http://ivy-home.nl/

15 comments

Skip to comment form

  • Thera on 31 januari 2011 at 21:54
  • Reply

  Avatar van Thera
  Ik las eens, dat we de wereld moeten zien als een huurwoning. Een plek, die je goed moet verzorgen en ook netjes moet achterlaten voor de volgende bewoners. En soms kijken we naar sterren die al vele lichtjaren geleden zijn uitgedoofd. Wij weten het alleen nog niet. Maar een ster is geen planeet, geen wereld, de ster is een soort zonnestelsel. Dat zet toch aan het denken…. :-)

  Het overzetten is gelukt zie ik. Heb je dat zelf gedaan? Of mag ik je man even lenen? ;-)

  • Heyta (Ivy) on 31 januari 2011 at 22:11
  • Reply

  Avatar van Heyta (Ivy)
  Thera: je mag hem lenen, want dit was mij zelf nooit gelukt ….

  Tja, allerlei vergelijkingen schieten me door het hoofd, de afgelopen (en waarschijnlijk ook nog de komende) weken. Het is een proces van afscheid en opnieuw beginnen. Netjes achterlaten, en nieuw inrichten. *zucht* waar zijn we aan begonnen …;-)

  PS je mag hem lenen alleen met goedkeuring van hemzelf natuurlijk!

  • Hiraeth on 31 januari 2011 at 22:14
  • Reply

  Avatar van Hiraeth
  Ivy, heb een reactie achtergelaten op je nieuwe blogstek, maar aangezien ik niet ingelogd was op WordPress weet ik niet of hij ook daadwerkelijk bij je terecht komt. Ik ben een behoorlijke digibeet, dus ook voor mij is het allemaal uitproberen. Vandaar ook hier een reactie.
  Hoe dan ook, ik wilde je laten weten ‘jazeker, er is iemand’, ook op die nieuwe stek. Nog even en dan zijn we het helemaal gewend. Groet!

  • : on 31 januari 2011 at 22:20
  • Reply

  Avatar van :
  Was al even op visite : mooi! Warm aanbevolen.

  • Glaswerk on 31 januari 2011 at 22:24
  • Reply

  Avatar van Glaswerk
  @Thera:
  Of mag ik je man even lenen? ;-)

  Hangt ervan af wat je met me wilt.

  Maar zonder gekheid, een en ander wordt bepaald of je een eigen domein heb of een (gratis) weblog op WordPress.com. Ik heb niet goed gevolgd of de plugin van Knutselsmurf ook direct bruikbaar is voor het tweede geval (dus een weblog op WordPress).

  Verder kun je ook een lokale kloon maken van je weblog op het VKblog op je eigen computer. De enige voorwaarde is dat je ongeveer 1 Gb vrij hebt op je harddisk. Als je dat wilt is een telefonische instructie van ongeveer vijf minuten voldoende.

  Als je me tenminste niet iedere keer in de rede valt.
  ;-P

  • moonfairy on 31 januari 2011 at 22:40
  • Reply

  Avatar van moonfairy
  jij bent zijn vrouw
  jij zet ook over
  dus is de hoop voor mij tot het nulpunt gedaald

  Moon

  • Frans Muthert on 31 januari 2011 at 22:58
  • Reply

  Avatar van Frans Muthert
  Wacht m’n reactie op goedkeuring?

  • Frans Muthert on 31 januari 2011 at 23:05
  • Reply

  Avatar van Frans Muthert
  Ook vanuit WordPress geprobeerd

  • Bart on 31 januari 2011 at 23:42
  • Reply

  Avatar van Bart
  Het ziet er mooi uit, Heyta, ik zal je adreswijziging goed opslaan :-)

  • Thera on 1 februari 2011 at 00:07
  • Reply

  Avatar van Thera
  Glaswerk, dank, laten we er maar een uurtje voor uittrekken. ;-)

  • Grutte Pier on 1 februari 2011 at 00:26
  • Reply

  Avatar van Grutte Pier
  Ik weet het niet…… maar Glaswerk lijkt wel een digibete Indiaan te zijn geworden….. ;-)

  Op wordpress.com kun je niets met de plugin, alleen met exportbestanden, die via de plugin zijn verkregen. Hiervoor kun je terecht bij OBA.

  Je hebt altijd afhankelijk dus (indien je wil overzetten) van diegenen die of een eigen site hebben waarop wordpress-software draait, of mensen die wordpress-software lokaal (eigen pc/server) hebben draaien. Waarbij de plugin niet commercieel gebruikt mag worden.

  Zie ook mijn reactie nog onder Jacob: http://www.vkblog.nl/bericht/366961/Verhuizen_naar_wordpress.org

  Voor een backup, met wget, van je eigen blog is gemiddeld zeker geen 1GB nodig. Meer dan 300 MB ben ik nog niet tegen gekomen…. Maar goed, als marge…..

  Ik ben bepeperkt uitleenbaar, en ik ga ook niemand in de wielen rijden….. daarnaast ben ik ook wat drukjes…..

  @Ivy
  Eea ziet er strakjes uit qua thema. Wat dat betreft ben ik er nog niet uit.

  • Trektocht on 1 februari 2011 at 01:04
  • Reply

  Avatar van Trektocht
  Oef, jij "zit dus ook nog met grote "koppen" en veel tussenruimte in je bijdragen, dat heb ik er inmiddels wel uit maar erger me er nog aan dat het in de reactie ruimt nog zoveel ruimte in beslag neemt.
  maar het is een mooi Thema!
  Met uw welnemen zou ik graag een linkje willen ruilen met je! (U, sorry.)

  • Heyta (Ivy) on 1 februari 2011 at 09:36
  • Reply

  Avatar van Heyta (Ivy)
  Hiraeth: ik heb je reactie daar ook al gezien. De eerste keer dat je ergens reageert, wordt het niet meteen zichtbaar. De volgende keren kun je zonder kloppen binnenlopen ;-))

  Jacob: ik heb je gezien! Dank.

  Moon: het idee van een eigen webstek leefde al langer. Niet in plaats van, maar naast het VK. Nu was de tijd rijp. Mocht het zover komen dat het VKblog sluit, dan heb ik tenminste al mijn blogs nog. Mocht het VKblog blijven, dan blijf ik ook!

  Frans: inderdaad. Maar leuk dat je zo enthousiast bent ;-))))

  Bart: dank.

  Grutte: er zijn zoveel thema’s dat je door de bomen het bos niet meer ziet ;-(( Uiteindelijk gewoon maar eentje geprikt waar niet teveel toeters en bellen aan zaten, waar je een eigen header in kon zetten en een body-kolom met ruimte voor foto’s.

  Trektocht: ja, er zit nog veel opknapwerk aan de oude blogjes. Je linkt maar, mijn adresboekje moet nog worden ingericht ;-))

  • moonfairy on 1 februari 2011 at 10:18
  • Reply

  Avatar van moonfairy
  ik snap het wel hoor
  en heel veel succes

  ik heb gewoon nog aldoor pijn

  veel liefs en succes daar, Moonfairy

  • Heyta (Ivy) on 1 februari 2011 at 12:44
  • Reply

  Avatar van Heyta (Ivy)
  Moon: ja, het voelt vervelend. Ik voel me hier ook veel meer thuis.

Geef een reactie

Your email address will not be published.