Feb 13

klein voorjaar

Natuurlijk heb ik die fotocursus in de herfst niet voor niets gevolgd. Alleen had ik er tot nu toe niets meer mee gedaan. Wat had ik ooit gezworen, toen ik met mijn nieuwe camera de winkeldeur uit liep? Nee, ik ga niet al die knopjes gebruiken (was binnen een week al achterhaald) en nee, ik ga nooit lenzen verwisselen. Dat heb ik lang weten vol te houden. Maar vanmiddag was het dan toch zo ver. Bij het werken in de tuin kwam ik overal groene sprietjes en kleine knopjes tegen. Die vroegen natuurlijk om een macro. Dus vroeg ik Glaswerk heel besmuikt of ik zijn lensje mocht lenen. Ik heb de daad niet zelf verricht, tenslotte is hij de expert en vind ik het nog steeds een eng gezicht, zo’n ‘onthoofde’ camera. Maar toen de lens er stevig op zat ben ik de tuin weer ingegaan. Met het onderstaande resultaat.

Ivy

13 comments

Skip to comment form

  • Antoinette Duijsters on 13 februari 2011 at 18:26
  • Reply

  Fraai, je leert het wel, straks ga je nog zelf een macrolens kopen.
  De druppelblaadjes, worden een akelei?

   • Ivy on 14 februari 2011 at 12:07
    Author
   • Reply

   Antoinette: klopt, dat zijn jonge akeleitjes. Net als op vrouwenmantel blijven de druppels daar heel mooi op liggen. De vrouwemantelfoto’s waren mislukt, ze staan in de schaduw en dat was toch te donker met de macrolens.

  • kuifjesimon on 13 februari 2011 at 18:29
  • Reply

  Bijna … te ruiken
  simongroet

   • Ivy on 14 februari 2011 at 12:08
    Author
   • Reply

   Simon: als de hyacinthen uit zijn, zet ik ze ook op een foto (voor Thera ;-)). Die ruiken pas echt!

  • cor3306 on 14 februari 2011 at 08:51
  • Reply

  goeie serie die mooi bij vandaag en morgen past( heb ook wel eens iets met macro getracht maar daar is’t bij gebleven tot nu toe)

   • Ivy on 14 februari 2011 at 12:09
    Author
   • Reply

   Cor: het is zo hoopvol, al dat jonge groen. Macroën is leuk, maar je krijgt er wel vuile knieën en last van je rug van ;-))

 1. Schitterende foto’s met als toegift de ontluikende krokussen (?). De cursus was de moeite waard: vaker doen !
  Ik krijg gewoon zin om ook weer eens foto’s te plaatsen. Ze komen erg mooi uit op je nieuwe site.

   • Ivy on 14 februari 2011 at 12:11
    Author
   • Reply

   Die krokusfoto is wel heel apart, met dat rood vanbinnen. Ik dacht dat de stuifmeeldraden geel waren ….
   Ik ben ook best blij met mijn site hier.

   Het gevaar van macrofoto’s maken is dat je er meteen wel héél erg veel maakt, die lens zit er nu toch op tenslotte … ik kan nog weken vooruit met de oogst van gisteren;-))

 2. Echt mooi aaneengesloten serie.
  Met plezier gekeken en gelezen.

   • Ivy on 16 februari 2011 at 09:17
    Author
   • Reply

   Dank je, Edward.

 3. mooi en veelbelovend
  vind de voorlaatste zo mooi, een beeld van ploeteren om boven de grond te komen.

  groetje

   • Ivy on 18 februari 2011 at 09:14
    Author
   • Reply

   Ploeteren om boven de grond te komen, dat zeg je goed ;-))

  • Antoinette Duijsters on 19 februari 2011 at 11:45
  • Reply

  Heyta, wat heb jij je widgets mooi gemaakt, ik zelf kom er niet uit. tenzij jij me eenvoudig kunt uitleggen hoe jij het hebt gedaan:-)

Geef een reactie

Your email address will not be published.